Za to jak jsi byl šikovný, by Ti maminka měla upéct hodně velkej dort a pekáč buchet. Nějak ses nám rozjezdil, zhubnul a nebyl k zadržení, tak aby si se vrátil do normálu!
29. 11. 2016 | Karel Juráň
To je,tak příjemný číst své jméno. Jsem to ukázal své Mamince – že tedy můžu jezdit další rok !
PS: TBC bylo opravdu perfektní, jeden závod lepší než druhý. Ted na posledním závodě v Bílsku vedle mě parkovala pani se třema dětma až ze Znojma !!! Tak,že asi dobrý.
29. 11. 2016 | Oldřich Míka
Po závodě vcelku hned, chytám rychle druhý…třetí dech!
V hospůdce už jde to snadno, venku nebylo tak chladno.
Dopadlo to dneska skvěle, nemám nový šrouby v těle!
Držel jsem se pořád dole, dnes to byly pěkný kule!
Olda jel jak za mlada, byla dobrá nálada…
Když po půlce slyším…„Tak hoši jedem, už jsem tady!“
Od sprostých slov si nevím rady!
Mě už svíce dohasíná, nohy hlásí konečná,
Olda mizí někde v dáli, oblaka jsou netečná!
Láďa se svým klanem, neopil nás klamem.
Trať připravena pro finále, požehnej nám kardinále.
Tak je konec letos zas, díky Ziky za ten čas.
Uteklo to jako voda, za rok na to vlítnem znova.
Budem zase chytřejší, o jeden rok rychlejší.
Zvedám číši na zdraví a za rok zas na stráních…
Tak na krásu našich koní a rychlost našich žen!
26. 11. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Ivo Kovářík (24. 11. 2016)
No ty káámo, pravdu máš, rýmovat teď, to jde snáž!
Cože dech?…Cože záda?!To už znám, to není paráda!
Vždyť kvůli zádům a mému dechu, narovnali v Bílsku startovní
štreku!
Juráňovo ostrá levá, silnice je celkem nová.
Vidím to zas, jako dnes, krásné děvče běží ke mě…v očích děs!
Co se stalo, co tě bolí? To že mlčím není pro ní!
Sípám, kroutím se a oči poulím…počítám už s ňákou boulí!
Jak můj metrák letí k zemi, mačká plíce, drtí kosti, pro ten den, už
jsem měl dosti!
Na rentgenu dobrá zpráva, plíce OK…prasklá záda!
Vracím se na místo činu, u Roučků si odpočinu.
I když v závodě jsem byl nula, buchta voní…pěkně vykynula.
Od pondělka v lopatce dvě titanové destičky, už zas mydlím lesní
cestičky!
Když nevím co se zdravím, na TBC vždy vyrazím!
Je tam parta skvělých lidí, na startu to každý vidí.
Takže zítra ve dvě, sejdeme se pěkně.
25. 11. 2016 | Karel Juráň
Kájo, ty máš očividně hovno co na práci :D
24. 11. 2016 | Petr Zikmund
No ty krááso, co to je?
Někdo si tu rýmuje!
Inu, snadno před výkonem
rovnáš slova horem dolem.
Počkáme si však na hospodě,
jak budeš rýmovat po závodě.
Jestli ti nebude chybět dech
a neponesou tě na zádech!
[Věřím však, že ty to dáš,
jelikož teď už trať znáš.] :-))
24. 11. 2016 | Ivo Kovářík
Balada o Blšeckém vršíčku!!!
Aj ftáky dněs chodili pešo, aká bola hmla a tříštili si zobáky o kolíky značení tratě!!!
