DOTAZ: KDO Z MINULÝCH I SOUČASNÝCH POŘADATELŮ ZÁVODŮ MÁ ZÁJEM PŘÍŠTÍ ROK USPOŘÁDAT NĚJAKOU AKCI V RÁMCI JAL 2013? KDO NECHCE, NEMUSÍ TO ZVEŘEJŇOVAT, MŮŽE MI TO POSLAT NA MŮJ E-MAIL. STAČÍ JEN PŘIBLIŽNÉ DATUM ZÁVODU, MÍSTO A OČ PŮJDE (ČASOVKA JEDN., ČAS. DVOJIC., ČASOVKA DRUŽSTEV, SILNIČNÍ ZÁVOD, PŘÍPADNĚ ETAPOVÝ. JINÁ VARIANTA PRO JAL ASI NEEXISTUJE). UDĚLÁME PŘEDBĚŽNÝ KALENDÁŘ A SPOLEČNĚ SE POKUSÍME S NĚČÍM HNOUT… DÍKY
10. 10. 2012 | Petr KOBLIC
pardón v kopci odbočit doleva,pravda, díky Václave :-) škrtám tě jako soupeře na sobotu :-)
3. 10. 2012 | Karlos
reakce na: Karlos (3. 10. 2012)
Asi jsi měl na mysli Cunkov, vid Kájo :-) Tam bohužel nejedu, ale jsem pro
každý navrhnutý termín na setkání VV Jal.
V.
3. 10. 2012 | Václav Píša
Telepatie funguje,páč, když jsi to psal, hovořil jsem s Mílou Šustrů a když se na Monínci sejde dost členů VV dohodne se co dál a kdy se sejde VV.Takže zdar na Monínci :-)
3. 10. 2012 | Karlos
reakce na: Karlos (27. 9. 2012)
Karle nikdy jsem netvrdil a nikdy tvrdit nebudu, že někdo nic nedělá! Kdo
nikdo nic dělat nechce, jeho problém a kdo chce, je (pokud se nepletu) členem
JAL jako pořadatel jednoho z pořádaných podniků, případně má jinou
funkci. A každému takovému patří čest a sláva, že dělá něco zdarma
pro lidi (ne jako naše slavná tunelářská vláda a další banda pupkáčů
u koryta :-) 2 ). Jen si ZNOVU troufám upozornit na termíny podání
ŽÁDOSTÍ O DOTACE na cyklistické závody v rámci JAL 2013. Nic víc –
nic míň.Někdo pochopil, jiný možná ne. Takže se to pokusím vysvětlit
znova: Nejde o žádnou mediální kampaň a ani o jiné lobbování. Jde
pouze o to, jak bychom měli všichni pořadatelé závodů společně
postupovat, abychom nenaráželi na zbytečné zamítavé reakce úřadů. Jde
o to, jak sehnat finance na plné uzavírky tratí a tak pořádat v budoucnu
všechny závody. Je absolutní nesmysl dělat něco na „černo“. Pořadatel
něčeho takového nemá ani potuchy, čemu všemu možnému se vystavuje…
A při plné uzavírce prakticky za nic neručí. No ne až tak doslova, ovšem
není to tak velké riziko podnikání, jako pořádání něčeho bez
patřičných dokladů. A jsme zase u toho – peníze. A jak sehnat ty
peníze je to, oč mi tu celou dobu běží. A fakt se neseženou měsíc před
závodem…
Samozřejmě, že je x dalších věcí na téma chodu JAL. Takže pokud bude
mít někdo zájem, můžeme udělat třeba jen SRAZ U PIVA a tam vše probrat.
Možná se objevím na Cunkově, ale to v tuto chvíli není jisté, nějaký
termín hodil do placu Honza Bicek. Kdo bude míz zájem se sejít na
„neoficiálním“ jednání pořadatelů JAL (ale nejen jich!!!), může se
přidat a vyjádřit se zde. Toť vše.
3. 10. 2012 | Petr KOBLIC
reakce na: Jan Bicek (27. 9. 2012)
Ahoj Honzo,úplně super termín i místo, já jsem pro se rychle sejít a
podebatovat jak ta naše Jalka příští rok bude vypadat !!!
