Alespoň mě nikdo nemůže podezírat, že si to stavím sobě na míru.
V mém případě půjde pokaždé o boj o přežití?! Ano je více adeptů
na přední umístění, ale poté co předvádí Radek v kopcích na
letošních závodech mě napadá nejčastěji jeho jméno. Robert bude unaven
pořadatelstvím, Honza letos zatím hledá loňskou formu, Jířa je na
každém závodě otazníkem, tím to bývá zajímavější. A pak můžou
přijet letci z CT Weber a udělají z balíku trhací kalendář?! Navíc na
Kapradinec se dopředu bude tlačit Jana M. J. a ze sjezdů se nebojí, takže
bude také hodně vysoko a před známějšími jmény?! Né dojezd na hrázi
bude v pořádku. JALka má závody již od května, takže nadrženost jako
v Polsku nehrozí. Když jsem se na to díval, vzpomněl jsem si na Sagana a
jeho vyřazení z Tour, když údajně … bránil Kavendischovi ??? Jsem
zvědav, co bafíci z UCI a možná i policie vymyslí?! Každopádně já tam
viděl víc úmyslu než tenkráte u Sagana?!
Karlos.
7. 8. 2020 | Karel Juráň
Ahoj, Karel pořád o mně píše, jako bych ty mistráky měl na objednávku :-). Pokud teda jo, tak navrhuji dojezd Boletic na Kapradinec, UCI brzy spurty zakáže, tak pojďme příkladem :-D
7. 8. 2020 | Radek Plechata
Pokud dorazí alespoň tři sedmdesátníci a tři holky nad 40, tak budou
mít také o co jet…
Karlos.
6. 8. 2020 | Karel Juráň
Třeba vyhraje, dres nedostane, dostane ho až pátý Radek…To ho naštve a příští rok se přihlásí do JALky. Né správný scénář je, že si ho Ráďa ohlídá, v posledním brdku před Olšinou cukne skupině, oni ho sice v následném sjezdu dotáhnou, ale jak je Ráďa vytrénovanej z kriťasů, tak to pěkně protáhne tou poslední šikanou před hrází, no a pak už si to s rukama nad hlavou nenechá ujít. Hlavně ať z toho kluci neudělaj Polsko?!!!
6. 8. 2020 | Karel Juráň
Ahoj a také zdravím všechny. To budete muset letos všichni pořádně
zabojovat o mistrovské dresy, jelikož ve startovce je již nyní nahlášený
Oberngruber Daniel z týmu RC Bike Next 125 Hackl Lebensräume, který hodně,
hodně zlobil nejlepší Jalkařské borce. A je otázkou, kdo další se
z druhé strany státní hranice přihlásí.
Robert
6. 8. 2020 | Robert Ploner
Zdravím všechny a mám dvě zásadní informace. A to , kdy a kde letos
proběhnou mistrovské závody JAL. Roušková aféra na jaře zapříčinila,
že jsem pořadatelství mistrovství JAL dost upozadil a nehledal včas vhodný
termín, ani závod. Pak se rozběhl kolotoč kolem MČR SAC a ejhle vláček
odjel o dvě stanice dále!!! Když jsem se znovu probral a spojil se Ondrou
Voborou, dostal jsem jasné termíny, kdy mohou být nejdříve mistrovské
dresy?! Takže jsem původně zamýšlel časovku v Temelíně, tento termín
už výrobně nedáme, takže je Vám již asi jasné, kde to letos bude??? Ano
mistrovská časovka JAL 2020 bude letos horská čož se = KLEŤ!!!!13.9.
2020 Teď to schytám od spousty závodníků, ale zase si říkám, byla už
někdy Kleť mistrovská??? A to je ikonický, zakládající závod, který
pamatuje prvopočátky JALky, časy skvělé i zlé. a především tento
závod stále zvyšuje svoji popularitu a na startu bývá nejvíce
účastníků. Jistě a především za vším stojí Honza Mejta a jeho
dlouholetá práce pro cyklistiku a pro tento závod. Takže možná Kleť 2020
??? Slušný ročník pro mistrovství JAL v časovce. No a jednou budou mít
šanci naše vrchařské mouchy… viď Radku ? Termín, který jsem si ale
přál a který vyšel, je mistrovství JAL na silnici. Hurá. Boletice 30.8.
