Petr Ziky učinil oprávněný dotaz na Tour de Brdy. Ptal se mě osobně mailem, ale myslím, že tato otázka napadá i další z Vás. Takže proč tak daleko mimo jih, proč za 350,– a proč tedy v JAL. Když jsem na jaře zkoušel různé nové sponzory a dobrodince, kteří by podpořili JALku, tak Karel Švec byl jedním z mála nových, kteří byli ochotni do JALky vložit cosi ze svého. Na oplátku si přál, aby jsme jako členové JAL absoluvovali jeden závod v jeho GALAXY serii. Takže silniční Brdy, jako patnáctý závod JAL. Startovné 350,–…Karel slibuje za tu cenu bohatý doprovodný program, zajištěná strava a výběr z několika jídel a další vychytávky, které se můžete jistě dočíst na stránkách GALAXY serie. Konzultoval jsem to i s ředitelem ŠUAC, ti už to mají v poháru znovu a problém s tím nemají. Chápu, že je to trochu z ruky a ještě za větší peníz než JALka, ale je to pokus okusit atmosféru jiného kraje a mravu. Až závod a naše účast s následnými ohlasy ukáže, zda je to dobře, či špatně. Ale mohlo by tam být hezky, tak proč si to neužít?
21. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdar, zjišťoval jsem jak s propozicema na Tour de Brdy, tak kdo hledá, ať kouká na GALAXY sérii, nebo na stránky cyklistické Sparty. Díky Karlos.
18. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdar amíci. Tak jsem nedodržel slovo a propozice ještě nemám úplné, zítra budu řešit, kde proběhne prezence. Aby jste mohli plánovat, tak start proběhne ve 14h. Délka závodu, počítám 30 – 60 minut. V 16,00h vyhlášení. Na Kleti se mě ptali už někteří cyklodojížďáci, tak Tábor – 80km = 3h, Budějovice – 55km = 2h, Vodňany – 25km = 1h, Krumlov – 60km = 2,30h. Pokud by se našlo něco kolem deseti a více zájemců, že by jste chtěli přespat ze soboty na neděli již ve Volyni, můžu zajistit ubytování na intru – postel, teplá sprcha, kuchyňka – 160,–/noc a osoba.
12. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdar Jalisti, tak závod ve Volyni je od policie povolen, hurá! Takže již pilně pracuji na propozicích a pro informace předem, půjde o takový prodloužený Cunkov. Start ve Volyni hromadný, směrem na Vacov, zhruba po dvanácti kilometrech odbočka z hlavní na Vacovice, Krušlov a Nahořany, kde bude cíl. Trať cca 18km. Kazeta s 28 zuby výhodou, kompakt = tutovka dojezdu do cíle!!! Zikymu se to líbit nebude! Zamluvena hospoda se sálem v Nahořanech. Nejlépe dojet autem tam a poté na start kolmo, nejkratší cestou – 7km.
7. 9. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Pavel Zástava (3. 9. 2016)
Zdar, já vím…omlouvám se všem, i já netrpělivě očekávám vyjádření PČR, tento týden bych měl mít jasno. Jinak silnice jsou zatím sjízdné, hospoda objednaná a listí už žloutne. Do Kletě dám vědět. Díky Karlos. Trať Ti tu popisovat nebudu, ještě bys chtěl přijet trénovat a zas bys mě proháněl jak v Temelíně!
5. 9. 2016 | Karel Juráň
Zdarec, koukám do kalendáře JAL a blíží se závod ve Volyni. Může mi prosím někdo napsat o jaký závod vlastně půjde? Nejsou propozice, tak se ptám. Pavel
3. 9. 2016 | Pavel Zástava
Zdar závoďáci, ještě se vrátím k sobotnímu závodění. Zeptám se Vás jak jste to viděli vy, když jsme startovali oba balíky pohromadě? Napíšu li svůj názor, tak se mi to líbilo a bylo to oživující. Najednou nás kroužilo v okruzích tak nějak víc a i ti, kteří v balíku S2 záhy odpadávají, tak tam byli a vůbec se nešetřili. I s S1 kluci, kteří z fotek předešlých závodů poměrně záhy vycouvávají, v sobotu v kopcích válčili a snažili se držet se čelních pozic.Třicet závoďáků v hlavní skupině…už jsem dlouho nezažil.Nejvíce to vyděsilo asi mé přední kolo?! Neb při závodě ušlo během jediného okruhu a teď když jsem ho nafoukl a hledám defekt, tak drží dva dny!!! Zajímavé bylo také sledovat, jak se zapomíná na souboje týmů a v tom nám můžou být Wébři příkladem. Odjedou ve čtyřech, všichni z S1, takže karty rozdány. Úleva pro S2…už necháme tahat jen mladý a hlídáme si své borce z balíku, tempo se zklidní a všichni přežívají. Když jsem viděl odjíždět tu skupinku, říkám si…tam není nikdo kdo by držel vysoké tempo až do konce, ve druhém kole se mladý v balíku poskládaj a za půl kola je máme. No a ono se to nestalo, za což smekám a blahopřeji chlapcům z čelní skupiny jak vzorně spolupracovali a udělali si krásný závod. Sice jsme zřejmě nebyli prý dostatečně kvalitní a početně obsazení…prostě amatéři z jihu, ale já to viděl jako normální letní účast, spíše jsem to čekal horší, vzhledem k RIU a dalším závodům po Čechách. Takže díky za účast a bojovnost všech zúčastněných a v Temelíně…repeté! Mějte se. Karlos.