Zatím
28. 9. 2012 | Václav Píša
Zdravím všechny diskutující a čtenáře těchto stránek. Je zde spousta protichůdných názorů a taky mírné tření. To je v pořádku, protože každý jsme jiný a můj názor nemusí sdílet řada jiných lidí, stejně jako názor Karla, Petra, Zikyho,… Ale vzhledem k tomu, že tato soutěž je náš společný zájem, mohli bychom se pro tuto chvíli vykašlat na vzájemné antipatie, zapomenout na různé křivdičky z minulosti a napnout síly jedním směrem. Nebuďme jak v parlamentu, kde pro samou stranickou loajalitu nemůže projít ani ten seberozumnější návrh…Oceňme Petra Koblice, že věcně reaguje, že se zajímá a vznáší návrhy. Myslím, že kdo má zájem na tom, aby JAL pokračovala, vzrůstala její kvalita a počet soutěžících, bude ochoten se co nejdříve sejít a domluvit společnou strategii. Padl tady návrh na Písek, vzhledem k tomu, že v Písku žiju, můžu zajistit nějaký prostor pro schůzi. Reálně se o to můžu postarat po 14.10., do té doby jsem plně vytížený. Navrhuju termín pátek 19.10. 19.00 (hotel U kapličky- mají tam „kongresovou místnost“, která by se dala pronajmout doufám za konzumaci…). S majitelem se znám, domluvil bych to. Kontakty: jan.bicek@centrum.cz, 739127900, je možno psát sem na forum, koukám na to furt…
27. 9. 2012 | Jan Bicek
Vždyť na to čekáme až se pro JAL angažuje někdo od Tábora…návrhů mají dost. :-) A dotace a sponzoři na amatérský závod je a vždy bude jen o známých dnes už jen velmi dobrých a lidí, kteří k tomu mají vztah.Jen za ty dva roky co se vám tady pletem do pořádání s Madlou o tom něco víme,né všechno, ale dost. :-) Proto občas oponuji vašim názorům. Skvělé budou jakékoli závody s dětskou účastí, na to snad ještě obce a města někde slyší,ostatní je boj Úplnou uzavírku po nás chtěli již letos a co nás to stálo???Ale to je jedno!!!Třeba kryťák na Lipně v sezóně na tři hoďky ČP s Kulhavým, vyšel pořadatele tratí na etva 15000,–Žádosti,projekt,zábrany,pořadatelé. :-) Možná ho zařadíme do etapáku,aby kluci měli rovinu a mohli jsme nabídnout závod tětem. Samozřejmě máš Peťo dobré podněty a návrhy a určo je někdo vstřebává já vím z VV jistě o Baťkynovi, možná Pechyna jestli je členem, Míla taky ví co se tu děje, ale netvrď, že nic nedělají!!!Jsou Vámi zvolení a víc hlav větší chaos v názorech.A co vím nebývá to ku prospěchu :-(
27. 9. 2012 | Karlos
Díky Venco, konečně tu někdo patřičně reaguje. Pokud to bude možné a bude Petr Zikmund chtít, mohl by se angažovat v Táboře a okolí. A možná máme nového člena „rozšířeného“ VV JAL. Karlíku! Nechápu, jakou kampaň máš na mysli. Je třeba si uvědomit, že mé avízo nejsou jen plané řeči. Pokud to bude tak, že v příštím roce se budou dělat závody pouze a jen za plné uzavírky, je třeba na to někde sehnat prachy. A kde?? Žebrat u sponzorů je velice obtížné a prakticky je to jen o velikých nadšencích a o hodně dobrých známých. Takže snazší způsob v téhle situaci je „dobít“ dotace z měst a jiných organizací, co mohou nějak pomoci. Háček je POUZE v tom, že uzavírky žádostí bývají v říjnu, maximálně v listopadu. No jaksi moc času nezbývá… Proto je akutní pro napsání žádostí a možné získání dotací svolat jednání VV JAL již nyní a žádosti rozeslat do stanovených termínů! A vše napsat a poslat chvilku trvá. Chápeš to? Tento text je určen i pro ostatní, co si myslí, že je čas do března 2013… Pokud má JAL fungovat na úrovni, musí se fakticky začít makat na příští sezóně již nyní. Jinak se budou zase rušit závody pro nesouhlas úřadů a můžeme jít akorát cvrnkat kuličky… Píši to zde, protože chci vyvolat veřejný zájem o organizaci JAL. Větší angažovanost ze strany veřejnosti. Víc hlav víc ví a je možné, že by někdo měl nějaký dobrý nápad a třeba mohl dobře poradit. Můj úmysl byl vyvolat zde věcné a plodné diskuse, ne jen kecy o ničem. Mám pocit, že to asi nemá cenu něco podnikat. Přesvědčte mě o opaku. Víc tady "prudit " nebudu. Nechám to osudu. Howgh