2020. Můžeme směle nazvat mezinárodní mistrovství JAL. Tak tímto jsem
zodpověděl mnohým otázky, zda letos budou mistrovské dresy a body
v JAL.
Dnes jsem se bohužel se zpožděním dozvěděl dvě neveselé události
našich cyklistů. Na sále skončili v posledních dvou týdnech hned dva
naši kamarádi a potlučení jsou až, až…ale žijou, to je hlavní!!!
Takže Karle ( Schwarců) a Petře ( Pivoňků) přeji brzké uzdravení a brzy
zase někde na kole na viděnou… Karel měl letos parádní fazónu, takže
škoda, už mě asi letos dopředu nepopoveze. Tak určo za rok. Držím palce a
všem ostatním, ať se kotrmelce vyhýbají…
Na Temelíně Zdar.
Karlos.
5. 8. 2020 | Karel Juráň
Vidím, že se ti musím Marku omluvit, asi jsem se tě dotkl. Tak promiň, že jsem odlehčil tvé zaváhání a mylné odbočení o minutu dříve… Vlastně to možná nevyznělo ani úsměvně. Co člověka nedonutí obviňovat další?! I já jsem se ptal na penalizaci, ale po pravdě, každá penalizace by tě posunula na místa s body, které by sis v konečném účtování stejně vyškrtl, tak to ber s nadhledem. Tvá výkonnost je mnohem výše, to ví všichni. Kruháč pod Česticemi, bylo poučení. Tvůj kamarád Jarda, který kruháč řídil- neřídil nebyl poprvé připraven na odchytávání hříšníků, což jsme alespoň podchytili na mistrák, kde už to proběhlo v pohodě a v klídku. Rozjíždění před závodem, ok, je to v pravidlech a takových pravidel je tam mnohem více, ale to je na nás amatérech, aby jsme zapojili zdravý rozum. I jako pořadatel jsem to rozjíždění před časovkou viděl jako hraniční a pořadatelé vás museli často usměrňovat v najíždění do zatáček v protisměru závodníkům. Ulitej start na kritériu v kategorii D??? O kolik? Metr? Minutu? Půl kola? Tak se zasmějeme a jdeme dále co? Já dělal rozpravu, Sváťa startoval a nikdo se nepozastavil nad nějakým ulitým startem v jakékoli kategorii?! Už přemýšlím, nějakou pěknou cenu pro Marka na závěrečné vyhlášení, třeba dorta s cyklistou za jízdu ve svářečských brýlích?! Dělejme tu naší cyklistiku prosím pro ta vítěztví a hlavně pro radost. Díky a s pozdravem všem. Karlos.
4. 8. 2020 | Karel Juráň
No, doufal jsem, že se to odbude nějakou penalizací. Ale pravidla hovoří
jasně. Mrzí mě to hodně ale ne tolik, jako ty řeči že jsem to snad
udělal schválně. Ty jsi si mohl nechat od cesty.
No a proč nebyla komise rozhodčí stejně přísná na Volyňském závodě na
kruháči pod Česticemi nebo ve Vimperku kde vítěz kategorie D zjevně ulil
start?
Ostatně doporučuji nejen tobě pročíst „PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD
JAL“. Bod 6 5.odstavec by byl konečnou pro přinejmenším 90% procent
startujících v časovce. Cituji:„Po odstartování prvního závodníka se
nesmí ostatní účastníci závodu na označené trati rozjíždět a
připravovat se na závod“. A takových perel je tam mnohem více. Ale
pravidla hovoří jasně.
lovu km zdar
3. 8. 2020 | Marek Vávra
Tak to byl zas mazec a ŠTĚSTÍ pro připraveného a věrného pořadatele.
Časovka v Kájově vlastně proběhla rutinně a kdo jí jezdí pravidelně,
tak nezaznamenal žádný rozdíl. Snad jen ten datum byl trochu podivný, ale
byl…a za to Michael zaslouží velké díky, že si prostě neřekl …Za rok
je taky jaro, letos vynecháme a za rok uvidíme. Závod uspořádal, my byli
trošku více rozjetí, tak to tolik nebolelo a počet startujících byl také
slušný, na to, že jsou prázdniny a sezóna se nám láme do druhé poloviny.
