Zdravím amíci. Předem děkuji všem, kteří se zúčastnili sobotního slavnostního vyhlášení Jihočeské amatérské ligy a MTB GALAXY série. Snad jste si večer užili dle svých představ a očekávání. Moc děkuji, že dorazila většina vyhlašovaných a nebo alespoň měla za sebe patřičnou náhradu, takže jsme mohli obsadit stupně vítězů. Letos i díky GALAXY sérii dorazil vyšší počet účastníků a to odkrylo některé nedostatky v přípravě celého večera. Vůbec jsem nepočítal s tím, že se nevejdeme do hlavního sálu, tak aby měl každý patřičný výhled a doslech při vyhlašování. Tímto se omlouvám všem, kteří přišli později a zbylo na ně místo v zadní části sálu a byli tímto poškozeni o chybějící kontakt s vyhlašováním. To se dá lehce napravit a jestli bude…nějáké za rok, tak to bude první co si ohlídám a napravím. Samotné vyhlašování proběhlo pro mne až nad očekávání rychle, prý v devět bylo hotové vyhlašování a i s tombolou do desíti. Mám to z doslechu, neb pro mne čas neexistoval, vím jen že muzika dohrála ve dvě a já skončil s úklidem v šest ráno. Komu se musím především omluvit jsou má partnerka a partnerky, manželky a všichni Ti, kterým jsem v deset dovolil odloudit jejich drahé polovičky, které se měli v té době věnovat především Vám a volné zábavě se vším co bylo připraveno a né sedět někde dvě hodiny a řešit něco, co už bylo vyřešeno. Lépe řečeno měli jsme to vyřešit jindy!!! Snad Vám to budu moci někdy napravit a vynahradit?! Závodníkům a členů JAL jsem slíbil, že dám vědět, na čem se VV pro rok 2017 domluvil. To podstatné pro závodníky napíšu zde a později připravím zápis z jednání VV, který tuším Pavel poté přetáhne na stránky JAL. Mnou navrhovaných jakých si šestnáct bodů bonusových na příští rok, za účast na vyhlášení, byla většinou zamítnuta, takže si to rozdáme zase pěkně na tratích našich závodů. MČR SAC v Bystré v roce 2017 se nebude započítávat do seriálu JAL. Tímto ale všechny vyzývám, pokud budete mít chuť a volný čas, udělejte si výlet a vyražte okusit kvalitu a konkurenci i do jiného kraje a prostředí. Recenze z loňského roku jsou více než skvělé a věřím, že si takovíto víkend náramně užijete. JAL v teto termín bude mít určitě volno, tak aby jste mohli sami rozhodnout jak s volným časem naložíte. V této otázce jsem byl proti zařazení do JAL, neb jsem ředitelem našich závodů a můj prvotní zájem je, aby naši závodníci přijeli především na závody mích skvělých pořadatelů. Nerad bych, aby pořadatelé v pozdějších termínech tratili startující tím, že již mají dostatek závodů a bodů a mohou si nějaký ten závod vynechat. Věřím, že pořadatelé zase na oplátku připraví závod tak, aby jste měli důvod přijet a mohli si říct…nebyla to chyba. Byl zde návrh, aby byl vytvořen ke stávajícím balíkům S1 a S2 ještě balík S3, ve kterém by byly kategorie E, Z, F, M3, které by si přerozdělovaly body stejně jako S1 a S2, tedy 150, 145, 141…atd. Zároveň by se upravilo i bodování do týmů. Tento návrh neprošel, byť těsně, takže pro příští rok se v bodování nic nemění a podporovatelé této myšlenky mají možnost v dalším roce hledat další důvody a plusy tohoto návrhu, tak, aby misku vah převážili na svoji stranu. Odsouhlasilo se, že v roce 2017 proběhne v Bechyni časovka družtev, 3 – 4 členných týmů. V cíli se bude počítat čas třetího. Do týmů se bude bodovat, dle stávajících pravidel, ale změnou bude, že tento závod se bude bodovat i do jednotlivců. To znamená, že závodníci, kteří se nevejdou do svého týmového tria, či kvarteta, mohou oslovit své kamarády z jiných týmů v JAL, tak aby vytvořili další družtvo, které již nebude hodnoceno do družtev, ale pojede v pořadí o body do jednotlivců. Tím, že budou bodováni vždy tři až čtyři závodníci stejným počtem bodů, tedy 150,145,141…tak si snadno spočítáte, že i pro ty slabší zde čeká hezká porce bodů?! Dále jsem navrhoval vypsat novou vyhlašovanou kategorii 70 let a výše, ale z úst nejpovolanějšího sedmdesátníka Míli Šustra zaznělo, že stejně na žádném závodě plně neobsadí stupně vítězů a účast by byla tak malá, že hlasováním byla tato možnost zavrhnuta. Výše poplatků pro členy JAL zůstala na příští rok stejná, tedy 400,– přihlášení a poté 150,– startovné na každém závodě. Všichni souhlasili, jen Pavel Jelínek měl pro svůj závod variantu předem přihlášených, něco navrhoval on, něco jsme mu doporučovali my, ale teď přesně nevím jak jsme se v tomto nakonec dohodli, neb to nebylo ani předmětem prvotního jednání. Věřím však, že Pavel Vám zde své rozhodnutí napíše a náležitě zdůvodní, aby to každý plně chápal a neměl s tím pokud možno problém. Dále jsem navrhoval, aby příchozí mohli promlouvat do bodování v seriálu JAL, cž neprošlo a tak zůstává vše při starém a není nutno se tím prozatím zabývat. Pro příští rok je rozpracovaných 16–17 závodů, ale přesnou termínovku zatím nepožadujte, postupně ji skládám a vydržte až někam do nového roku, kdy už budou mít všichni pořadatelé jasno ve svém volnu a možných termínech svých závodů. To je tak vše, co jsem chtěl předně po balíku napsat Vám všem a zatím přeji klidné a veselé přípravy na svátky vánoční a celé to období hojnosti a přejídání!!! Ať máte zase v lednu dobrý důvod, začít se honit na kole!!! Karlos.