27. 9. 2012 | Petr KOBLIC
Číslo na ředitele JAL máte, nebo na své zvolené členy výkoného výboru tak komunikujte s nimi proč a kdy bude schůze VV a zájemců něco řešit a neveďte tu předvolební kampaň za hezčí zítřky. Všechno má svůj čas a JAL není seriál, který nemusí reagovat na dění kolem kol v celé oblasti a republice.Ale naše názory a špurty na pásce čte 100% dost borců i z VV jen prostě neodpovídají,ale názory a nápady třeba také získávají. :-) Já osobně vím, že se pořád něco děje,to je život!!!Na Cunkově se třeba VV domluví na srazu,kdy a kde a možná to ani mnozí nezaregistrují :-) 3 Ještě neskončilo letos a vy už chcete vědět co za rok! :-( Ještě je třeba zašpurtovat na Cunkově,porazit pár slabších, vyvézt se za silnějšími a smát se u toho. Já se těším až z lesa uvidím ceduli Cunkov a odbočku doprava na cílák…to už vím,že dojedu
27. 9. 2012 | Karlos
reakce na: Petr KOBLIC (26. 9. 2012)
Tato debata je fakt úsměvná, kdy Petr tu navrhuje co nejbližší termín schůze VV JAL a vy se tu zase bavíte o tom kdy koho kdo kde urval a vošpurtoval…
Jedno cyklistické pravidlo je, KDO CHCE ZÁVODIT, TAK SI SVÉ ZÁVODIT NAJDE !!!
Navrhuji se sejít v Písku někdy v polovině října, všici to mají
stejně daleko !!!
A už tu nemelte o hovadinách, opravdu se to nedá
číst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26. 9. 2012 | Václav Píša
No opravdu plodná diskuse…
26. 9. 2012 | Petr KOBLIC
reakce na: Petr Zikmund (26. 9. 2012)
No tak si přečti tvůj včerejší příspěvek, kde píšeš, že pokud
mě někdo přežehlil a předtím asi nestřídal, tak byl chytřejší a jel
takticky.
My se tady bavíme o Jalce, kde ujede např. v naší kategorii cca 3–6,
8 maximálně. A když ti někdo v tomhle počtu nestřídá, tak ti ostaní
se pěkně nadřou. Něco jiného je to u profíků, kde je třeba
100 vyrovnaných lidí, tam se o tu práci podělí zbylých třeba 40 lídí
a ostatní se můžou šetřit na spurt.
Co se týče Pavla, měl jsem na mysli právě moment, kdy ujede. Pak se už
nijak nešetří.
Ale už dál nebudu nic komentovat. Stejně je mezi námi nejchytřejší jen
jeden borec, co všechno zná, všude asi byl,atd.. Snad každý pochopí, koho
mám na mysli. Navíc jsem od zítra týden mimo ČR, tak nečekej ode mě
další odpovědi.
Zrno
26. 9. 2012 | Zrno
TAKŽE: KDY, KDE A V KOLIK BUDE JEDNÁNÍ VV JAL A PŘÍPADNĚ VŠECH OSTATNÍCH??? Nevím kolik lidí to tu čte, ale extra velké reakce na situaci kolem JAL tady nepozoruji. Hlavně ne od těch z VV JAL. Pokud možno zavolejte si, napište a je třeba už začít konat. Nebo se na to fakt vykašleme…
26. 9. 2012 | Petr KOBLIC
reakce na: Zrno (26. 9. 2012)
Mluvil jsem o závodní chytrosti, o schopnosti reagovat na situaci v balíku – to snad každý inteligent pochopí. Zrovna Pavel J. se na špic v závodě moc nepodívá, ale umí zabrat v kopci a jede prostě chytře a i když přes své pracovní vytížení neodtrénuje tolik co dřív, tak prostě umí vytěžit maximum svou taktikou.
