Tak březen máme pomalu za sebou a vyhlídky zatím nijak povzbudivé!!! Se závěry počkejme minimálně přes Velikonoce, které nám odhalí, jak to dopadne s dubnem?! Kdo jste pod rouškou samostatné víkendové vyjížďky vyrazil na švih, možná jste si povšiml několika zajímavostí. Ještě stále se neomezil prodej tabákových výrobků a tak čmoudi v autech, u domů a tak různě po okolí provozují dále svojí zábavu a dále hyzdí prostředí kolem nás svými oslintanými nedopalky! Když se kouknete na Seznam, na mapku nejvíce zasažených oblastí, každý si připomene, že nejvíce zasažena je Praha a středočech. Těch espézetek z těchto oblastí dnes proudilo ku Praze mraky!!! Tak snad se na čerstvém vzduchu jižních Čech dostatečně vychrchlali a můžou zas vesele na nákup…Má to možná i kladnou stránku, jestli oni ti měšťáci neví o něco víc než my, pouze z internetu a tak se bojí o něco méně… Napadlo mě nové soutěžení v rámci JALky, tak jak nás masírují média mi to vychází tak, že i v JALce bude brzy nějaký nakažený. Proto vyhlašuji, že vyhlásím první tři nakažené, pokud se k tomu doznají a podělí se o své dojmy. Má to i svá pravidla, musí být přihlášení v JAL pro letošní rok, klidně i po nakažení. Přihlásit se i po nákaze značí, že ten člověk myslí pozitivně a má v plánu se uzdravit a trávit s kolem zbytek roku. A tomu podřídí mysl i léčbu v časech zlých!Snad jsem se tímto nikoho nedotkl, přeji nám všem, kéž se to nikoho netýká a nechť vyhlašujeme především závodní výsledky i v tomto roce. Karlos.
29. 3. 2020 | Karel Juráň
Zdar všem, tak jsem to našel a vřele doporučuji, koukněte na to a vydržte až do konce. Na seznamu. cz najdete ve vyhledavači rozhovor v rubrice ŠTRUNC! Rozhovor s názvem – „Nakažené koronavirem počítáme špatně, je to účelová prezentace, varuje primářka Adámková.“ K tomu zapojte zdravý selský rozum, vynechte tučné titulky ve zpravodajství, pohybu na milovaném kole se nevyhýbejte, baštěte vitamíny a vlákninu…což vyplývá i z toho rozhovoru, smějte se a každý den si udělejte aspoň jednu radost pro sebe. Jiné léky totiž na viry neexistují!!! Trénujte a až se mocní rozhodnou, že už to stačí…tak se sejdeme na startu.
24. 3. 2020 | Karel Juráň
Ahoj všichni, tak vaše obavy o osud letošního ročníku JAL narůstají a není se čemu divit po všech těch mediálních masážích, kdy nevíme co bude zítra??? Je dobré získávat nové informace a tříbit si vlastní úsudek, ale koukejte, kdo Vám informace předkládá. Docela bych dal na úsudek o časové ose událostí, kdyby nám tu něco k tomu ze svých závěrů napsal Pavel Jelínek, nebo Martin Kloub, jejich názory bych bral jako důvěryhodné a nezaujaté vlastním zájmem. Včera už jsem měl první telefonát jednoho našeho člena, zda se přihlašovat a poté i platit. Zatím je nás přihlášených 29, pár z nich už i zaplatilo. Byl bych rád, kdyby přihlašování pokračovalo dále, dává nám to pozitivní pocit, že život jde dál a zase bude líp. A k ničemu vás to v případě kolapsu roku nezavazuje. Placení klíďo odložte na duben, zda se situace vyjasní. Kdo už jste zaplatil, nemějte strach o své peníze, na ty se v této době nesahá, takže buďto Vám budou vráceny, nebo převedeny do dalšího ročníku, pokud si to budete přát. Věřte, že vedeme debatu s VV JAL a zatím se snažíme vymyslet variantu tak, aby se první závody nerušily, ale pokud to situace dovolí, jen posunuly do pozdějšího termínu tak, abyste nepřišli o žádný Váš oblíbený závod. Proto občas koukněte, co se tu děje a jak se situace vyvíjí. Tak se mějte, pevné zdraví, nepropustné roušky a nechť Vám svaly neměknou!!! Karlos. A JALka už má deset odpůrců = nelíbí. Asi to nejsou členové naší ligy, jinak doufám, že by člen napsal co ho znepokojuje?!
