reakce na: David Korčak (12. 6. 2018)
Ahoj, připomínku chápu, ale… Začnu jiným příkladem, co se stalo nám
v čelním balíku. Ač před námi jelo policejní auto (cca 100m) tak nám
před Mlýny vycouvalo odněkud (spíš odnikud) auto doprostřed silnice, že
byl z každé strany max. metr. A tomu zabráníš jak? Tomu nezabrání ani
úplná uzavírka tratě, která mimochodem na Monínci pana Šustra bude stát
35 tis. Kč a na to z obědů za 70kč fakt neušetříš (předávané ceny
jsou od sponzorů, kteří ti peníze místo cen nikdy nedají). Takže otázka
zní, jestli chceme jezdit s mírným rizikem (které si způsobujeme sami
nedodržováním předpisů), nebo vůbec…
Radek
13. 6. 2018 | Radek Plechata
Nazdare, sobota nevim, nedele byla skvela, snad zacnu mit rad kopce. Mam podmet a pripominku, kdyz s nama jezdi takovyhle trhaci baliku, bylo by dobry se zamyslet nad trochu lepsi organizaci utrzenejch skupin. Prvni auto policie, to bylo super, ale cistili trasu jen 8mi nebo kolika lidem a to co se nam stalo v prvnim kole, to se mi zastavila v zilach krev. Sjezd, krizovatka pred Radeninem, jel nas balik asi 10ti lidi a prvni mladej (cislo 222) se vyhybal v pravotocivej zatacce SUVecku levou krajnici!! Kdyby to auto nestacilo zastavit (zdavim s diky ridice – mozna mel v kalhotach vic nez my), tak uz bych sem nic asi nenapsal. Mozna by bylo dobry se spolecne zamyslet, jestli treba neubrat na cenach, tombolach, obcerstvenich a nepridat na zabezpeceni. Vim, ze se jede za plneho provozu, ze s tim maji vsichni pocitat, ale je treba s rozumem. Nebudu psat certa na zed, ale nikdo bychom nechteli nic spatnyho. Ruku na srdce, kdo z vas vsech nenajizdel v ty krizovatce do protismeru?
12. 6. 2018 | David Korčak
Ahoj všichni amíci, tak mistrovské dresy máme rozdány a musím poděkovat všem za skvělý víkend v okolí Choustníka. Pořadatelé odvedli skvělou práci a za mě jsem nenašel místo, kde by to zadrhávalo. Sobotní časovka poctivá a prověřila morální síly a chuť tlačit do pedálů. Tak se mohlo stát, že Jířa na mě sjížděl půl minuty třináct kilometrů a za poslední čtyři mi nadělil ještě minutu a to jsem ho měl na horizontu Skopytců na patnáct vteřin!!!Neděle byla ovlivněna horkem a neskutečným startem příchozích Táboráků a ostatních nadějných cyklistů, kteří za to vzali hned od začátku a z balíku udělali trhací kalendář. Jinak okruh parádní a výkony všech co jsem viděl…jak jsem se neustále propadal…skvělé. Jana Matlášková, naše cyklistická babička zaslouží obdiv největší, jak si taktickou jízdou dojela až pro mistrovský dres a kdo z vás může říct, že v cíláku do Choustníka od startu nesundal velkou.? Jana jo…!Gratulace nejen jí, ale všem , kteří si zajeli své maximum a dokončili oba závody a poděkování všem, kteří se postavili na starty obou závodů a nebo přišli jen tak, povzbudit své kamarády a známé.Tým pořadatelů si již zamluvil stejný termín na příští rok a ve stejném rozsahu, tak pište podněty a připomínky ať s nimi můžou pracovat.David a jeho fotky to vše dokreslují a věřím, že jste projeli i jeho fotogalerii z SP v Novém Městě na Moravě.