Podobné smýšlení o diskriminaci závodů s jiným profilem než 1350m veškovejch na 50ti-70km vede k tomu, že bude registrovaných členů JAL ubývat – upřednostní např barvitější UAC. Tudy určitě cesta nevede.
Další debata nemá smysl – už je otevřené několikáté téma s podobnou náplní, ale chtělo by to se posunout…nějak…
26. 9. 2012 | Petr Zikmund
reakce na: Petr Zikmund (25. 9. 2012)
Jasně že je větší pašák ten co netřídá a pak spurtuje. A ten co se
snaží jet je úplný primitiv.
To se divím, že např. Pavel Jelínek vystudoval medicínu, když je tak blbej
a při závodě se střídá na špici.
Snad jezdíme proto, že nás to baví a pokud se někomu nelíbí roviny nebo
kopce, tak přece nemusí je ten či onen závod.
Zrno
26. 9. 2012 | Zrno
Nové závoďáky těžko nalákáte na to proč je zrovna JALka nejlepší a měli by tam nechybět, každý má představy,cíle,možnosti,zázemí jiné a je otázkou co se stane tím spouštěčem ano začnu prqavidelně jezdit?! :-) Nemyslím, že snižování počtu startů na ploše mapy jihočeské zvýší popularitu, spíše mě napadá, čím se tenhle cirkus objeví na více místech, tím je větší šance někoho ulovit či přetáhnout konkurenci :-) Buďme rádi, že ještě někdo něco dělá,dělejme to především pro svoji radost a třeba tím pak nakazíme ostatní :-)
25. 9. 2012 | Karlos
Péťo,Péťo- teď si na to kápnul :-) Zrno je pěknej plašák… :-) 3 vůbec to nezná jak to chodí v balíku a takticky úplně nevyzrálej :-) ten už se to snad nikdy nenaučí!!!Vždyť na tý dráze jezdí furt dokola a ani přčehazovačku nemaj :-( A jak krásně se parazituje na rovinách svědčí letošní mistrák UAC, kdy jsem dojel absolutně 10 flek a druhej hned za Oldou.Takovej flek už jsem letos v JALce nedal a to byl průměr hodně přez 40km/h a Tom řešil průměry kolem 32km/h.
25. 9. 2012 | Karlos
reakce na: Zrno (25. 9. 2012)
Kleť není úplně dobrý příklad. 1) je to časovka a každý jede podle svého, 2) je to řekněme jediný velký kopec na jihu a hodně cyklistů kteří nikdy nechtějí závodit, si pouze zde chtějí ověřit svou fyzičku.
Je to fakt složité, jak nalákat lidi. Poslední dobou jsem potkal zase další cyklisty, kteří jezdí 6–13tis km ročně, naprosto v pohodě stačí rychlosti 32km/h ve vlnitém terénu. Když se jich ptám zda nechtějí na závod, slyším stejné argumenty: JALka je prej moc rychlá, Nepotřebuji se srovnávat a závodit, Trenuji pouze pro radost a max si zajedu nějaký maraton( Krále), Na silnici závodit…to ne to asi spíše na MTB a nebo nějaký sranda závod. Nemam čas ani chuť trávit víkendy na závodech, Závodit to ani ne, já trenuji jen abych pak stačil partě v alpách na cyklo výletě, JALku jsem jel dvakrát a jste moc rychlí nebavilo mne kroužit sám atd.
Pokud je toto názor generace od 20 let dál, tak se obávám, že jejich názor jen tak nezměníme. Možná motivace něčím doprovodným…po každém závodě narazit sud piva a opéci prase, udělat z toho pouť pro celou rodinu . Závody pro děti , manželky na fandění atd.
Je ale pak pochopitelné, že nelze takové závody dělat za rok v počtu 16. A to ještě stylem kdy květen-červen je každý víkend závod.
Ten čas je opravdu hodně limitující. Nás co tomu obětujeme skoro každý víkend fakt moc není a ani nebude.
Já navrhuji udělat závodů JALky méně. Maximálně 8 za rok. Zato je spojit s nějakou akcí, aby závodníci zůstali do večera případně i do druhého dne. Aby nešlo jen o každý víkend rychle na start, odšlapat závod, pobrat ceny a hned domu. A pokud bude někomu chybět závodní nasazení…jezdí se ŠUAC, UAC, nespočet MTB závodů.
25. 9. 2012 | Tomáš Rotbauer