Super závod, parádní trať a top zajištění – díky moc a za rok zas :)
11. 6. 2019 | Petr Zikmund
Radku – byl to dobrej den. A ta rejže s masem – perfektní.
11. 6. 2019 | Oldřich Míka
reakce na: Karel Juráň (10. 6. 2019)
Ahoj Karle,
dík za slova podpory. Vždy, když se závod blíží, tak si říkám, jestli
to mám zapotřebí. Hodinky mi měří hladinu stresu a po závodě jsem
koukal, jak poslední dny nabrala parádní plynulý směr strmě vzhůru :-).
No, ale když se nakonec vše podaří jak jsme si naplánovali a všichni jsou
spokojení, tak si vždy řeknu – jo, jdu do toho zas… Minulý rok
proběhla drobná kritika, kterou jsme nepřešli mávnutím ruky, ale zamysleli
jsme se nad ní a hodně jsme letos posílili bezpečnost. K policejnímu autu
jsme přidali 2 motorky, na trati bylo více lidí, které pan Švadlena
skvěle proškolil, takže dělali přesně to, co bylo třeba a z toho jsem
měl největší radost. Tento víkend mi pan Švadlena definitivně „prodal
licenci“, takže abych ho nezklamal, nezbývá mi než v tom pokračovat,
zvlášť když na příští rok 2020 vychází 10. výročí …
Radek
11. 6. 2019 | Radek Plechata
Ahoj všem čitatelům…tak máme první mistrák JAL za sebou a já gratuluji ještě jednou vítězům a věřte, že si mistrovský dres tvrdě odmakali. Včera to byla paráda a děkuji a smekám před pořadateli, kteří nezklamali a slyšel jsem na ně včera jen samou chválu, tak snad se to doneslo i k nim. Policejní doprovod, pořadatelů všude dost, doprovodné motorky, prostě vychytaná organizace.Poděkování patří i firmě KALAS, která v rekordním čase zajistila mistrovské dresy poté, co jsem podklady k výrobě dodal opravdu minutu po dvanácté. Z dění závodu stojí za zmínku, jak jste letos všichni rozjetí a nadupaní, Vladan Krátký tvrdí muziku v prvním balíku, Ziky si dokázal, že může závodit i v kopcích a málem si dojel pro další mistrovský dres, jako v Lenoře před pár lety. Tak snad to klapne na MČR. A že i mistr tesař se někdy utne…ukázal Olda Novotný, když netrefil správnou cílovou rovinku. Z mé početné skupiny, kde jsem se plandal hned od prvních Hrobů, mě zaujal Martin Kloub, který tam vytrvale tvořil vysoké tempo celé skupiny spolu s mladými kluky z řad příchozích. Na výkonnost Honzy Dvořáka naše skupina neměla a tak si sem, tam skočil do úniku, trochu se vyvětral a pak na nás zase počkal…Tuhle skupinu jsem si prohrál v posledních Hrobech, kdy jsem dole shodil na malou a rázem jsem tam zůstal sám!!! Než jsem se dokodrcal 12 km do cíle, nadělila mi tahle partička šest minut!!! V posledním kopci to dokonal Roman Tůma, který se kolem mě na posledním kilometru prohnal, jako by právě odstartoval a kdyby se zezadu nehnala i Klára Filipová…asi bych slezl a dotlačil to!!!Tak jsem alespoň Kláru udržel 13s za sebou!!! Ale byl to boj!!! Ale zůstal jsem stále veliký a nepřehlédnutelný…když né výkony, tak alespoň mohutností na fotografiích!!! Zanedlouho budu muset dvorního fotografa prosit o retuše a korekce!!! Na konec vzpomenu na vynikající domácí koláčky a větrníčky paní ředitelové, od ředitele závodu…skvělá sladká tečka, celkově vydařeného dne v okolí Choustníku. Zdar a sílu na dalších závodech…Karlos.
