reakce na: Zrno (25. 9. 2012)
…ale ale. Takže chceš říct, že třeba Cavendish je špatnej a měl by
se zlepšit, když nevyjede do kopce s Contadorem? Že Froome je špatnej a
měl by víc žrát, aby porazil Sagana ve špurtu? Zrno, jel si určitě
alespoň jeden kriťák nebo rovinatý závod – máš pocit, že by se za
tebou vezl a pak tě přežehlil někdo slabší? Myslím, že byl spíš
chytřejší, nebo jel líp takticky – měl si mu třeba nastoupit a odjet,
domluvit se s někým, udělat skupinu, roznastupovat ho, využít
tým…Každá trať má něco do sebe.
No a riziko pádů je vždycky a všude.
25. 9. 2012 | Petr Zikmund
reakce na: Zrno (25. 9. 2012)
S tim se neda nic nez souhlasit. Jsou ale i jine zavodni modely, kde se
nerozhoduje v kopcich, ale to je asi spis o zavodnicich samotnych, nez
o profilech. Asi jako ve fotbale. Kdyz chodi particka kluku kazdej tejden do
haly, ustali se system hry na jednom modelu. Nic naplat, kdyz v lete vyrazi na
travu, hrajou furt stejnym stylem. teren ani hriste se meni, ale system hry je
v hracich a oni si ho nosi ssebou. Az u nas zacnou vyhravat zavodnici, kteri
v pulce zavodu nastoupi k solovemu uniku a dojedou ho i na rovinatem profilu
do cile, az v pripade uniku nebudou v hlavnim poli stihat uprchliky vsichni
jak o zivot, ale nechaji v tom „vykoupat“ adepty na vitezstvi a pak jim
nastoupi k rozhodujicimu trhaku, pak se bude jinak zavodit. Zkratka az se bude
jezdit trochu tymove. Coz by chtelo sirsi spicku. Co kdybychom jezdili dohromady
stary s mladejma, to by k tomu zavodeni mohlo taky prispet … jen tak me to
napadlo.
jinak chapu, ze pri normalnim zavode je uplne fuk, kdo dojede 12 a kdo 17tej,
ale kdyz se pocita do ligy kazdy misto, je to pro poradatele trochu orisek.
Mozna by to byl podnet ke zmene pravidel, a to, ze pri hromadnych dojezdech
dostanou prvni tri, nebo kolik se jich chytne, normalni body, a pak celej balik
stejej pocet bodu. Spravedlivy by to bylo a organizatori by se nemuseli zbytecne
obavat rovinatejch dojezdu z duvodu, ze nestihnou celej balik.
Co se zavodu tyce, s Oldou Mikou jsme premejsleli o znovuusporadani nejakeho
zavodu v Trhovych Svinech ci okoli, ma to tu svou tradici. Zkusim to trochu
otuknout, ale zatim vubec nevim, co vsechno to obnasi.
David
25. 9. 2012 | David Korcak
reakce na: Karlos (24. 9. 2012)
Přesně tak, na Klet´ je to dost do kopce a přijelo nejvíc lidí. To je
důkaz, že nezáleží na profilu.
Pokud se budou dělat závody po rovině, tak se budou točit vpředu 3, 4 nebo
5 lidí a ti slabší se povezou až do cíle. Ted´ je to tak, že ti lepší
mají v kopcích větší šanci odpárat ostatní soupeře. A jestli se chce
někdo výsledkově zlepšit, tak musí více trénovat. Tak je to férové.
Navíc jak píše Karlos, je menší riziko pádů.
Zrno
25. 9. 2012 | Zrno
reakce na: Petr KOBLIC (25. 9. 2012)
Petře, ve všem souhlasím a rád se dle možností zapojím. Přesně na tyto věci jsem upozorňoval už na začátku roku, kdy nikdo netušil, co se pojede a co ne, ale kalendář byl k prasknutí.
Ke Karlovi – Máš pravdu, většina lidí by asi opravdu nedorazila, ale proč to nezkusit pojmout víc „OPEN“. Líbí se mi třeba vyhlášení posledního, třináctého, nejaktivnějšího atp. Prostě z toho udělat větší show pro všechny. Hlavní inspiraci bych hledal v závodě Železný dědek – to je myslím pořadatelská špička amatérské cyklistiky (No a rozhodně bych zvážil zařazení tohoto závodu do kalendáře JAL).