11. 6. 2018 | Karel Juráň
Tady není co dodat, Láďa a jeho tým už jsou profíci. Jediná rozmrzelost… že už Láďa nejezdí s námi. Díky všem za účast a kvituji, že většina poseděla a pokecala a spousta využila krásné počasí k odjezdu dom kolmo. Generálka na Choustník luxusní, mě zbývá už jen sundat šest kilo a můžu na start. Taky díky a s pozdravem Karlos.
20. 5. 2018 | Karel Juráň
Rouči,bezva den. Skvělý závod,rychlé výsledky,super počasí,dobrá klobása a pivo. Prostě parádní neděle,díky.
20. 5. 2018 | Miroslav Pechouš
Ahoj cyklisti, pro všechny, kteří se chystají v neděli do Bílska, mám
jednu drobnou informaci. Most na hlavní silnici, která prochází těsně
kolem obce Bílsko je v současné době v demolici a objížďka, pro
místní a okolní obce, vede středem obce. Z tohoto důvodu jsou z obou
směrů k nám, jak od Bavorova tak i od Drahonic, pouze pro průjezdy,
nainstalovány značky „Zákaz vjezdu“. Toho nedbejte, vjezd je povolen,
konání a průběh závodu to neohrozí!
V neděli se na vás těší všichni pořadatelé.Láďa R.
17. 5. 2018 | Ladislav Roučka
Ahoj všichni, tak časovkové jaro máme za sebou a v neděli nás čeká konečně dospělý závod se vším všudy v Bílsku. Láďa Roučka chystá obviklou dávku kilometrů a výškových metrů k oblíbené borovici!!!Vypadá to dokonce na jarní počasí, po letních dnech předchozích závodů. Tak snad nám popřeje suché počasí?!Ve Strakonicích se ozvalo cyklo Kohout k dopřihlášení jednoho závodníka, tak pokud máte možnost ještě někoho zlákat, tak ho vemte do Bílska. V neděli zdar a na viděnou. Karlos.
17. 5. 2018 | Karel Juráň
Ahoj všichni, nějak zapomínám na jednu zajímavou zprávu, především pro výkonnostně silnější časovkáře naší JAL, ale i jako info pro ostatní. Informoval mě Honza Mejta, který nám tradičně pořádá časovku na Kleť, že v letošním roce pomáhá s organizací závodu OKOLO JIŽNÍCH ČECH. Jednou z etap bude též časovka na Kleť, pouze se startem od pivovaru z centra. Honza u pořadatelů vyjednal možnost konfrontace výkonnosti profíků a našich borců z JALky. Mám nanominovat šest závoďáků, kteří si to střihnou v ostrém závodě jako předjezdci. Napadá mě sestavit skupinu podle umístění v našich časovkách, popřípadě pokud někdo z nominovaných nebude mít zájem, doplníme tým elitními vrchaři. Ještě mě napadá, pokud je stále cyklisticky aktivní a čte naše články a měl by zájem, tak Zbyněk Jordán. Sice již není členem JAL, ale v dobách svého působení v našich závodech zde zajel dosud platný traťový rekord o kterém se bude diskutovat ještě dlouho a jsou i názory o jeho nepřekonatelnosti. Hnedle jak Jarmila!!!Takže pokud na Zbyňka máte někdo kontakt, tak se ho zeptejte, nebo ať on sám se zde vyjádří. Tato časovka se jede, teď se snad nespletu… v pátek 7.9.2018. V neděli pak máme naší časovku do JALky. Podrobnosti ještě budou upřesňovány a pokud Vás něco zajímá, tak se ptejte.V neděli ve Strakonicích zdar a sílu, ať to tomu ŠUACU trošku osladíme. Karlos.