10. 6. 2019 | Karel Juráň
Ahoj a díky všem, kteří dnes dorazili do Strakonic na společnou časovku s ŠUAC a vytvořili tak parádní závod, kde odstartovalo 98 borců. Že to nebyla stovka, za to si můžou domácí sami, byli tam min. dva borcí, které znám a ještě by nám zatopili, ale na start se nepostavili!!! Konečně zas i to počasí klaplo a vítr z boku z toho udělal pořádnou dřinu a poctivou práci!!! Tedy pokud se někdo nesvezl v háku, ale nikdo…že ne?!Já jsem si nevzal ponaučení od Jožka Regece, toho když se ptali, jak to dokázal, že vyhrál etapu na závodu Míru, tak odpověděl…Ále čo…tož odmontoval som brzdy… To já je namontoval, ale nedotáhl a tak ze mě wattíky lítaly jak z bouchlé duše a po obrátce baterky došly…jak mi špalek zadní brzdy drhnul o ráfek!!! Ale domů to pak na silničce letělo samo!!!Gratulace ještě jednou všem, kterým se dnes tleskalo, zas jsme to tam slušně vyzobali, jen tak dál… Hezký týden a v neděli zdar na Bílsku. Láďa Roučka už se na nás těší, až tak moc, že mění směry okruhů, jak kdyby míchal kašičku…vtipnou!!!Tak nechť nám zavaří co nejlépe a Vám ať v Bílsku CHUTNÁ…!!! Karlos.
19. 5. 2019 | Karel Juráň
Tak snad má Honza koleno v cajku a v neděli bude moci nastoupit v plné síle?! Pro ty z Vás, kteří se poženou za každou vteřinkou, užitečná rada…!!! Jezdím po trase časovky od února autem do lesa na dřevo a tak vím, že se po zimě objevily nové díry, které jsou mnohdy neočekávané a ve sjezdu, byť je asfalt poměrně slušný, takže se vyplatí přijet dříve a trať si trošku načíst, ať si neničíme naleštěné karbony…Zdar všem a spoustu wattů v pedálech. Bez baterky!!! Karlos.
16. 5. 2019 | Karel Juráň
Ahoj. Monínec fantastická věc. Já který nesnáším kopce. Ve druhem okruhu se ozval divny zvuk.lekl jsem se co to bylo. Prozradím. Mé levé koleno přední zkřížený vaz. Jen jsem se chtěl pochlubit jelikož jsem na sebe pyšný se slzami v očích a jazykem na vestě byť poslení z posledních jsem do cíle dojel. A i přes bolest jsem to nezabalil. Toť můj pocit z Monínce. Doufám že mě v práci dají do kupy a už ve Strakonicích budubopět na startu.
9. 5. 2019 | Jan Mlynář
Hezký večer všem,
pro nedočkavce do doby zveřejnění of.výsledků 3.závodu JAL z Monínce
nabízím jejích zaslání. Požadavek prosím zaslat na e-mail spsvd.jistebnice@tiscali.cz
Michal
8. 5. 2019 | Michal Gromovský
Super, díky za info k Petrovi a přeji mu, ať mu to brzy se závody klapne. Další důležité info pro ostatní. Ve středu 8.5. je další závod na Monínci, první hromaďák a k tomu směřuje důležitá informace. Do středy si všichni rozmyslete, v jaké kategorii budete letos závodit? Tak jak se zaregistrujete na Monínci, tak už to poběží celý rok. Je to informace hlavně pro naše policisty, neb Martin Kříž byl letos pověřen nominačními závody PČR na mezinárodní závody v zahraničí a tak budou tři naše závody pod větším policejním dohledem, ale hlavně v S1. Takže Křižák letos díky své kvalitní zimní přípravě a pozdnímu přihlášení…startuje v kategorii A. Očekávám tedy ještě změnu kategorie v letošním roce minimálně u Honzy Viktory a Marka Vávry. Též mají na výběr z A nebo B.Pokud tedy ještě někdo tedy cítí potřebu a výkonnost na omlazení své kategorie, tak na Monínci máte poslední šanci. Já na Monínci bohužel nebudu z časových a pracovně organizačních důvodů na jiném místě! Tak nechť Vám to šlape, do kopce vítr v zádech a dobrou kadenci šlapání… Karlos.
