reakce na: Miroslav Jiřička (16. 2. 2016)
Karlíku – dej si večer špurta ! Závoďák který reprezentuje JALku na MČR, kde je větší konkurence a nedostane odměnu v hodnotě – bodů ? Je Totalita ! Koho to vlastně minulej rok napadlo ? Oprav to… nebo nové volby Řídi.
Jinak je to pěkné.
16. 2. 2016 | Oldřich Míka
Tak já si to s tím Cunkovem tak myslel, mně ta středa zas tak
nevadí – lepší, než sobota v říjnu. I když posledně bylo počasí
skoro letní.
No a s tím mistrákem, to máš pravdu, k tomu není co dodat.
A konečně – body za ples beru taky:-).
16. 2. 2016 | Miroslav Jiřička
Nóó, dnes jsem reakcemi potěšen. Takže od začátku.Cunkov a středa 20.7. je pořadatelský počin, ke kterému mají zainteresovaní nějaký důvod.Vyřadit Cunkov z JALky jen proto, že má být ve středu je blbost!!!To jestli si JAListi najdou v tento termín a čas cestu na závod, ukáže až datum 20.7.Pak se můžou pořadatelé poučit.Očekávám více názorů takových, že bude problém se v týdnu trhnout dříve z práce, ale zase to může někdo pojmout tak, že si odjede středu a víkend bude mít volný pro své blízké.Také chodím do práce, ale víme to půl roku dopředu, takže já tvrdím, že kdo chce, si na to volno udělá.Bodování MČR? Nedávno jsme to zrušili a zastávám názor, že na mistrák by měli jezdit jen ti zástupci amatérských lig, kteří na to danou sezónu mají zrovna nejlepší výkonnost ve své kategorii. Tak tři až pět prvních borců z aktuálních výsledků jednotlivých kategorií. Ti výkonnostně lenivější…páč míň trénovali!!!by si měli uvědomit, že na mistráku se pojede ještě o něco ostřeji než v běžném pohárovém závodě a pojede se rychleji, bude se víc padat a padne více sprostých slov v balíku!!!Vždy k tomu připojuji zkušenost, kdy Benýta poslal k zemi a tak mu rozštípal krásného TREKA, někdo, kdo uvisel někde, kde už dávno být neměl…najednou se lekl co tam ještě dělá a už se váleli všichni!!!No a Michael V…(pátý?)…body popsal úplně přesně i s tím plesem. Každý pořadatel dělá vše pro to, aby měl co nejvíce účastníků a jeho práce a přípravy nepřišly ku zmaru. I závěrečné vyhodnocování a ples je součástí poháru, tak proč ho neobodovat. Alespoň je další důvod přijet, i když nic nevyhrávám?!Možná by nebylo od věci obodovat (třeba pěti body), každý start v závodě a těch pět bodů by zůstalo po seškrtání nejslabších závodů. Ocenilo by to ty věrné a aktivní, proti těm příležitostným, namakaným! A BREVET??? Slyším prvně! Ale myšlenka dobrá. Když se podívám na závod jako je GRAND FONDO a těch lidí co to jedou jen tak…tak proč ne!!!Když nějaký JALista, jako třeba Michael „V“ něco podobného uskuteční, například v hluchých termínech července a srpna…deset lidí z JALky to podpoří, tak můžem asi i přidělit nějaké bonusové body i za takovýto počin??? Vždyť si tím sami uděláme reklamu a ještě dobře potrénujem ve skupině!!!Takže Maikle…šoupni to tam!!!
16. 2. 2016 | Karel Juráň
bodováním podle vzoru běžců???? nuu asi tak v běžeckém kalendáří jsou BONUSOVÉ AKCE…
přijdeš na ples dostaneš například +4body do poháru…
v běžeckém kalendáři je i několik BĚHů závodů:
kde za účast obdržíš + cca 4 –6 bonus symbolické body (nezáleží na
DOběhNUTÉM výsledku v daném závodě)
a na toto navážu o řádku níže.....