9. 5. 2018 | Karel Juráň
Kájov – ahoj, nějak nám odpadávají členové na nedělní závod, už jsme zbyly jen dvě. Takže pokud by chtěl někdo např. z Tábora a okolí svézt, máme 2 místa v autě a nebo naopak, pokud by si chtěl někdo do auta nasadit dvě veselé spolujezdkyně, tak máte jedinečnou příležitost :-)
26. 4. 2018 | Lucie Tomečková
Zdravím všechny přihlášené, děláte mi radost, jak to teď přibývá. V neděli to vypukne, slibujou pěkné počasí, tak snad to klapne a odrazí se to na účasti i na časech?!Ivoš nám v příspěvku vyhrožuje ukončením pořadatelství, tak doufám, že i tam nás bude hodně a každý mu věnujeme nějaký dobrý důvod, proč pořádat i roky další!!! V pořádání závodů se obracím na aktivní borce z ČíBí, jestli nemají zájem uspořádat závod na Hlincově Hoře. Včera jsem tam byl na nějakém jednání a objevil jsem tam náramnej okruh na kriterium…tedy z dálky vypadá, Olda Míka už se tam byl podívat a myslí, že je dost technicky náročný, ale ještě jsme nemluvili o tom proč. Mluvil jsem i se zástupci zastupitelstva a ty by takovou aktivitu přivítali. Měli by jste to bez povolení, na uzavřené trati, parádní zázemí v místní hospůdce, okruh je fungl nový asfalt, šíře 6m. Trošku bych to přirovnal ke kriteriu v Lenoře, jen bez těch domů a aut! V neděli jsme v pěti lidech objeli trať závodu v Boletickém prostoru a jestli to Robert a jeho parta dotáhnou až na start, bude to luxusní kultovka…nic pro rovináře, ale 70km snad dá každý, s tím že ty slabší mají šanci, že dostanou kolo a pak je čeká tedy jen 50km. Balík poletí a odpadlíci se můžou kochat náramnou krajinou. Já už se moc těším. Zázemí je opět nadstandartní a vhodné vyvézt vyjímečně i ostatní členy rodiny. Parádní dětské hřiště na břehu Olšiny, kde by to mohlo být ještě i na koupání.
26. 4. 2018 | Karel Juráň
Ahoj závoďáci,
jen k tomu ještě doplním, že ta hospoda kde se máme sejít, se jmenuje
u Kohoutů a né u Kohouta, jak napsal Carlos.
Níže zasílám adresu a odkaz na web, pokud by to někdo nemohl najít.
No, ale jak to tak pozoruji, tak nedělní vyjižďky se stejně zůčastníme
asi jenom ve dvou.
Penzion U Kohoutů
Náměstí 16, Horní Planá
17. 4. 2018 | Robert Ploner
Zdar a sílu všem šlapákům. Tak další víkend vhodný na dolaďování svalových vláken máme za sebou a Kájov je zas o něco blíže!!! Potěšující je jak se nám zaplnila startovka zlatým jádrem JALky, ještě mi tam ke spokojenosti chybí parta od Jistebnice a Tábora.Pak bych přivítal nějakou nadstavbu v nových členech, ale nevidím to dobře, u televize je ta cyklistika asi jednodušší?!Kategorie A je na seznamu ohrožených druhů…ještě že máme Pepču Vlacha. Zatím tam moc soupeřů nemá?! Na sobotním švihu jsem zjistil, že pán bůh měl buď málo kopíráku, nebo nám Olda Míka tají syna…?! Takže až pojede Týnem nad Vltavou stavte se na Schellce pro traťovku a možná tam bude mít službu Olda v padesátikilové podobě!!! Ta podoba je neskutečná.Pokud někoho oslovila vyjížďka do Boletic, tak se tu na fóru přiznejte ať na sebe můžeme počkat, pokud by se někdo zpozdil.