6. 5. 2019 | Karel Juráň
Ahoj, kamarád Petr Mareš (momentálně práce i sportu neschopen) vzkazuje, že dorazí na některý z příštích závodů. Je rok výroby 66, takže kategorie D. Tým nemá. Díky předem za registraci.
6. 5. 2019 | Martin Ježek
Zdar amíci, tak co Jistebnice? Za mě dobrý. Zdenda to připravil parádně a odvážným štěstí a počasí přeje. Takže sobota se podařila. Ten okruh je zajímavý, tak doufám, že za rok se bude opakovat, třeba se změnou povětrnostních podmínek?!Se Sváťou a jeho čipy to jde s časy a výsledky jako po drátkách a tak se člověk pomalu nestihne ani převléknout a už aby letěl na vyhlášení…Buďte nyní trošku trpěliví,s faktickým stavem výsledkovky, musím ještě Pavlovi přeposlat nově přihlášené závodníky, kteří se ještě neobjevili ve startovce. Třeba dnes dorazil Smolda s Tomem Kudlákem…další áčkař…Pak je tu Marek Vávra a Martin Kříž, naši kámoši, co už mají zaplaceno, ale nějak to nedotáhli s registrací. Od Bílska už to poběží, jako loni,jak jste zvyklí. Díky za trpělivost a ať Vám to jezdí. Zdravím, Karlos.
5. 5. 2019 | Karel Juráň
Na účtu JALky se mi 30.4. objevila platba od závodníka P. Mareše. Nestihl se však asi včas již zaregistrovat do startovky JAL tady na stránkách. Díky a tak dej alespoň vědět, kde tě můžeme čekat, ať můžeme doladit kategorii, tým, číslo a podobně. Zdar, sílu všem a zítra u sněhuláka v Jistebnici.
3. 5. 2019 | Karel Juráň
Tak nám to v Kájově opět začalo, díky všem, kteří v chladném a větrném počasí dorazili, byť to letos nebylo na rekordní časy. Pokud se ještě někdo nestihl přihlásit a najednou by po tom ještě zatoužil, nechť mi pošle své údaje telefonicky, či mailem, nebo to vyřídíme na dalších závodech, kde se potkáme, nejpozději však v Bílsku u Ládi Roučky. Karlos.
29. 4. 2019 | Karel Juráň
Tak hotovo…pro dnešek, více jsem nevypátral, startovka aktualizována, čísla na Vás budou čekat na prezenci v Kájově, i ostatních závodech JAL. Snad se ještě objeví nějací opozdilci, kteří mají delší zimní spánek a dopřihlásí se co nejdříve. Těm, kteří už jste na startovní listině moc a moc děkuji za přízeň, lásku k cyklistice, věrnost našemu seriálu JAL, který letos šlape svůj 26.ročník. Přeji Vám, aby vaše radost z roztočených pedálů a výsledky v závodech, předčily Vaše očekávání i tréninkovou píli. Pořadatelům popřeji, mnoho závodníků na startu a žádné nepříjemné okamžiky na Vašich závodech. Na zdraví a na shledání a jen dobrou náladu v průběhu celé sezóny. Zdar a dnes Baťkyna to odstartujeme. Karlos.
28. 4. 2019 | Karel Juráň
Zdravím, dnes musím jet pryč, ale večer přidělím čísla a doplním zaplatiče, takže v sobotu večer si to můžete překontrolovat a v neděli budu čísla rozdávat v Kájově, pro ty nové členy, kteří ještě číslo nemají, nebo mění kategorii. Mějte se a v neděli, třeba i v pláštěnkách zdar na startu. Karlos.