Mírné počasí, přijatelný vítr a hodně slušné časy. Rychlé výsledky
a následné vyhlášení. Proč to píšu.....jen pro zajímavost, na druhé
straně kopce, konkrétně ve Volyni, tedy nějakých pade kilometrů dále
začalo kolem dvanácté lejt, bouřit, fičet…a než jsme dojezdili závod,
napadalo více jak 25 mm srážek. Což už na tebe lejou pěkný vědro vody a
v tom jet by bylo hodně zlý!!! Takže díky všem a všemu, za pěknou
klidnou neděli.
Karlos.
PS : Markovi k diskvalifikaci v časovce…hele ten pořadatel je vyděšenej
ještě teď, jak si to kolem něj střihnul a zkrátil si to?! Příště hlavu
nahoru a koukat po zelenejch šipkách a né po zkratkách?!
3. 8. 2020 | Karel Juráň
Pár poznámek k bodování:
Opakovaně jsem dostal dotaz na počet započítávaných závodů do celkové hodnocení JAL: dle pravidel jsou to 2/3 z celkového počtu závodů zaokrouhleny dolů. V současnosti máme v kalendáři naplánováno 14 závodů. Tzn. započítává se 14 × 2/3 = 9,333 – tedy 9 závodů. Pokud by se třeba stalo, že bude jeden závod zrušen započítávalo by se osm závodů (13 × 2/3 = 8,666).
Bodování MR SAC: body byly přiděleny dle instrukcí ředitele. Časovka tedy stejně jako by šlo o mistrovství JAL. V kritériu byla přidělena každé kategorii 150b. sada. Ještě je ve výsledcích několik závodníků, kteří mají uvedenou ligovou příslušnost do JAL. Členy se stali až kvůli MR SAC a ještě nejsou vedeni v oficiální startovní listině JAL (a tedy ani v celkových výsledcích). Karel jistě moudře zváží, které z nich opravdu za JALkaře považovat a do startovky je dopíše. Poté jim budu moci přidělit body. Takže je ještě možné, že někomu nějaký ten bodík ještě ubyde.
Jinak díky za výživný závodní víkend!
20. 7. 2020 | Pavel Jelínek
Pozor, pozor, právě mě Zdenda Tomeček upozornil, že je špatně datum na Cunkov. Takže tedy né pondělí 27.7. ale středa 29.7. 2020…Takový omyl se u nás stává maximálně jednou za padesát let. Tak snad si to všichni uvedete na pravou míru a dorazíte. Zdar Karlos.
3. 7. 2020 | Karel Juráň
Mám tady jednu velkou prosbu od cyklisty Igora Tarase. Chce se zúčastnit časovky družtev v Giro de Zavadilka a shání parťáky do družstva. Závod už je tento víkend, takže na rychlo, ale pokud máte někdo zájem a nebo o někom víte, zkuste se s ním domluvit na telefonním čísle 608 582 840. Doporučuji nejprve sms, neb Igor moc nevládne češtinou, ale závodit chce moc. Tak díky a snad se někdo najde. Zdar všem, Karlos.
3. 7. 2020 | Karel Juráň
reakce na: Ondřej Brož (1. 6. 2020)
Hmm, tak to musíš ještě aspoň kilo přibrat, aby ses dostal do jedné z kategorií na „TdB“! :-) Kovki.
17. 6. 2020 | Ivo Kovářík
Ahoj všichni, tak už dal Pavel na stránky propozice a přihlášky na MČR
SAC a věci se dávájí do pohybu. Hned první den tu vidím oříšek, znáte
někdo Sašu, (Alexandra) z Rakouska? Přihlásil se za JALku, registrován
není, tak přemýšlím, jak to dokázal?
Karlos.
16. 6. 2020 | Karel Juráň
Ahoj,
fotky z Monínce od pana Švadleny jsem vložil sem: https://photos.app.goo.gl/…E3TmmFnLxMp7
Plus jsem našel fotky na Rajčeti: https://cyklomasters.rajce.idnes.cz/200613_Moninec
RP
15. 6. 2020 | Radek Plechata
Kdo by tápal kolik vlastně jede na Monínci okruhů, tak Věřte že pro JALku platí jen údaje pro S1 a S2, což jsou jen 3 a 2 okruhy.