Mám ze zaručeného zdroje…zatím vypadá to všechno skvěle! Na sobotu však borcí…nemyjte moc ty svý stroje.......bude všude spousta hnoje!!! Až vyjedem startovní kopeček…poleze nám ze zadků bobeček!Dál doleva a po pěti schodech vzhůru.....kdo nemá dva metry, ten má smůlu!!! Co krok to praská v třísle, hurá na čtyři, je to přísné! Jednou dvakrát nadechnout se, točíš vostrá pravá…co přijde příště?! Blíží se teď úsek roklí, dnes to bylo pěkně zmoklý!!!Za každou tou rokličkou…nepotkáš se s travičkou! Je to řepky širý lán, hezky měkce naorán! Tady kroska se mi boří, v hlavě obavy se noří! Vždy když skočíš zpátky na zelenou louku, hledej pevnou kolej, brouku! Až za třetí roklí…přijde úsek pravdy! Po rovince hore v háj, tady každý pozná sám…na to nemám… na to mám!!!Úsek rychlý, jen o síle, vidím to tak jedna míle?! Jedna, dvě, tři vlásenky v potu tváře na čele vrásenky! Za kolíkem řadíš dole, rozum radí… zvolni…vole! Čtyřicítkou po rovince, kroska hlásí rozpadnu se!!! Založit a rvát to silou, nebo, nadechnout se, dát si loka…sakra čvachtá to tu, snad ještě potkám mloka?! Zas přichází zatáčky, nohy už mám na s…y! Levá, pravá, pro diváky trochu vzruchu a už to zase stoupá rovně vzhůru! Tady beru pěkně za klandry, zadek vzhůru a vyhlížím další meandry. Loňský slalom ten vzal za své, dlouhá levá, pravá…to mi pásne! Oči šejdrem v ústech křeč, rozhodčí Ti hlásí…ještě šest!!! Poznáš tak, žes projel cílem, rozvrhni si síly rovným dílem. Za cílem 180 vostrá levá…co bude dál? Že ti to nedá? Sto metrů rovná a pak pravá mírný kopeček…CO TO PRKNO??? který blbeček!!!(Promiň Láďo, nic osobního)jenom rým!Serpentýnkou pěkně vzhůru, v sobotu dám pěknou tůru! Tak jak loni pěkně dolů, nadávám si do všech v…! Mezičkou kluzmo na asfalt, šmíkáš levá, dál to znáš!!!!2,3,4,5,6,…kolo! No a až z nás budou pěkný hnědý koule, sejdeme se dole v boudě! V hospodě! V restauraci! To je jedno, bude tam teplo a Ziky platí. 3× Hurá. Zdar v sobotu naviděnou.
24. 11. 2016 | Karel Juráň
Nejde jinak než smeknout bellku (klobouk)… Byla to bomba a objednali i super počas. Takhle to ma vypadat.
20. 11. 2016 | Jan Zavadil
No zase jako každý rok pohodová parádička v Hrdějovicích. Pechoušovcům patří velká poklona a dík. Pochybuju, že někdo našel nějakou chybku?! Jak málo… nebo moc stačí ku všeobecné spokojenosti. Teda já nespokojenej vlastně jsem!!! Ale jen na sebe, že jsem byl tak mizernej, že jsem se neumístnil za ten parádní pekáč, ručně malovanej!!! Míra by měl být spolupořadatelem každého závodu v sérii, pak mu to jede jako s větrem! Sedm kol jsem čekal, kdy mu začne docházet a nakonec mi nadělil přes minutu!!!Díky za předčasné vánoce! Jinak nejzajímavější okruh v TBC, prostě zábava. Zdarec.
20. 11. 2016 | Karel Juráň
Tak jsem byl dnes na tajňačku v Hrdějovicích a bude to bomba, Jen mám strach, aby to Míra a celý tým organizátorů neodstonal. Přál bych si, aby zítra přijel Radek Bechyňský a udělal si poznámky, jak vypadá zodpovědný a osobní přístup k přípravě závodu. A to dnešní počasí to ještě násobí!Hrdějičáci, jste borcí, takhle vymetenej les ještě letos nebyl a na to, že celý den leje to bylo parádně sjízdný. Otázka co z toho zítra udělají další a další kola?! Ale vyplatí se určitě přijet, to se musí zažít. Tak zítra na startu.
19. 11. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Petr Zikmund (14. 11. 2016)
Začínám mít lepší náladu a chválím Petra za příkladnou trpělivost a starostlivost o své ovečky z TBC série. Tohle jestli klapne, tak už se těším na příští rok, neb mám co napravovat. Jsem rád, že jsem u toho byl i letos a mohl vše to dění sledovat. Nejlepší reklamou na příští rok bude, když letos dostojí svým závazkům…a tak když si pár druhodivizních závoďáčků přečte co za čochtánky z TBCéčka si odvezlo hřejivé odměny, tak přehodnotí svůj postoj a třeba se začne ve Veselí jednou skutečně závodit?! Klukům a holkám co si letos svojí účastí na tomto závodě řekli o tak milou injekci to ze srdce přeji, stejně jsou to skvělí lidé, kteří pravidelně objíždějí TBC sérii a i oni budou tou nejlepší reklamou závodu na příští rok. Stále ale tvrdím, že by Radek měl znovu usednout na svůj stroj a začít znovu makat asi tam, kde mu to šlo nejlépe…tedy v TBC sérii.