6. 12. 2016 | Karel Juráň
{…samozřejmě „stažených závor“, omlouvám se za chybku… :-( }
2. 12. 2016 | Ivo Kovářík
Ha! Kolega se náhle zalekl Mikulášské jízdy, takže přehodnotil situaci, čili to vypadá, že se ve Volyni nakonec možná přece jen objevím! Zatím se to jeví dobře, tak uvidíme, abych to nezakřiknul. (Doufám, že po Saganově zeleném spurtování nebudu spurtovat na tu malou místnůstku…) :-) Těším, že to tedy vyjde i bez ztažených závor! Kovki.
2. 12. 2016 | Ivo Kovářík
reakce na: Ivo Kovářík (1. 12. 2016)
jasně, Ivoši stáhni všechny závory, vlakům hoď jednosměrku a přijeď mezi nás. Voni už si ty Pinďolína nějak poradí!!! No škoda, tak příští rok určo…
1. 12. 2016 | Karel Juráň
Ahoj, podrobnosti k „organizované projížďce“: Vyjedeme nejspíše v 10:30, směrem Protivín. V Protivíně zastavíme v pivovarské hospůdce, je zde výborné pivo a výborná kuchyně (měli bychom tam dorazit cca 12:00). Z Protivína vyjedeme cca 13:00, abychom do Volyně dorazili cca 15:00 a stihli se tak vklidu připravit na večerní vyhlášení. Tato trasa je dlouhá zhruba 70 km a je poměrně rovinatá. V případě nepřízně počasí lze vyjížďku samozřejmě libovolně zkrátit a hospůdku zařadit například ve Strakonicích. Tras v okolí znám dost, tak snad si nějak poradíme. Telefon na mě je 737539595, tak se v případě zájmu ozvěte. V sobotu se budu těšit. :)
1. 12. 2016 | Petr Červený
Sakra! Když vidím to skvělé Menu, tak mi ta noční se.e dvojnásobně. (Já snad dám vlakům stopku a místo noční pojedu do Volyně, abych ty laskominy mohl ochutnat. [To musí všchni cestující pochopit, ne?] ) :-)
1. 12. 2016 | Ivo Kovářík
Reaguji na podnět Michala Gromovského, který mne dnes přivedl na myšlenku, že prý kdo máte doma něco co jste někdy vyhráli a nehodí se Vám to, nebo něco milého co by mohlo potěšit ostatní, tak to přivezte a přidejte do tomboly. Prý to tak vedli několik let na jiných akcích a jedna věc tam kolovala i pět let! Takhle deset vajec od babičky ze vsi, určitě někdo ocení spíš, než galusku. A rázem budeme nejbohatší amatérská liga na sponzory!!!Zdar.
1. 12. 2016 | Karel Juráň
Tak dnes jsem si sestavil předběžný scénář na balík ve Volyni.
Předem je ještě nutné připomenout, že kdo má zájem se ještě před
balíkem projet organizovaně na kole, tak v 10,30 hod. jede skupinka
nadšenců protáhnout své údy a nastartovat trávení z Volyně, na 99%
směr Protivín. Předpověď zatím vypadá dobře, tak snad si to užijí.
V 16,00 hod. začíná v restauraci Na Nové slavnostní vyhlášení
dětských kategorií seriálu GALAXY. Od té doby může pozvolna naplňovat
sál tak, aby jsme se v 18,00 hod již všichni sešli, odprezentovali a šou
mohla začít. Takže po 18 hodině objednáme jídlo podle dorazivších, já
Vás tak nějak seznámím s programem a s tím co mám na srdci.( Kromě
šelestu!)Jídlo by se mělo začít podávat po dvaceti minutách, no a až to
sníme, přistoupíme k vyhlašování.
Myslím si, že od 20,00 do 22,00 hod. by to mohlo být povyhlašované. Po
té proběhne malá tombola a po ní volná zábava s hudbou a jinou zábavou.