17. 4. 2018 | Karel Juráň
Zdar amíci z JALky, krásné jarní počasí mě nutí vyhlížet první závody, tak snad to vydrží a nebude to jako loni v Kájově na sněhu?!Dobré zprávy přišly od našich pořadatelů, takže již víme, že oba mistrovské závody v Choustníku jsou povoleny a posvěceny na úřadech a teď už je to jen na pořadatelích a nás, jaké ty závody letos budou. Též další nový závod už má na 99% vyhráno a pro to také píšu. Robert Ploner už má většinu koleček po úřadech za sebou a trať takřka vymezenou a tak jsme se telefonicky domluvili a zároveň Vás zájemce chceme pozvat na prohlídku tratě v Boletickém vojenském prostoru v rámci přátelské vyjížďky, či švihu za pěkného počasí a to v neděli 22.4. 2018 tedy týden před Kájovskou časovkou. Sraz jsme stanovili na 13,00 hodinu do Horní Plané, před restaurací Kohout…nebo U kohouta??? Kde se dá po i před posedět, popít a pojíst. Odpolední čas proto, aby případní polykači kilometrů měli šanci na sraz došlapat!!! Tak zatím zadírejte šlapky a tužte lýtka!!! Karlos.
13. 4. 2018 | Karel Juráň
Zdar amíci, tak duben je tady a snad i jarní, stálejší počasí. Kájov už klepe na Vaše karbonové letňáčky, aby jste je po zimě oprášili a promazali bovdeny a řetězy a výkon mohl být od začátku pro všechny optimální, tak jak si za zimní přípravu zasloužíte. Přihlášených pozvolna přibývá, tak ještě poprosím, aby jste neotáleli s přihlašováním, ať nám ta tabulka pěkně roste a já můžu v klidu přidělovat čísla novým členům a prvoročákům v kategoriích. Samozřejmě se můžete přihlásit i na prvních závodech a přispět tak zvýšeným startovným do společné kasy, ale to užje pro Vás trošku mínus v rozpočtu a mě a pořadatelům závodů JAL to přidělá práci. Venku je krásně, tak to zkrátím a jdu na kolo, snad to máte také tak… S pozdravem a přáním jízd bez pláštěnky!!! Karlos.
2. 4. 2018 | Karel Juráň
Zdravím všechny na stránkách JALky, vyvětrán chorvatským povětřím a slušnou porcí jarních kilometrů, snad mi to do léta bude stačit! Jinak ubytování a podmínky k prvním jarním kilometrům i náročnějším delším vyjížďkám můžu jen doporučit. Děkuji Pavlovi Jelínkovi, že již vložil na stránky termínovku závodů, ať můžete vesele plánovat závodní kalendář, nabité cyklistické sezóny. Ještě doplním, pro případné zájemce termín konání MČR SAC 2018, které se bude konat 14.-15.7. 2018 v Suchdole nad Odrou. Pořadatel je SPAC a pan Tomáš Dohnal. Mistrovské dresy ušije jihočeská firma KALAS, tak doufám, že se některý mistrovský dres opět na jih vrátí. Startovné je garantováno na 300,– předem a 400,– přihlášení na místě. ( 1 osoba/1 závod) Propozice budou vyvěšeny hned po obdržení. Tak hodně sil a sluníčka do posledních dvou měsíců přípravného období JAListů a ať se daří. Karlos.
6. 3. 2018 | Karel Juráň
Dnes bude těch příspěvků více. Tak tedy začneme JALkou v roce 2018. Ať se máte na co těšit a z vesela trénovat a najíždět objemy, né jako já…objemy kolem pasu!Tak tedy…zprávy dobré tohoto roku. MČR SAC 2018 proběhne 14.-15.7. 2018 v Suchdole nad Odrou. Pořadatelem je SPAC ( Tomáš Dohnal) Propozice budou vyvěšeny ihned po dodání. Tyto závody nebudou nebudou zařazeny do seriálu bodování JAL, ale věřím, že Ti nejlepší z Nás se pokusí zabojovat o mistrovské tituly. Samozřejmě v tomto víkendu nebude mít JALka žádný závod. Další skvělá zpráva přišla dnes od Richarda Nového z Kašperek. Tak tedy Kašperky zase letos v JALce budou…23.6. 2018 a po roce opět i s dopolední časovkou a po té odpolední okruhy. Závody budou hodnoceny každý zvlášť. Další skvělý datum do kalendáře JAL zařídil Martin Kříž z Velo klubu Tábor a bude tento závod zastupovat pro JALku. Takže si můžete poznačit datum 21.7. 2018 a místo… Blatná. CK Příbram zde pořádá závod ČP na uzavřeném 18 km okruhu se vším pořadatelským zajištěním a nabídli nám možnost předzávodu ČP. Takže vidíte, že na termínovce závodů se pracuje a že by to mohlo být o něco zajímavější než loni. Tak toliko krátké info meny!