10. 8. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Michal Gromovský (29. 5. 2016)
V případě zájmu o výsledky MJAL před obodovanim po zaslání email.adr. na tel.c.724801070 zašlu obratem.
7. 8. 2016 | Michal Gromovský
Ještě jsem chtěl poděkovat za JALku pořadatelům jak na Hradišti, tak na Cunkově, neb tyto dva závody ač tradiční, buď změnily pořadatele, nebo zkoušely nový termín. Za sebe řeknu, že pořadatelsky proběhly parádně a poděkuji i všem závoďákům, kteří přijeli a závodili. Od Nich očekávám názory, jak to viděli z jejich pohledů?! Kriťáků je pomálu a tak je to většinou o strach o svůj materiál a taktéž o svoji pokožku! Ale za mne, je to hodinka dobré školy, kde si každý vyzkouší a posune své hranice například průjezdů zatáček, či jízdy v háku s taktikou ve skupině. Cunkov ve středu odpoledne, zásadní problém nevidím, jen třeba já dojel domů až za tmy, jinak nevidím rozdíl s víkendem?! Tak zatím zdar všem. Karlos.
30. 7. 2016 | Karel Juráň
Cunkov se jede za týden, tak by nebylo špatné, dát sem propozice. Takže aspoň takhle: https://sites.google.com/…ice/cunkovak
19. 7. 2016 | Miroslav Jiřička
Tak máme za sebou Kašperky a doufám, že kdo byl, tak nelitoval. Zas to pěkně všechno klapalo a závoďáčků bylo víc než dost. Je třeba pochválit všechny aktivní JAListy, že diktovali průběh závodu v obou balíkách. To se to pak kouká na výsledky. Závod to byl jako každý rok těžký, tentokráte ozdobený ideálním počasím, jak na objednávku. Kdo se nám vrací do formy je Oldík Míků!!! V těch krpálech jel mazácky jak za mlada a tipuji, že na mistrák do Lenory už bude číhat v první grupě!!!Čeho jsem si všiml a co by mohlo být ponaučením pro ostatní organizátory!!! Richardovi jsem to naznačoval už v Kašperkách. Vyhlašování příchozích je fajn, ale jen do té doby, než mají chlapi dvě kategorie příchozích a ženský ani jednu!!! A pak žehráme, že to holky nechtěj jezdit! Na naše pobřežní lejtka je asi nenalákáme!!!Jedna slečna si zasloužila cenu za statečnost a odhodlání a vzorné vystupování, neb když v jednom kopci již potupně slezla z kola a v potu tváře si sundala přilbu, dobrák Oldík jí při průjezdu kolem vyčinil, že jestli si přilbu nenasadí, tak že bude diskvalifikována!!! Nejenom, že ho neposlala na žádné temné místo…ale ještě si přilbu vzorně nasadila a pokračovala v chůzi vzhůru k cíli! Viděl jsem jí pak ještě jednou za cílem a řekl bych, že tento den na ni cyklistika neudělala dobrý dojem na který by chtěla vzpomínat?! Tak snad to ještě někdy zkusí? A teď něco z vážného soudku…Kriterium na Hradišti neproběhne 3.7.2016 jak je v kalendáři, pořadatel se omlouvá všem co si závody musí plánovat déle dopředu, ale v tomto termínu dostaly přednost motokáry, kterým tento okruh patří především! A také tímto bylo vyslyšeno přání budoucí manželky Holanose, protože jinak by odjel raději na závody, než na obřad!!! A takovej unesenej ženich bandou cyklistů, to by vyšlo nevěstu hodně draho. Tak hodně štěstí novomanželům, ať jim to šlape v životě stejně jako v pedálech.Termín kritéria se tedy přesouvá na neděli 24.7. 2016 v odpoledních hodinách, aby jsme nepřišli o nedělní obídky. Na propozicích už se maká a budou dodány co nejdříve, ale v nástřelu to vypadá tak, že ve 13 hodin začnou závody dětských kategorií a postupně budou kategorie navazovat tak, že nejdříve ve 14,30 hodin odstartuje S2 na 21 okruhů a po něm S1 na 30 okruhů.Propozice budou vycházet tak nějak z roku 2014, od Honzy Bicka. Co přibude, bude dvojnásobné bodování v posledním okruhu, aby bylo o co bojovat až do konce. Tak zatím zdar. Karlos.