21. 3. 2020 | Karel Juráň
Zdravím amíci, svět teď nemluví o ničem jiném, než o potvůrce co si klidně létá vzduchem a nás nutí se zavírat do bublin úzkého soukromí. Nejvíce tím trpíte vy a my, co pilně tužíme svá těla a zdraví pravidelným tréninkem, otužováním, utrácením za různé vitamíny, minerály a tak podobně. Stále pevně věřím, že tato situace skončí co nejdříve a naše společné plány v JAL to nenaruší?! Navrhuji letos přihlašovat do JAL i skoroprofíky......protože jsou lepší než …koroprofíci!!! Děkuji Vám, že přihlašování stále pokračuje, což značí, že si udržujete pozitivní myšlení a pohled do budoucna. A to je moc dobře, díky. Včera ještě Robert Ploner se svým týmem stihl papírové povinnosti k závodům v Rakousku a Boleticích, takže vidíte, že přípravy na jaro a léto pokračují. Tak se všichni mějte a nepolevujte v úsilí, však se to ještě bude hodit…a že letos vynecháte svoji oblíbenou Malorku…I v Čechách je stále co objevovat, silnice na jihu jsou v bezvadném stavu a jaro přívětivé. Optimistické, třikrát zdar a na švihu na viděnou. Karlos.
13. 3. 2020 | Karel Juráň
Zdravím amíci, tak startovka se nám začíná zajímavě plnit a
konkurence bude letos asi slušná?! Nově se v ní objevili dva členové CK
Kramolín, nevím zda už někdy tento klub figuroval v JALce, tož vítajtě a
nechť Vás to v JAlce baví. To mi také připomnělo, že asi před týdnem
mi volal Jirka Lacina a jménem kramolínských mě žádal, abych Vás
informoval o závodě v Kramolíně, 5.9. 2020, kam jste srdečně zváni a
měli by jste si udělat místo v kalendáři. Ale když už máme dva členy
v JALce, tak by se možná mohli sami prezentovat a vysvětlit, proč by jsme
tam neměli chybět. Pokud řešíte platby a startovní čísla, tak potvrzuji,
že platby na účet chodí, jen musím s Pavlem doladit jejich potvrzování.
Co se čísel týče, vstoupil jsem v jednání s firmou Kalas o výrobě
nových čísel, neb jak jste si všimli, omladili logo, tak by se slušelo je
řádně reklamovat. Takže nejspíše dojde k obměně starých čísel a
přidělení nových. Zvažuji nechat vyrobit nové, menší na rukáv. Rád
bych znal i Vaše názory na tuto variantu??? Za sebe si myslím, že velké
číslo na zádech je pro JALku a podobné závody jen kus hadru navíc, který
brání ruce k traťovce do kapsy?! Dojezdy jsou chytány čipy nebo kamerou a
zde číslo na zádech ztrácí smysl?! S časoměřiči by jsme navrhovali
též malé číslo dopředu na řidítka, jako to máme při kriťákách, ale
to asi u zarytých silničářů neprojde?! Zase nemuset si ničit dresy
rezavými špendlíky bych viděl také jako plus??? Náš dvorní časoměřič
Sváťa Dvořák se v dnešních dnech rozhoduje zmodernizovat časomíru
o aktivní technologii, tak to vypadá, že se posuneme o další kousek dál
v pozávodním servisu. Tak zatím, hezky trénujte a večer po masáži taky
něco připište na stránky, ať vím že žijete a také nemusím domýšlet
vše, tak přispějte nápadem. Díky Karlos.
PS – jasně dva členové CK Kramolín a Jirka Belfín, ale ten nás drtil
už loni jako příchozí a trošku jsem to očekával. Nesmrtelný Tomáš
Rous, kterého už můžete znát z TBC série, kde se na lokty nahání
s Pechynou a Oldou Míkou.
25. 2. 2020 | Karel Juráň
Tak Cunkov a jeho 50.ročník je definíto 8.5. 2020 …start ve 14,00 hod. a bude to velké!!! Tímto je asi termínovka úplná. Snad se máme na co těšit?! Karlos.