14. 11. 2016 | Karel Juráň
Kájo – nemám co bych dodal. Radek Bechyňský mi po včerejší urgenci slíbil, že dá vše do pořádku. Jedná se zejména o odměny pro Vencu Pavlíka, Robina Hyšplera, Lukáše Smolu, Libora Homolku + holky.
Před závodem jsem se ještě ujišťoval, zda dohodnuté platí a bylo mi to potvrzeno. Chyba prý vznikla špatnou interpretací výsledků.
Závod byl na nejvyšší možné úrovni – opět se kvůli nízké účasti elity jednalo spíš o profesionálně pojatý přebor TBC, než o jakoukoliv obdobu TOITOI Cupu. My si více užijeme domácí buchty a čaj bez famfár, kamer a obrazovek. Po letošním ročníku mám signály, že je vše na dobré cestě i ve Veselí a Radkův otec je stejného názoru jako my.
14. 11. 2016 | Petr Zikmund
Odvezl si 500,– jako kadet…to zase jo,a druhy muj sverenec :-) 350,– za vitezstvi ve st.zacich. Sice na stupnich o prize money ani slovo,ale kdybych nevyjistil zda vubec a kde money vyzvednout,tak jsme odjeli bez. A to jsem hledal i mezi letaky v tasce s vyhrou (ponozkami ). Ale zavod jako takovej,bez stavy. Uz pry se tesi do Hrdejovic :-)
14. 11. 2016 | Jan Zavadil
reakce na: Jan Zavadil (14. 11. 2016)
Tak doufám, že si odvezl slibovaných 350,– v CZK? Holky to štěstí co vím nepotkalo!
Pekně jsi to napsal. Vzhledem k tomu,že kluk objiždí s vámi dospělými TBC ,byť je věkem st.žák a jezdí kategorie výš,tak jsme vzhledem k reklamě čekali,že se sveze nějak kvalitně s kupou mladých dravců. No zázrak se nekonal,jel v kadetech sám i když mládežníky vypustili na trať společně i s juniorskou reprezentantkou. Fakt jsem čekal mládeže víc a víc jich bývá i na TBC. Někde bude asi chyba.
14. 11. 2016 | Jan Zavadil
Zdar závoďáčci, zázrak se nekonal…aneb jak jsme závodili za letáčky! Pozor… nevhazujte letáky do schránky, děkuji! Tak tyhle z roznášky bývají alespoň grátis a přesto nás otravují. Ve Veselí je to však trošku jinak, Ti nejšikovnější si zaplatili za to, aby si ze závodu odnesli hezky naditou tašku právě těmito letáky s jednou červeňoučkou minerálkou na cestu. No alespoň víme, kdo to zasponzoroval, že! Ještě čekám, jak to dopadlo s finančními odměnami a mám takový divný pocit?!Začnu tím co bylo ve Veselí pozitivní............přemýšlím...............vzpomínám...................hledám............aha, už to mám. Svítilo sluníčko a za halou si hrály děti na vyvezeném ledu ze zimáku. Trať vlastně byla dobrá a není jí co vytknout, ale chudáci tuberáci většinou nemají dvě kola na to, aby v takovém marastu mohli měnit co kolo svá kola a potěšili tak své mechaniky, čekající na zahřátí, při rychlém sprchování blátivých kouliček, připomínající jízdní kolo. Oko diváka jistě potěšil pohled na podzimní vyjížďku a lehké vyjetí po sobotním závodě jednoho z kvalitních závodníků naší země. V jeho podání je cyklokros krásný sport, na který je radost se dívat. I já mohl…a tak jsem viděl ten propastný rozdíl mezi ním a námi čochtany z TBC. A přitom vždy jedu plný plyn a vůbec se nešetřím! To tento borec už dvě nebo tři kola před cílem rozdával úsměvy a pozdravy divákům a věděl, že vyhraje v pohodě, tedy pokud odněkud nevyběhne veselský toulavý pes a neprokousne mu alespoň obě galusky. No on by to stejně stihnul doběhnout!!! Co jsem tak koukal směrem k velkoplošné obrazovce, tak tam dávali něco hodně zakázaného…neb všichni stáli raději otočeni k ní zády?! Mě osobně se ještě líbil komentář pana Skály, byl alespoň cyklistický a k věci. Škoda, že nestartovali jeho kluci, mohlo z toho být umístění na bedně, tedy alespoň doufám, že by kluci z Čech potrénovali na špici společně o trochu déle. Jinak Ti co závod dokončili mají u mě obdiv a uznání a hezky se na to u trati koukalo. Díky. Příště chci dojet s Vámi. A tak mě napadá vzkaz pro velitele trati…vytáhni zas kolo a začni jezdit sám, to ti šlo občas lépe. Tvá klamavá reklama před závody…možná může odradit i to málo zájemců podpořit a zúčastnit se závodů, jako je cyklokros. Díky a hodně štěstí.