20. 6. 2016 | Karel Juráň
Ahoj závoďáci,
včera jsem vše projížděl. Nějaké kamínky jsou v kopci na trase
časovky, na hromaďák bude všechno vymetené (hlavně zatáčky –
vracečky za Červenou a v Rejštejně). Myslím, že defektu se není třeba
obávat o nic víc, než jinde. Ještě máme do pátku přislíbenou opravu
několika ojedinělých děr.
JAL boduje každý závod zvlášť, nicméně po vyhlášení jednotlivých
etap budeme vyhlašovat i celkové výsledky etapáku. Ceny budou opět
originály z rukou našeho kašperskohorského skláře, takže znovu něco, co
odjinud nepřivezete. :-)
Z bezpečnostních důvodů pojede každý balík zvlášť, přece jen
propustnost naší trati není tak velká jako jinde (jiný okruh nám tu
uzavřít nikdo nepovolí).
A to hlavní – objednal jsem luxusní počasí!!!
15. 6. 2016 | Richard Nový
Zdar Amíci, už se jistě těšíte všichni na spanilou jízdu v Kašperkách, všichni jste jistě pilně v zimě trénovali a tak ten kopec bude zase o něco lehčí!!! Dnes mě oslovil jeden z vás jak to bude s bodováním a tak mě trošku znejistěl. Když jsem si pak otevřel stránky a vše pročetl, doufám, že všichni počítáte s tím, že si tam jedete pro dvoje malé body za dva závody. Taktizovat jen s jedním startem by bylo proti krásné šumavské přírodě. A zase bodovat to jako etapák … kdy v případě defektu v odpoledním závodě by jste odjeli s prázdnou ? Ty silnice ve sjezdech nejsou nic moc a defekt se nabízí!!! Tak doufám, že budete povětšinou spokojení s variantou dvou závodů? Tak v sobotu zdar na startu časovky.
13. 6. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Miroslav Jiřička (13. 6. 2016)
Tady je to samej invalida!!! Kdo si nenechá fiknout alespoň jednou kýlu, nemůže vyhrávat!!! Druhej trénuje tak moc… až padá na hubu, jen to praská!!!No jel jsi parádně, takovej Faar Lap. Taky mrzák! Příště Ti odmontujem pedál, třeba už nevyhraješ!
13. 6. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (12. 6. 2016)
No právě že moc nenechali, žádný slitování nad polovičním invalidou. Doufám, že v Kašperkách to bude lepší.
13. 6. 2016 | Miroslav Jiřička
Vyhrát jsme ho nechali a žádné ohlasy!!! Díky za možnost být v čelní skupině elitních jezdců kategorie C. Sice jen do počtu, ale užil jsem si to. Monínec byl opět vychytaný a v příjemné atmosféře. Díky všem JAListům, kteří přijeli a nasadili své síly v tom pekelném cíláku. Zdar Karlos.
12. 6. 2016 | Karel Juráň
Rád bych před zítřejším Monincem uklidnil soupeře, ze v celkovém poradí se mnou letos nemusí počítat, protože me čeká operace triselne kyly. Chci tím říct, ze me klidně můžete zítra nechat vyhrát. Díky:-).
10. 6. 2016 | Miroslav Jiřička
Už jsem jen invalida s pravou rukou nepojizdný… Nohy zelený ale plně funkční… Vidím to tak, že nestihnu ani krásné KAŠPERKy… Užívejte a noste helmy … bratři Pivoňků ;-)
7. 6. 2016 | Michael Vaněček
Bilsko bylo super jako vždy, v tom nelze nesouhlasit. Ale společný závod ja už tak pozitivně nevidím. Zásadně to ovlivňuje výsledky jednotlivych kategorií. Ty byly postupem času pospojovány pouze z nutnosti, kvůli ubyvajicimu počtu startujicich, dříve startovala každá jedna kategorie samostatne a lidi si ferove zazavodili v te své. V extralize jsou starty také vždy oddělené, profici taky nestartuji společně s juniory a ženami. Myslim, ze závodníků v jal je dost na to, aby se jezdilo oddelene alespoň na ty dvě divize. To bych spíše uvažoval o rozděleni do nějakých výkonnostních tříd, jak to bývalo kdysi.
2. 6. 2016 | Miroslav Jiřička
reakce na: Petr Zikmund (2. 6. 2016)
ELM vždy startuje po kategoriích a co si tak matně vzpomínám, byl to někdo z Webru, komu se minulý rok nelíbilo, dva těžké závody o jednom víkendu!
2. 6. 2016 | Bedřich Průcha