23. 2. 2020 | Karel Juráň
Ahoj všem, tak dnes se ozvala Jistebnice, chtějí ještě týden na doladění, tak mějte strpení s konečným kalendářem. Každopádně zima končí, divoké husy už opět hnízdí za Ražicemi a to značí, že Kájov už je za dveřmi a kdo ještě nenatočil alespoň tisíc km, tak má poslední šanci chytit začátek sezóny s ostatními!!! Ale i pro radost to jde bez kilometrů v zimě a tmou. Kdo v zimě pouze neseděl na kole, ale i popoběhl, tak přijeďte si vyzkoušet svoji hrubou vytrvalost v sobotu do Vlkova, kde pořádáme tradiční běh kolem rybníků…(takže totální rovina), na 5 nebo 10km. Start ve 14,00 hodin před Vlkovskou hospodou. Hospoda otevřena, občerstvení zajištěno… Pokud žádáte více info, tak zavolejte, nebo koukněte na stránky Tálínského poháru. Zdar Karlos.
18. 2. 2020 | Karel Juráň
Zdravím amíci, vypadá to vypadá, že MČR SAC tu opravdu proběhne, tak doufám, že ta sezóna proběhne ku spokojenosti všech a bez karambolů. Mnozí z Vás jsou řádní plánovači a také nevíte nač se máte těšit, tak Vám zde napíšu stále ještě předběžnou termínovku závodů, neb Zdenda se svým týmem ladí nejlepší termín pro 50. ročník CUNKOVA. Na 99% pro letošek vypadne Blatná, což je určitě škoda, neb to byl kvalitně připravený závod, ale jeho termín koliduje právě s MČR SAC, který je dlouhodobě stanoven na třetí víkend v červenci a všechny ligy to respektují a v daný termín nepořádají žádné závody. Pro pořadatelství mistráku si dovolíme vynechat též časovku v Tálíně, aby jsme zbytečně netříštili síly na přípravy a závodů je stále dost. Komu se v Tálíně líbilo, tak si může i tak přijet vyzkoušet své časovkářské dovednosti na uzavřené trati při tradičním triatlonu, prví sobotu v červenci. Pravda, bude muset nejprve do vody a jestli poté nastoupí na běh už je jeho věc, ale rádi Vás uvidíme. Další atrakcí určo bude závod v Rakousku v rámci víkendu v Boleticích. Uzavřená trať kolem golfového hřiště v Ulrichsbergu… kdo jezdil etapák, tak tam začínal ten vymazlenej, čtyřkilometrovej kopec !!!Jó ještě důležitá zpráva ze zasedání VV SAC v Bíteši, kde se odsouhlasilo, že na MČR SAC 2020 mohou startovat členové jednotlivých lig, dopředu přihlášených a musejí mít odjeté minimální tři závody v dané lize do konání MČR. Vás věrných se to netýká, kteří závodíte pro radost a těšíte se na každý závod v JALce, ale zamezí se tomu, aby se do nějaké ligy přihlásil nějaký namistrovaný hobík, připravil někoho z Vás věrných o možné vítěztví a pak už se nikde na dalších závodech neukázal?!Také na MČR SAC jsou vypsány kategorie navíc a to kategorie F…což je 70 + a věřte, že je slušně zastoupená, tak věřím, že Míla Šustr a Vašek Klíma budou stát na startu za JALku. Po té jsou tu také rozděleny ženy na do a od 40, což je přející pro naši babičku Janu Matláškovou a konečně si bude moci zazávodit se sobě rovnými.....(věkem)!!! Tak propagujte letošní naše závody a třeba seženete další soupeře na starty a bude zas veseleji. Karlos.
ZÁVODY JAL 2020:
26.4. – Kájov – časovka jednotlivců
2.5. – Tour de Brdy – silnice
17.5. – Strakonice (ŠUAC) č.j.
31.5. – Bílsko – s.
7.6. – Choustník – s.
13.6. – Monínec – s.
20.6. – Kašperky – č.j.
20.6. – Kašperky – s.
???? -Cunkov ?????
18.7. – Nahořany – MČR SAC č.j.
19.7. – Vimperk – MČR SAC kritérium
???? – Cunkov -???
15.8. – Temelín – č.j. AMČR
16.8. – Temelín – s. AMČR
29.8. – Ulrichsberg (A) okruhy??? (Boletice)
30.8. – Boletice – s.