25. 9. 2012 | Petr Zikmund
Pánové musíme řešit zásadní věci a ne kdo jaký měl tepy před rokem a letos. Jako hlavní a pro chod soutěže je nutné vyřešit především kalendář závodů na další rok. Ovšem ne tím způsobem, že někdo něco hodí do placu a pak se to zruší. Musí se již předem spekulovat s tím, že pokud to bude trasa na frekventované komunikaci tak bude Policie ČR vyžadovat úplnou uzavírku tratě. To znamená, že se bude muset včas reagovat a sehnat na to dotace (sponzoři, různé instituce atd.) – připravit DIO projekty tratí (já osobně jsem s jedním DIO pořádal několik závodů, když dá na to ten dotyčný nové razítko), dále firma, která zabezpečí rozestavění značení. To vše je běh na dlouhou trať, a proto je velice nutné včas reagovat a svolat VV JAL a všechny další příznivce JAL, kteří chtějí a mohou nějak pomoci. Už jen z toho důvodu, že příští rok je jubilejní by chtělo vše pečlivě zajistit…
25. 9. 2012 | Petr KOBLIC
A ještě mě napadá na povzdechy nad účastí opravdových amíčků, kteří jsou schopní odjet závod z nuly, pro které jsme i my profíci :-) .Není to ani o profilu, na TdB jak Peťa píše se sešlo 55 nadšenců, kteří už se nikdy nikde neobjeví,vidím to spíše na snaze pořadatelů, kteří se nebojí oslovit a nalákat známé svých známých, kteří mají taky známé a vytvoří jim zázemí a důvod,aby přijeli právě do Bechyně.Takhle již několik je nejobsazenější závod Kleť, kde startuje vždy 100 a0více borců :-) a to je krpál :-) 0 ,kde každoročně očekávám srdeční kolaps.Polovinu startujících už taky nikde jinde nepotkáte, ani na rovinách!!! :-(
24. 9. 2012 | Karlos
I rovinaté závody jsou skvělé a fajn,snadněji se tam borcí smotaj, páč si nejsou jistý v óbr grupě a z toho nervózní či chybují, ale adrenalin je větší… :-) Měli by se toho ujmout borcí ze správných oblastí… :-( Budějice viz Žabovřesky, Třeboň, Tábor, Veselí n. L. :-) Nechtějte, aby roviny hledali ti pořadatelé z Krumlova, Jistebnice, Tomáše, Bílska, Kašperek, Monínce… :-) Já se svými 85kg taky v kopcích přestávám závodit a bojuji o přežití, ale ne nadarmo se říká, že kopce jsou kořením cyklistiky.
23. 9. 2012 | Karlos
reakce na: Petr Zikmund (21. 9. 2012)
Ja si nemyslim, ze ty zaznamy nikoho nezajimaji. Jak jsem psal, me to pred
prvnima zavodama dost zajimalo. A tech cyklistu hobiku, kteri se na Jalku
necejti, si myslim, ze je dost. A pritom by treba stacilo malo, aby si s nama
kvalitne zazavodili. Jde o ten prvni kontakt.
Na TdB jsem nebyl, poac jsem se byl podivat do karlovych varu na toho profika,
co byl nakonec druhej.
Ze by mela bejt Jalka slozena i ze zavodu, ktery nekoncej krpalem, jsem
kritizoval v minulym roce. Nakonec jsem si radsi vsugeroval, ze i se svyma
95ti kilama jsem obstojnej vrchar :) Vono by se i trochu zmenilo zavodeni,
protoze dneska se na tech zavodech nezavodi, protoze se vsichni na ten
zaverecnej krpal setri. Kdyby to koncilo dojezdem na rovince, urcite by bylo
zavodeni zajimavejsi. Kdyz si vzpomenu na Hodonice – to nebyl zavod jen
o sile a vytrvalosti, ale i makacka na bednu. A krasna.
22. 9. 2012 | David Korcak
reakce na: Petr Zikmund (21. 9. 2012)
Jo a když to po sobě čtu…chybí mi tu možnost editovat příspěvky po vložení :) Chybovat je lidské…
21. 9. 2012 | Petr Zikmund
To je sice hezký, ale nikoho to do JALky nepřitáhne a úroveň to nezvedne. Spíš bych se bavil o jinejch věcech – například volba trasy, délka, kategorie. Cena za startovné je přímo luxusní a i organizace prakticky na všechn závodech bezchybná, kvalita stránek také vysoká – to že sem nechodí nikdo zodpovědný za chod JAL je věc druhá.