9. 6. 2020 | Karel Juráň
Tak včera zavolal skvělý Láďa Roučka a vytáhl parádní termín Bílska 2020. Týden před mistrákem, neděle 12.7. 2020. Tak snad jste si nic moc nenaplánovali a sejdeme se na tradičním okruhu v plné síle. Karlos.
5. 6. 2020 | Karel Juráň
Ahoj všem, ještě díky za skvělou účast v neděli, za to, že vás tolik vydrželo i na vyhlášení a byli jste v dobré náladě. Nejhorší bylo to pondělní probuzení, kdy byla obloha jako vymetená, bez mráčku. No hold to jednou s počasím nevyšlo!!! Teď už to bude jenom lepší. V Nahořanech jste viděli jak se to dělat nemá… tuto neděli to bude výstavní skříň JALky, závod v Choustníku a jeho zabezpečení to se jen tak neuvidí. Sanitka, policejní doprovod, motorky, …brambůrky z Choustníku, konkurence z táborského okolí, kopec do Hrobů…jak příznačné!!! Prostě kdo nepřijede, zaváhá. Neděle mi ukázala mnohé, na čem je třeba zapracovat a závod pro mne splnil očekávání. Co mě mrzí a mám potřebu na to zareagovat je výstraha některým nepoučitelným!!! Pochybuji, že si zde někdo posype hlavu popelem a přizná se s omluvou, ale pět až šest jedinců mělo tu potřebu vzít kruháč zleva, byť tam byly šipky a zoufalý pořadatel v lijáku ve vestě a s plácačkou. Začnu tím, že vyšipkovat trať mi trvá více jak dvě hodiny a šipek tam bylo více jak dost, pak ten pořadatel, to, že jste na startu podepisovali dodržování pravidel a zkrácení v tomto úseku dělá asi tak dvě až tři sekundy…takže totální hovadina. Pokud to byl někdo z JALky, tak se nad tím zamyslete, jestli Vám to zato stojí, uvědomte si, že každý pořadatel v JALce je jeden z Vás a nemá zapotřebí stát u soudu s dobrým právníkem a vysvětlovat vaší blbost. Navíc lidé na malých městech jsou všímaví a řeknou si to mezi sebou. Pak se může stát, že nebude kde závodit. Pokud to byl někdo z příchozích, tak mě napadá, že to mohl být i úmysl. Určitě někde na společném švihu se někdo pochválí, jak to tam tenkrát pěkně střihnul…tak mu pak dejte prosím vědět, že není zas takový frajer, jak si myslí!!!! Díky. Pro mne poučení pro příště, že pořadatel bude mít papír, tužku, foťák a kdo bude přistižen, tomu bude přistřižen!!! Disk a neobjeví se ani ve výsledcích. Tak v neděli na viděnou. Karlos.
2. 6. 2020 | Karel Juráň
Ahoj máte můj obdiv, 59 účastníků v tomto počasí je opravdu úctyhodné. Ano, jel jsem si projet trať nakonec jsem ale nepřijel kvůli elerningu do nové práce a hlavně především kvůli tomu počasí. Na kole jezdím pořád, ovšem skoro vůbec ne po závodech, ještě na konci dubna jsem měl rovných 90 kg :)) Mějte se ať vám to jezdí nejen v JALce ! ;)
1. 6. 2020 | Ondřej Brož
Kdo jste ve startovce a nebo to ještě stihnete se zaregistrovat do zítřka, kdy si ráno vytisknu startovku, tak to máte ještě pořád za 500,– a můžete mi to zaplatit i při registraci v Nahořanech. Později už to bude za slibovaných 600,–. A bude to zítra velké, dopoledne jsem potkal Brožíka, jak si to tu projížděl a tvrdil, že zítra jede. Byl vystajlovanej náramně, pohublý, takže asi poletí. Před chvilkou volal Peťa Cirkl, taky se chystá. Zdar a zítra. Karlos.
30. 5. 2020 | Karel Juráň