13.9. – Kleť – č.j.
Tak co vy na to???
13. 2. 2020 | Karel Juráň
Paraaada tak 26.4. Se moc tesim…
4. 2. 2020 | Jan Mlynář
Zdar jihočeští amíci… tak startujeme 26.4. 2020 v Kájově. Zdenda Tomeček prozatím zrušil časovku dvojic v Jistebnici, takže pokud si někdo myslíte, že by být měla, tak mu předložte argumenty a přesvědčte ho. Také se ladí ještě datum Cunkova, tak vydržte. Tour de Brdy se posouvají do 2.5. 2020, tak v květnu nechte ještě zimáky v pohotovosti!!! Monínec skáče do 13.6. 2020. Temelín se posouvá do 15.- 16.8. 2020. Další termíny budou podobné, jako loni. No a já jsem se nabídl uspořádat MČR SAC a VV mi to podpořil. Takže do pátku řeknu definitivní ANO/NE. Takže mistrák po šesti letech na jihu a doufám že Vás ani republiku nezklamu. Totiž žádný zájemce se pro letošek nenašel a už bylo vlastně odpískáno!!! No a jak jsem tak .přemýšlel kam s Nahořanama a Vimperkem. Napadlo mě…v sobotu 18.7. 2020 …časovka jednotlivců…Volyně – Nahořany. A neděle 19.7. 2020 Vimperk. Kriterium, každá kategorie zvlášť…celodenní záležitost!!! Pravidla a podmínky se tvoří. Zástupci SACu to odsouhlasili. S tím souvisí, že se snad podaří doladit jiný termín závodu v Záboří, pokud vůbec bude?! Protože pokud sledujete dění, tak tento týden zemřel hlavní promotér tohoto závodu pan Wimer. Tak do týdne čekám další info od Křižáka. Pokud k tomu máte nějakou myšlenku, tak pište. Díky Karlos. Budu rád, když i s Vaší pomocí vytvoříme stejně parádní atmosféru pro MČR jako každoročně v Nahořanech a Vimperku a jiných našich závodech JAL. Tak pokud někdo zbývá ještě v Čechách, páč spousta už drtí v teple Malorky atp!!! tak zdravím Karlos.
4. 2. 2020 | Karel Juráň
tak ještě vydržte, mistrák možná bude a možná i na jihu. Jednání odstartovala a zjišťování dalších potřebností!!!! Zdar Karlos.
29. 1. 2020 | Karel Juráň
Tak ahoj amíci, termínovku už mám téměř na papíře, ještě čekám na pořadatele Vimperka a Nahořan a už to odešlu Pavlovi, aby to dal na stránky. Hlavně jsem čekal, jak to bude s MČR SAC, a jak se zdá, tak letos nejspíše neproběhne, později se k Vám donese, že jediným navrženým byl nakonec Choustník, ale to neklaplo, tak snad někdy. prozatím je zrušena časovka dvojic v Jistebnici, Zdenda ji odhlásil, ale zdálo se mi, že ještě stále o ní uvažuje, tak pokud máte někdo důvody, proč by se měla jet, tak mu to vysvětlete a třeba se nechá ukecat?!Dnes však píšu z jiného důvodu, včera jsem dostal mail od příbuzných Davida Švadleny s prosbou a nabídkou, zda by si někdo nevzal domů GARFIELDA.....kocour, který zůstal po Davidovi. Je to desetiletý zrzoun, pohodář do bytu, vykastrovanej a fotku mám případně v mailu. Tak kdyby jste někdo měl zájem, či o někom věděli, tak Vám kontakt přepošlu. Mějte se a makejte, jaro přijde rychle!!! Karlos.
28. 1. 2020 | Karel Juráň
Zdar amíci v novém roce a z vesela nechť se daří… 1.2.2020 jedu na pravidelné setkání SACu, kde se řeší budoucnosti lig a jejich závodů. Také pořadatelství MČR SAC v letech následujících. Pokud se někdo z pořadatelů JAL zabývá myšlenkou uspořádání takovéto akce, výhledově ± tři až pět let, nechť mi dá vědět a rád ho vezmu ssebou, aby mohl nasát podmínky co a jak je třeba… Díky a hezky trénujte…jaro se blíží a horký asfalt také. Karlos.
7. 1. 2020 | Karel Juráň