Nicméně si dovolím zmínit následující:
Již rok tu visí reklama na závod v Bechyni – Tour de Bechyně. Na něm se letos sešlo nějakých 55 lidí, záměrně neříkám závodníků, protože to byla směs od maminek, strejců až po půlku týmu CT Weber (z JALky ještě kluci Švadlenů, Bohy, Dvořka a ještě určitě někdo). Profil univerzální a spravedlivý. Startovné taky 100,–. Proč těch zbylých cca 45 lidí nepřijede na JAL? První závod je okamžitě odradí – obtížností, délkou, soupeři. JALka by měla být dle mého závodu stavěná jako etapák a to zejména z pohledu profilu etap – absolutně tu chybí rovinaté a zvlněné závody. Případné názory na nemožnost odchytit závoďáky v cíli je lichá – stačí šikovní rozhodčí (1–3) a ti to pochytají stejně jako na kriťáku (investice v porovnání s čipy je minimální. Proč jste například nepřijeli vy ostatní?
No a co se týká článků o závodech JAL, tak kromě mně píše prakticky o každém závodě report ještě Bíca.
21. 9. 2012 | Petr Zikmund
reakce na: David Korcak (21. 9. 2012)
z prispevku neni mozna dostatecne patrne, ze mi jde nejen o sve statistiky.
Prosim, kluci s garminama, hlaste se :)
Pri casovkach by se z toho daly udelat pekny statiskyky mezicasu, kdyz to nejde
teda v primym prenosu, tak alespon tahle dodatecne :)
Kdyby to meli vsichni … a nejsem dealer von garmin, dala by se podle toho
napsat pekna reportaz, o prubehu zavodu, vyhlasit nejagresivnejsiho zavodnika,
apod.
A jeste jeden navrh. Kdyby byly cisty casy z jednotlivejch zavodu, dala by se
vyhlasit cela soutez i jako etapak :) Problem by byl s vynechanejma
zavodama – tam by se dal pocitat cas posledniho. Nebo takneco.
21. 9. 2012 | David Korcak
Nez jsem pred dvema lety znovu zacal trenovat, kladl jsem si otazku, jestli mam vubec nejakou sanci dojet do cile, alespon s nekym. Moc mi chybelo srovnani vykonnosti. Dnesni technika cyklocomputeru umoznuje porovnavat vykony i v prubehu zavodu. Nabizim moznost zverejneni svych zaznamu ke kazdemu zavodu co jsem odjel. Nechte na to nekdo udelat graficky interface v relaci zavod → zavodnik → statistika, a priblizime tim nase zavodeni lidem, kteri by radi jezdili, ale neveri si. Zavazuju se udelat i nejaky test na srovnani ubytku rychlosti v zavislkosti na pouzitem kole – silnicka – horske kolo, pri konstantnim vykonu (pres powertap), aby si jednoduchym koeficientem mohl pripadny zajemce dopocitat, jakou rychlosti by to jel na silnicce, kdyz ma jen bajka. A taky tu chybi fotky z jednotlivejch zavodu s pripadnym komentem. Pojdme se bavit na tom, co se da zlepsit, nez jen lamentovat, ze to nejde.
takze treba moninec:
http://connect.garmin.com/…ty/218945260
Klet:
http://connect.garmin.com/…ty/223590924
Svetlik
http://connect.garmin.com/…ty/196382479
casovka loucovice
http://connect.garmin.com/…ty/198801296
Napada nekoho neco? Vsichni lamentujou, ze nejsme videt, ze se o nas nepise v casopisech, pritom z kazdyho zavodu je na strankach JAL jen sucha vysledkova listina.
21. 9. 2012 | David Korcak
Položme se na otázku… Jsou jisté skutečnosti a sled událostí, které nikdo nikdy nezmění. Jeden, dva a patrně i tři lidé jsou velmi málo, aby udrželi JAL při životě. Ovšem pokud se najde ta správná parta nadšenců tak věřím, že i při nižších počtech startujících si tato soutěž najde své příznivce a bude stále populární pro řadu amatérů. Jak tedy dál? Bude nějaké sezení jehož výsledkem bude nějaké řešení nynější situace? Mohu podat návrh na jednání VV JAL, ale v současné době si myslím, že zrovna mě nepřísluší svolávat shromáždění vedení JAL. Pokud je zájem o podporu JALky, může se zde kdokoli vyjádřit, případně podat návrhy. Z mého úhlu pohledu je jednání VV JAL v brzké době přímo nevyhnutelné. Cunkov by byla dobrá příležitost. Udělal bych to jako otevřenou záležitost pro všechny. Ne jen pro VV JAL. Pokud to někdo oficiálně posvětí…
21. 9. 2012 | Petr KOBLIC