V zahraničních CYKLO amatérských pohárech je i hojně využíváno
BONUS BODY za tzv. BREVET cyklo-jízdy
vysvětlení co je BREVET: Brevet … je dálková jízda více cyklistů bez
podpory (žádné doprovodné vozy)
s nutností projet znamé i případně i skryté kontroly na dané trati
v daném čase… prostě CYKLOjízda bez výsledků
na ten BREVET jezdím velmi rád..... aby BREVET byl BREVET musí mít min. 200km
já bych šoupnul nějaký BREVET či něco podobného do JALky i kdyby to
mělo být za XXX jeden bonus BOD… není to náročně na pořádání…
START – OTOČKA – CÍL
16. 2. 2016 | Michael Vaněček
Čau Karlosi, kalendář je ok, myslím. Akorát ten Cunkov ve všední den – no dobře, asi to jinak nejde. A MČR bych možná klidně započítal, ne? A co myslíš tím bodováním podle vzoru běžců?
16. 2. 2016 | Miroslav Jiřička
Tak zdar amíci a kamarádi. No mám z toho hlavu jako škopek, tak Vám tu přepošlu, co jsem tu zatím vypotil a co předložím VV. Bohužel nedostojím předsevzetí, že dnes už by to mohlo být definito. Můžu za to jasně, že já, neb ještě nemám vyjádření Strakonické policie k závodu ve Volyni, takže tento závod zatím s otazníkem a pak dále ještě vysí otazník nad datumem kriteria na Hradišti, neb termínovka kalendáře motokár a motorek bude hotova až v průběhu března. Toliko mé výmluvy!!!Takže co mám… ať můžete reagovat.17.4.neděle – Kájov – časovka///1.5.neděle – Milevsko – silnice///15.5.neděle – Strakonice – silnice (ŠUAC)///29.5.neděle – Bílsko – silnice///11.6.sobota – Monínec – silnice///18.6.sobota – Kašperské Hory – dvojzávod – časovka vrch + silnice (ŠUAC)///20.7.středa, start 18h – Cunkov – silnice vrch///27.-28.8.sobota a neděle – Temelín – časovka a silnice///11.9.neděle – Kleť – časovka vrch///25.9.neděle – Volyně – silnice vrch///1.10.sobota – Brdy – silnice (GALAXY serie)!!!!Když si to hodíte do kalendáře, zjistíte, že to je pouze dvanáct závodů! K tomu je třeba si připsat datumy 30.-31.7.sobota a neděle – Bystrá u Poličky, kde se jede MČR SAC, časovka a silnice. Neboduje se do JAL. Třináctý závod by mohl být ten kriťák na Hradišti a budu se snažit jím vyplnit jednu z děr v červenci, nebo v srpnu?!Toliko zatím tolik!Balík předběžně ve Volyni 3.12.2016, chtěl bych též za body do JAL pro další sezónu, podle zajímavého vzoru běžců?!
15. 2. 2016 | Karel Juráň
pro ostatní o Tour de Brdy, je to o tom, že jsem jsem navrhl Karlu Švecovi organizujícímu GALAXY serii, abychom měli společné vyhlášení a některé závody jeli tam i tam. Karel tedy navrhl, dát Brdy do našeho kalendáře JAL. Je to i silniční, opravdu prý po horších cestách, ale to by se dalo vyřešit odolnějšími plášti či obezřetnější jízdou. Když i Olda říká, že cosi zajímavého na tom je, tak proč to nezkusit. Nakonec jeden závod z patnácti, ještě poslední…1.10.2016, by se dal pojmout i tak trošku z vesela? Porovnat se i jinak se středočechy.
2. 2. 2016 | Karel Juráň
Mářo, dle stránek Česyku se Dědek pojede 21.srpna, naštěstí.. Jinak, co se říjnové TdB týče, jel jsem to několikrát, dá se to objet i bez defektu :-) Je to rozhodně zajímavá zkušenost a taky trochu změna oproti tradičně pojatým závodům, já jsem pro..