26. 4. 2019 | Karel Juráň
Zdravím všechny JAListy a doufám, že už se všichni tradičně těšíte do Kájova na Baťkyna, co umí prolétávat při závodě auty a jeho dárkové koše pro nejlepší a hlavně pro jeho parádní jarní časovku vojenským prostorem, profilem nenáročnou a přesně vhodnou na to, aby jsme si všichni otestovali, jak jsme trénovali, nebo lenošili v zimě!!! Včera proběhlo zasedání VV a chci poděkovat jejím členům, vašim pořadatelům závodů za hojnou účast a to že přežili zkoušku otužilosti, což se jim v případě špatného počasí při jejich závodě, může ještě hodit!!!Tak jak jsou vypsány závody na stránkách platí do dneška všechny, takže jsme si odhlasovali, že do seriálu se bude započítávat 2/3 závodů, což nám dalo číslo 12?! Takže můžete začít spřádat plány… Pak nejžhavějším tématem schůze bylo, zda by se nehodilo, aby náš Pepa Vlášek už také konečně nepostaršil z Áčka, alespoň o kategorii výš, do Béčka, věk i zkušenosti už na to má a ti Áčkaři co nám tam jezdí už by mu mohli říkat tati!!! Co vy na to? A co na to Pepa, pokud to tu čte? Samozřejmě by bylo fajn, kdyby zůstal v balíku S1, kde je startovní pole v případě oddělených startů výrazně nižší!!! Trošku jsme smutnili nad tím, jak málo je zatím přihlášeno závodníků, tak pokud se chystáte se přihlásit a nebo ještě víte o někom, tak to prosím nenechávejte na poslední chvíli, ať mohu v klidu přidělit startovní čísla a Sváťa Dvořák se může prokousávat startovní listinou…Děkuji moc. Tak za čtrnáct dní Zdar a lýtka plná dynamitu!!!
14. 4. 2019 | Karel Juráň
Ahoj závoďáci, děkuji, že už se parádně hlásíte do našeho seriálu, všimněte si kolik Éčkařů tu tvrdí muziku, velký respekt, obdiv a přání co nejvíce startů v letošním roce. Kdo stávkuje jsou ženy, dlouho jen sama babi Matli, bude muset dostat speciální cenu! Doufal jsem, že ty počty kolem deseti žen a více v seriálu udržíme, tak se oddíly snažte, ať máte na závodech veseleji…Ti kdož se těší na to, až se přestanu vypisovat na těchto stránkách, tak se asi dočkal! Obdržel jsem stavební povolení, takže nyní budu nějaký rok více myšlenkama na stavbě a né na kole. Až to překročí pro Vás únosnou mez, tak mě prosím včas vyměňte, ať JALka nechátrá! A proč píši vlastně dnes? Příští týden proběhne zasedání VV k letošním závodům. Pokud tedy máte nějaký dotaz, myšlenku, vizi…tak jí zde veřejně vyslovte, já jí zařadím do programu jednání a pak Vás seznámím s rezumé…Pokud si nešuškáte na švihu s kamarády neověřené zprávy z JALky, tak myslím, že letos se v JALce máte na co těšit a doufám, že budete mile překvapeni. Tak vzhůru do sedel, nohy do pedálů a jedéém. A až někoho potkáte na tréninku někoho, kdo vám skočí do háku…za trest ho zlanařte do JALky, ať je s kým závodit a je nás plná silnice!!! Zdar…ředitel Karlos.
5. 4. 2019 | Karel Juráň
Jaro je nezadržitelně tady, teploty přes deset stupňů, u Ražic i budějovických loukách přilétly stěhovavé husy, Pivasové brázdí Šumavu v maratónských časech a sníh se jistě vytrácí od krajnic. Už jen dva měsíce do Kájovské časovky…toto letí. Tak hodně suchých jarních kilometrů a málo prachu v plicích z posypaných silnic. Zdar Karlos.
19. 2. 2019 | Karel Juráň
Zdar všichni, sezóna se blíží a jak koukám po těch krásách českých, pěkně z auta, už se nám to rozjíždí!!! Jedu si takhle z Lišova na Volyň, přes Hlubokou a ejhle, Láďa Benhák v háku za Pivasem?!!! To bude formička…Tu a tam už se nám někdo chystá na kilometry v teple exotických destinací…tak pěkně opalujte proužky od kraťas…ať ta naše amatérská skupina stojí za to!!!Dobrá, za týden tedy nasadím zpět šestnáct zubů, oproti devatenáctce, na mém furtšlapu a nějak tu zimu dojedu!!! Pedálům zdar a jarním kilometrům…nazdar. Karlos.
11. 2. 2019 | Karel Juráň