7. 1. 2018 | Karel Juráň
Zdravím všechny amíky a potencionální členy JAL pro příští rok 2018 na těchto stránkách. Předem bych chtěl poděkovat všem stálým a věrným členům, kteří se pravidelně zúčastňovali našich závodů a užívali tak pohodu a kvalitu závodů našich pořadatelů. Letos snad všichni pořadatelé JAL vložili do svého závodu vždy trošku více ze sebe, aby tak ozvláštnili právě ten svůj závod a tím přispěli k více radosti Vás závodníků. Toliko můj pohled a názor. Další poděkování patří všem, kteří dorazili na předání cen za rok 2017 do Volyně. Co trošku zamrzí, když nedorazí mnozí z těch, kteří byli vyhlášeni a oceněni za svou skvělou celoroční účast v závodech. My ostatní jsme si to snad užili a děkuji za kladné ohlasy na fóru. Na příští rok se již sestavuje kalendář závodů, který bude doufám hodně podobný tomu letošnímu, snad vyjdou i nějaké nové vychytávky, které se připravují. V kalendáři by se měli objevit závody z loňského roku a snad přibude i nějaký nový…závodně zajímavý. Co je na 99%, že MJAL proběhne o jednom víkendu v okolí Choustníka. Na sobotní časovku nově, naváže nedělní závod s hromadným startem. Snad to vše pořadatelům klapne stejně jako letos a bude to paráda. Další nový závod, který doufám klapne, bude ve vojenském prostoru Boletice, kde má pořadatel vymyšlené nenáročné okruhy s následným posledním náročným výjezdem do 1200 m/n/m. Tak vysoko JALka ještě asi nebyla a mohla by to být jihočeská výzva po vzoru TdF. Po dvou hoďkách pohody v balíku, úsek pravdy a čisté síly. Další zprávou pro naše členy prestižáky, že pořadatel Jan Mejta z Kleti, pomáhá s přípravami závodu Okolo jižních Čech a v rámci tohoto závodu se pojede v pátek časovka na Kleť, kde se deset členů JAL bude moci poměřit se závodníky UCI na mezinárodní úrovni. Sám jsem zvědav, jestli po náročných etapách padne pomyslně traťový rekord Zbyněk Jordána. A třeba se vrátí po letech na scénu JAL, aby mohl svůj výkon sám obhajovat. Sliboval jsem možná i časovku dvojic v Jistebnici. Nakonec ta v příštím roce ještě nebude. Ale věřím, že až si tým kolem skvělých Rybaříků a Tomečků splní všechny své necyklistické závazky, tak závod opět uspořádají. Vždyť ten Cunkov je tak krátký!!! a ve středu! Tak snad na přes rok. Na zasedání VV v Táboře bylo odsouhlaseno navýšení Základního vstupního poplatku do JAL na rok 2018 na 500,– Kč a pravidelné startovné pro člena JAL na 200,– Kč. Přesto věřím, že Vás to neodradí od našeho seriálu a zůstanete členy i nadále a společně projedeme sezónu 2018. V sobotu jedu na zasedání členů SAC do Velké Bíteše, kde se dozvím další informace, například kde a kdy se snad uskuteční MČR SAC 2018. Zprávy dodám následně. Pokud Vás něco napadá, tak se ptejte a navrhujte, ať můžeme reagovat. Tak zatím zimní lenosti a nadváze 3× zdar a ať se daří předvánoční přípravy!!! Karlos.
1. 12. 2017 | Karel Juráň