2. 2. 2016 | Oldřich Novotný
Tak v tomto případě bohužel asi né, neb toto datum má pořadatel Pavel Jelínek zablokován již od listopadu a spolu s Petrem Koblicem byli první, kdo již měli termín. Takže omluva a možná pro některé těžká volba?!
2. 2. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (31. 1. 2016)
27–28/8 – Temelín, nešlo by to dát na jiný datum? Čistě
teoreticky? V tomhle datu se jezdí pravidelně Železný Dědek
v Soběhrdech. Poslední dva roky to patří do UACu, ale dřív se to jelo
i v JALce a i loni jsem tam dost JALkařů viděl.
A věřím, že by i nebyl problém dohodnout, aby závod byl počítanej pro
JAL, kdyby byl zájem.
2. 2. 2016 | Tomáš Mařík
Ahoj Kájo, předem děkuji za náznak co se letos bude vlastně jezdit. Jen chci upozornit na myšlenku s Tour de Brdy. Jel jsem ji teťkon dvakrát po sobě na bajku a už nikdy více… Ta silnice fakt není dobrá a kdo tam též jezdil určitě potvrdí. Na bajku závod o ničem a na silnici boj o přežití. Kolo které je naprosto vhodné je určitě kroska. Tu ale bohužel ve Vodňanech nemáme. Mojí silničku tam určitě tahat nebudu, na to jí mám moc rád. Rozhodně tento závod nedoporučuji a určitě ho nepojedu
1. 2. 2016 | Pavel Zástava
Zdar amíci…tak jak trénujete? Kdo jel v sobotu mezi Táborem a Veselím…poznal, že ve vosím hnízdě vymetali saze, páč se to venku hemžilo žlutočernými sršni z WEBRU!!!Někdo se maskoval šátkem, ale dva metry výšky prozradí!!! Ti menší se hezky hákovali za větší…viď Holanos!!!A kdo se bojí, že se nic neděje, tak prozradím co je jisté…1.5.2016– Milevsko, 29.5.-Bílsko, 11.6.-Monínec, předběžně středa 20.7. od 18,00h Cunkov, 27.-28.8. Temelín, 11.9.-Kleť. V jednání o termínu jsou závody v Kájově, přál bych si 16.4., rozpracovány jsou závody ve Volyni, Veselí n.Lužnicí, oslovil jsem Kovkyho o Bechyň…dal si čas na rozmyšlenou, Možná klapne i překvapení na Hradišti v Písku, snažím se zařadit tradičně i závody ze ŠUACu, Strakonice a Kašperky a dále možná silniční Tour de Brdy – 1.10. z GALAXY serie. Teď už jen aby to klaplo. Takže vidíte…nespím. Na podnětné návrhy máte ještě týden, tak díky a mějte se faj…Váš král Karlos!!!
31. 1. 2016 | Karel Juráň
Do 15. února snad vše klapne!!! Petře prosím tě, chtěl jsem Ti volat, ale tvé číslo co je na stránkách mi hlásilo, že neexistuje, tak jestli je to pravda, tak to prosím nějak naprav. Díky moc.Jinak k závodům, snažím se poskládat kalendář tak, aby byly závody JALky jednou za čtrnáct dní, zatím se to daří. Kdo to úplně nesleduje, po loňsku nám skončily závody na Hosíně, Věžovatá Pláně, Loučovice, Lenora, Písek Hradiště. Pokouším se to nahradit jinými závody, takže zatím zjišťujeme průchodnost destinací a povolení.Díky všem za trpělivost. Karlos.
25. 1. 2016 | Karel Juráň
Ahoj všem, také bych se chtěl zeptat, kdy bude kalendář?
25. 1. 2016 | Tomáš Rotbauer
Kalendář 2016??
24. 1. 2016 | Petr Koblic