reakce na: Jan Vopat (27. 9. 2016)
Tak snad poslední verze od přímého účastníka, díky. Už nejsem policajt, tak to sepisovat nebudu…hlavně, že jsme všichni živí a o něco moudřejší…někteří.
27. 9. 2016 | Karel Juráň
Kájo, na tý křižovatce se to odehrálo tak, že si pan Majer nejprve líznul o Vladana a pak jsem teprve cestoval do pole a Peťa na zem. Jinak závod byl pěkný.
27. 9. 2016 | Jan Vopat
reakce na: Oldřich Míka (26. 9. 2016)
To víš Oldo, chtěl jsi mě za každou cenu porazit, tak jsi nechal zimáčka s blatníky a nosičem doma! A jel si náramně, zase profesorsky, prostě jezdecká škola!!!Když ti to teď tak náramně jezdí do kopce, tak si stejně jistě ani žádnou vejslužku nechtěl, samý nezdravý věci co by ti rozhodily životosprávu! Kdybys na mě počkal, ještě bych ti zabalil na cestu sebou, takhle to tu dnes dojídám celý den.! Pro Zikyho zpráva, že na intr narvem i 600 lidiček…ty zas nenarvem na trať cyklokrosu! A masakr, chtěl jsi ho, máš ho…a zas tak hrozný to nebude, uvidíš. Dnes Peťula dokončil první sečení a vyhrabávání a teď už se bude jen tunit. Na závěr pro všechny zpráva, že pan Karel Majer, v ŠUACU to známý cyklistický frajer…mimo jiné letos vítěz své kategorie, čerstvý oslavenec šedesátin si u nás nadělil k narozeninám, podle mých zpráv, zlomeninu pánve a slušné odřeniny. Jinak to vypadá dobře. Je to ale cyklotvrďák a z nemocnice utekl ještě tentýž den na reverz. Takže si prý nějaký ten měsíc poleží doma,pořádně si odpočine, manželka si ho užije nejvíc za posledních dvacet let, k ježíšku si bude přát nové kolo a na jaře zas své soupeře s chutí rozseká! Přeji Karlovi a to určitě my všichni brzké a úplné uzdravení a ať ho brzy přejdou myšlenky na to, že se na to může…Vy…!!! Já ten pád chápu…je to jako já a Ziky. Taky mě potěší, když kluka mladýho, ušatýho porazím a on mi zase nedá nic zadarmo! Prostě normální lízačka vo galusku v boji o pozice na pětistovce. První musel do pole,(Vopat), druhý lízal a trpěl a třetí(Švadlenka) k tomu přišel jak slepej k houslím a to to měl před závodem najetý snad nejvíce z nás! Ještě jednou díky všem za účast, kdo přivezl dobroty navíc dokázal, že jsme dobrá parta, která se o víkendech nahání pro radost. Zdarec Karlos.
26. 9. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (26. 9. 2016)
Kájo, díky! Bylo to super – po sobotním cyklokrosu slušná fuška :) Ten pád je škoda – moc nechápu, co se tam stalo a hlavně proč se to stalo – trať byla bezpečná, přehledná a v té zatáčce o nic nešlo – teda jo…já tam nechal metr díru a síly vydané na sjetí mě vyřadily z boje o tvůj cenný skalp :D
Navrhuji na příští sezónu Volyňský dvojboj – sobota silnice, neděle TBC Série – MTB/cyklokros. Teda pokud bude reálné ubytovat na intru víc lidí. Také jsme včera s klukama prošli trať TBC a nový úsek – bude to mazec.
26. 9. 2016 | Petr Zikmund
Moc pěkný závod. Trať, zajištění . Karle a celé tvojí partě –
dík.
PS: zrovna když přijedu na závody bez nosiče, tak tolik dobrého jídla a
já si nemohl naládovat brašny.
26. 9. 2016 | Oldřich Míka
Tak nejtěžší pád se stal při závodě do vrchu!!!Snad tedy dopadlo vše dobře a bez následků.Jinak děkuji všem zúčastněným, vynahradili jste mi všechen čas, který jsme se všemi pořadateli závodu věnovali. Nejvíce mě však potěšilo, že spousta závodníků a kamarádů se nechali vyhecovat a přivezli něco dobrého pro ostatní a vy co jste vydrželi do konce musíte uznat, že vše bylo výborné a luxusní. Za všechny připíšu vzor v Janě Matláškové, která napekla dobroty i s pochroumaným kolenem a ještě sama přijela zafandit. Tak jsme jí alespoň objednali pěkné počasí. Díky a přeji dobré a rychlé hojení, ať Ti to zase brzy šlape. Zatím jsem slyšel jen kladné ohlasy, za což také děkuji, tedy až na některé vtípky, že to mělo být ještě 3× dokola! V hospodě s námi byli také spokojeni, takže jestli, tak třeba příští rok znovu. Ještě chci jednou poděkovat, tady veřejně, všem pořadatelů po trati, kteří nám věnovali svůj volný, nedělní čas. Měl jsem také skvělé kamarády, sponzory, kteří nezklamali a umožnili uspořádat tento závod, tak jak vypadal. Mějte se fajn a na Brdech, nebo 3.12.2016 na vyhlášení ve Volyni…na viděnou.
26. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdar všichni, pokud někdo tápe, kudy do Nahořan na prezenci, tak jsem pro Vás dnes z Volyně vyšipkoval cestu. Od Strakonic projedete celou Volyň směrem na Vimperk a na horizontu, těsně před koncem města, je odbočka v pravo a hned vlevo se směrníkem na Zechovice. Zde již jsem začal zatloukat oranžové šipky na bílém podkladě, tak snad tam do zítra vydrží. Kdo jste býval na etapácích v Loučovicích, tak je znáte. Ze Zechovic pokračujete stále po hlavní na Starov až do Nahořan a stále po hlavní až k bílé kapličce, která Vám téměř zatarasí cestu. Od kapličky doleva dolů už je hospoda kde bude prezence a vše ostatní po závodě. Prvních dvacet aut si najde parkování pod hospodou, další nechť vyhlížejí místečko nad kapličkou a pokud bude plno už i tam, tak pokračujte stále obcí po hlavní silnici a po 200m bude vjezd vlevo na louku, kam se vejde dalších 200 aut. Tak zítra…
24. 9. 2016 | Karel Juráň
Tak jsem dnes rozměřil trať nedělního závodu a je to rovných 18km. Nakonec je to docela snadný závod, žádné dlouhé stoupání, vlastně jen 4× 1km a zbytek takové vlny. Za půl hoďky musí být někdo z Wébrů v cíli?! Startujeme na 18km, dále bude značeno 15,10,5,4,3,2,1,km a 500,200m. To už uvidíte Michala Gromovského v cíli, jak se mu ježí vlasy, že se to v kopci neroztrhalo! Na jeho přání jezděte ukázněně, vpravo, po jednom, alespoň v desetimetrových rozestupech. Za to děkuji i já a myslete na to, že se pojede za provozu, takže v zatáčkách kam neuvidíte, držte se co nejvíce vpravo. Zvlášťě v obcích Vacovice a Krušlov, což je mezi 4–3km a 2–1km do cíle je to hodně úzké a nepřehledné. Myslete na to, že v těchto místech je do cíle stále ještě dost daleko na to, aby jste zbytečně riskovali! Díky.Naopak v těchto obcích je za pěkného počasí neskutečný rozhled z kopce na levou ruku a je vidět Strakonice a ještě dále. Jó čísla dostanete při prezenci na řidítka, po vzoru Cunkova a pro lepší orientaci v cíli.Na ubytko ze soboty na neděli se přihlásil jen Vladan Krátký, což je zařízené, pokud bude mít ještě někdo zájem, budu mít ještě čtyři místa a povlečení k dispo. Tak v neděli na viděnou. Karlos.
21. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdar amíci z jihu. Mám tu pro Vás variantu zlevněného startovného za 50,– Kč. Podmínkou je, že se pochlubíte jak šikovnou máte manželku, maminku, babičku a přivezete od ní něco dobrého pro své kamarády a společné občerstvení. Příklad budiž plech dobré buchty, mísa těstovinového salátu, zeleninové saláty, uzené z vlastního komína, švestičky z vlastní zahrádky. Recepty pro případné zájemce vemte sebou! Máme totiž hospodu a sál jen pro sebe se zajištěným pitím, ale bez kuchyně, neb majitelé to nevedou jako živnost. Takže slíbeno máme pivo, limo, káva, čaj. Ostatní je vlastní konzumace. Berte tento závod jako odlehčení po celoroční dřině a honbě za body do poháru. Pokud shledáte tento počin jako životaneschopný, už se nebude opakovat! Občas se touto trasou vydám volným tempem za pěkného…spíše ideálního počasí a během výšlapu si tu tak sám pro sebe přemítám, kde bych ještě byl ve skupině a kde už mi začíná odjíždět Beny, Pivas, Jířa. Stále ještě držím krok s Oldou a Křižákem, kteří mě utrhávají před horizontem, kdy už mám plíce až v krku a srdce odbíjí stoosmdesátku už asi dvě minuty!!! Pak už se jen otáčím a čekám, kdy zezadu přiskočí Fefi, Roučkyn, Jánoš, Švarcík a pošlou mě do propadliště výsledkové listiny!!! Jak na Kleti! Jó Kleť, ta zas byla vymazlená a přísná. Kdo jste ještě nezaznamenal mezičasy na 8km od Pavla Jelínka v aktualitách, tak koukněte, je vidět na koho šli u vodárny mrákoty a kdo se teprve dostával do tempa!!! To byl asi jenom Pivas!Tak zatím…Karlos.
14. 9. 2016 | Karel Juráň