Po tombole bude ještě skromné pohoštění v podobě malého rautíku a
podávat se bude Utopenec Beny z Veselí, Saganovo zelené spurtování,
Frůmovo žlutý sen a Nibaliho růžové Giro, JALková těstovinová blamáž,
Mrkvový salát na prohlédnutí a další laskominky. Vyhazujou nás tak kolem
druhé ráno. Tak na viděnou.
30. 11. 2016 | Karel Juráň
Ahoj,
nenajde se někdo kdo jede do Volyně a veme cestou v Příbrami našeho
kamaráda Evžena?
27. 11. 2016 | Michal Gromovský
Po neděli do středy budu již objednávat ubytování na internátě, tak kdo máte ještě zájem, nahlaste počty.Díky. Karlos.
25. 11. 2016 | Karel Juráň
Tak už se trošku rýsuje časový program balíku, tak jen v náčrtu…od 16h bude probíhat slavnostní vyhlášení dětských kategorií v seriálu GALAXY, takže kdo by jste chtěl přijet dříve a zatleskat cyklistickým nadějím, tak můžete, já už tam budu a tak si Vás pěkně odprezentuji jednoho po druhém. Od 18,00h je oficiální zahájení vyhlašování, takže čím dříve naplníte sál, tím dříve začneme. Podle prezence tradičně objednáme přípitek a jídlo a podle časové skuliny před jídlem celý večer zahájíme. Jak to poběží za sebou se ještě ladí,vyhlašovat se budou jednotlivé kategorie JAL i GALAXY serie, každopádně až dojíme a vše vyhlásíme, budeme pokračovat bohatou tombolou od štědrých sponzorů, tančit v rytmu skupiny Renesance rock, pak proběhne ještě nějaké malé občerstvení, no a Ti nejvěrnější již vědí, že zábava končí kolem druhé ráno. Věřím,že nás letos na parketu zůstane zase o něco více a nálada bude jak se patří veselá. Jak moc se mi podaří sestavit celý program nechám již na vašem posouzení. Už teď se bojím! Samozřejmě zváni jste všichni, kteří jste měli letos co do činění s JALkou,hlavně ti co se přihlásili a ještě ani jednou nebyli, tak aspoň se představit. Ať už jako závodníci, pořadatelé, celoročně ustrkovaní příbuzní závodníků JAL,manželky, přítelkyně závodníků,manželé, přítelové závodnic, kteří tak jednou za rok můžou využít ve svůj prospěch naši celoročně trénovanou vytrvalost a pevné svaly k tomu, aby jsme je vyzvali k tanci. Především pak bych chtěl také pozvat všechny zástupce našich vážených sponzorů a podporovatelů v tomto roce a velice si budu cenit, když dorazí i zakládající pamětníci počátků JALky a přijdou mezi ty, s kterými strávili kus života a pár radostných chvil v sedlech našich kol.Pro navnadění…zas se rozdá pár dortů, poháry zkouším vytvořit tak, aby to nebyly jen další prachovky ve skříni a na vyhlašování týmů to zkusím trochu ozvláštnit. Jinak budu jako vždy stručný, takže to snad bude odsejpat. Né všechno vyšlo pro letošek jak bych si představoval, takže i do budoucna bude co zlepšovat! Karlos.
23. 11. 2016 | Karel Juráň
Tak Velo club Tábor staví na vyjížďku minimálně tři borce, takže černočervené dresy už máme.Počty ubytovaných do neděle se blíží třicítce, takže zbývá ještě asi 250 volných lůžek. Takže míst je dost, ale času ubývá a mě ještě nikdo nenapsal řeč!!! Že bych to letos zkrátil?
15. 11. 2016 | Karel Juráň
Zdar amíci, pokud někdo bude chtít využít den před vyhlášením, 3.12.2016 jakousi rozlučkou se sezónou 2016, Petr Červený si pro Vás připravil vyjížďku na kolech…do lehkého terénu a podle přízně počasí jsou připraveny tři varianty rozpůlené vždy nějakou příjemnou hospůdkou. Jedna varianta je loňský pivovar v Protivíně, za super počasí je to Javorník a při slotě nějaké Strakonice. Předpokládaný start plus, mínus 10,00h. Plánovaný návrat kolem 15,00h. Sraz předpokládám na parkovišti u internátů pro ubytování ve Volyni. Písněte případný zájem, ať víme, kolik by Vás jelo. Díky Karlos.
31. 10. 2016 | Karel Juráň
Nezdá se to, ale čas běží rychleji než se zdá a mě se začali přihlašovat lidičky na balík a ubytování.V hotelu NA NOVÉ se již ubytovalo 11 zájemců a zbývají tři pokoje 2–4 lůžkové v ceně 350,– os/noc. Kde je místa dosti je náš internát VOŠ a SPŠ Volyně, kde spaní stojí 155,–/os/noc. Vzdálenost od restaurace NA NOVÉ do půl kilometru.
24. 10. 2016 | Karel Juráň
Tak zdar amíci, tady máte první informaci ve zkratce a protože nemám na všechny telefon, tak prvně poprosím vítěze kategorií, aby mi do týdne napsali svoji velikost dresu, aby jim to na vyhlášení páslo a slušelo. Díky moc Karlos.
5. 10. 2016 | Karel Juráň