reakce na: Petr Zikmund (4. 11. 2016)
Pro všechny, kteří vědí, oč tu běží, reagoval jsem asi hodnu po té, co jsem dostal stažený článek z internetu k přečtení. A tak nějak se to ve mě hnulo, když vím jak k tomu Ziky hlavně a pak ostatní pořadatelé TBC série přistupují a pak si člověk přečte článek, kde zmínka o Zikym a celé sérii není, ač poslední tři ročníky byli závodníci TBC série vždy nejpočetnější skupinou jak na závodníky, tak na diváky. A mám ten pocit, že letos tomu nebude jinak, ale mohu se plést a budu jedině rád!!! Ale to se dozvíte buď přímo na místě, nebo za týden z mého pohledu tady na stránkách. Teď už se dívám na ten článek trochu jinak a spíše obdivuji šikovnost propagace tohoto závodu. Tak si přejme, ať se té reklamě co nejvíce přiblížíme. No a návrat legendy ve Stromovce, jak se píše na FB, tak ten byl náramný, luxusní a povýšil tuto trať o několik stupňů výše. Dost mi to připomínalo Větrovy…taky jsem si neorazil ani na vteřinu a do cíle dojel dost grogáč! Trať byla super široká a vymetená, a já jsem nezaznamenal nikde místo, kde by se to štosovalo. Padesát lidiček na startu už je pěknej balík, který i JALka může občas závidět. No Jířo paráda a díky určo za všechny zúčastněné. I to počasí klaplo, v neděli by to bylo zase úplně o něčem jiném!!!
7. 11. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (4. 11. 2016)
Kájo, už jsme si k tomu volali, ale stručně shrnu – ano, i mě to mrzelo, nicméně Radek Bechyňský (ředitel závodu) mě ujistil, že o TBC se v rozhovoru mluvilo, jen to novinář jaksi nepovažoval za důležité. V dalších článcích se TBC už vyskytuje a Radek se mi omluvil, že toto nemohl ovlivnit.
Mistrovský závod – Radek dělá pro závod maximum…jeho podniky jsou prostě ještě o úroveň jinde než všechny ostatní – ne vždy je to pro dobro věci a všem k chuti. Kamery, obrazovky, velkolepost, moderátoři, plůtky, profesionální rozhodčí…ovšem ztrácí se čistota TBC a rodinná atmosféra. Ale…Já Veselí beru jako místo, které je pomyslným centrem naší série – prostě na půl cesty z Tábora do Budějovic. Až samotný závod ukáže, do jaké míry jsou odhady přesné a předsudky opodstatněné.
Za svým rozhodnutím o umístění letošního Mistrovského závodu si stojím a jsem přesvědčenej, že Radek a jeho tým uspořádají perfektní závod. Ještě loni jsem nepočítal s tím, že mistrák vůbec bude, ale Radek přišel s tímto návrhem a ve všem vyšel vstříc.
Připomínám, že mistrovské dresy budou předány při slavnostním vyhlášení série v Bílsku.
4. 11. 2016 | Petr Zikmund
reakce na: Petr Zikmund (30. 10. 2016)
Zdar Ziky a tuberáci, tak se mi dostal do rukou článek na A4, jak bude ve Veselí 70 eliťáků, 220 startujících, spousta ředitelů škol a dětí, velkoplošná obrazovka, ale nic o nejvymazlenější sérii na jihu Čech.Tak nevím, kam se tam všude vejdem?! Nebyl by důstojnější mistrák TBC u Míry v Hrdějovicích. Taky by si tam zasloužil podobnou pozornost a alespoň 100 startujících. Zas tam byly popsány ty dvojí prémie a ještě má být hluboko pod mrazem. Docela mě pobavilo, že komentátor má jméno, ale mezinárodní rozhodčí je prostě Dohnal, Bambulová, Skálová. Snad to popletl jen novinář?!
4. 11. 2016 | Karel Juráň
V tomhle naprostý souhlas s Karlem – promluvím o tom v Radkem. Přidávám odkaz na video a výsledky z dneška:
https://www.youtube.com/watch?…
http://stopnuto.cz/…-vcelna-2016
30. 10. 2016 | Petr Zikmund