reakce na: Michal Zrnečko (14. 7. 2014)
Ahoj. Včera proběhlo finální značení trasy. Trasa se o proti propozicím bude mírně lišit. Drobné změny si vyžádalo odvolání místních obyvatel (dvou) se proti rozhodnutí správních dopravních úřadů. Okruhy pro časovku i HZ zůstávají samozřejmě plně uzavřené pro veškerý provoz. Zlobí mě výstup z Garminu, tak mapy dodám v průběhu dne. Zatím textově: start časovky 49.0341639°N, 13.8541808°E dále Kratušín, Drslavice, v Drslavicích před tvrzí doleva po nové cyklostezce, Škarez, Šumavské Hoštice (cíl); HZ: start náves u školy, průjezd návsí z jihu (zleva) fotbalového hřiště rovnou na Machův mlýn a dále to samé co časovka. Těším se na účast. Robert
14. 7. 2014 | Robert Sedlecký ml.
Ahoj, je to moc pěkná trať. Kdo nemá rád kopce, tak tomu se asi líbit nebude. Chci zeptat pořadatele: v Hošticích se jede u fotbalového hřiště doleva dolů k Machovu mlýnu, anebo za hřištěm doprava a pak teprve doleva jakoby k Boubínu?
Dík. Zrno
14. 7. 2014 | Michal Zrnečko
reakce na: Petr Zikmund (11. 7. 2014)
O tomto není nikde zmínka. Pro JAL platí stejné podmínky přihlášení jako pro ostatní ligy. Jediná vyjímka je přenesení čísel členů JAL do závodů MSAC, kdy všichni budou startovat na číslech JAL.
11. 7. 2014 | Robert Sedlecký ml.
Ahoj – předpokládám tedy chybně, že jsou všichni závodníci JAL přihlášeni automaticky…
11. 7. 2014 | Petr Zikmund
Nedělní silniční závod je zároveň M JAL. Budou vyhlášeni první tři v kategoriích JAL a vítez získá dres mistra JAL.
K dnešnímu ránu přihlášeno 170 účastníků na časovku a 180 na hromaďák. Celkem tedy 350 za oba dva dny (z toho sobota 20 a neděle 20 JAL). Konec přihlášek za startovné 150,–Kč je v úterý 15.7. na časovku a ve středu 16.7. na hromaďák. Možnost přihlášek i na místě za 300,–
V případě treninku na trase zavodu, která vede přes několik majitelů/správců silnic upozorňuji, že tento a příští týden probýhá nebo proběhne sekání trávy na krajnici a následného čištění vozovky. Poslední čištění je v plánu na pátek 18.7., tak prosím dbejte zvýšené opatrnosti zejména ve sjezdu, kdy může jet sekací/čístící technika proti Vám. Děkuji.
10. 7. 2014 | Robert Sedlecký ml.
Tak včera jsme si s Madlou projeli též okruh a kdo má výhrady, nejspíše nikdy nic pořadatelsky nepředvedl a nedokázal, takže jen blbě pomlouvá. Kdo závodil poslední dva týdny v JALce, tak tady si na díry a špatný asfalt ani nevzpomene!!! Zánovní brzdové špalíky se budou hodit. že je trať úzká??? Je to poctivá polovina vozovky, takže pokud je úplná uzavírka tak pro závoďáky nic nového, stejné jak za provozu. Že se vyplatí si trať projet předem je jasné, jinak bude někdo hodně překvapen, jak dolů, tak i nahoru, ale podle toho jak dlouho jsme od startu klesali, jsem to stoupání čekal horší! Jinak Kašperky mi přišly drsnější a záludnější. Tak jak to píše Jochy to sedí a je to rozhodně záživnější, než tratě předchozích dvou let, co jsem zažil! Jediné co mě na tomto krásném okruhu zamrzelo, jak omezení úředníčci zastrčili českou cyklistiku do končin, kde jí jen těžko bude propagovat široké veřejnosti, jako volnočasovou zábavu amatérů a pracujících co nelení! V Německu, či Francii by asi cyklisté našli větší pochopení a podporu úřadů a lidí kompetentních k pořádání takovéhoto podniku! Obávám se, že tady cyklistika na silnicích míří tam co koňské povozy před sto lety! Taky je vytlačili do pohádek! Taky jste to zaslechli v Kašperkách, jak si líný úředníček, placený z daní vzpomněl, že po dvaceti ročnících bez problémů, je třeba ukončit sérii Krále Šumavy a více si již nepřidělávat starosti! Jak jednoduché a snadné, pro nás smutné!
16. 6. 2014 | Karel Juráň
reakce na: Robert Sedlecký ml. (5. 5. 2014)
Nazdar Závodáci,
měli bychom Robertovi líbat ruce, v dnešní době uspořádat mistrovství
republiky v tomto lustračním shonu, klobouk dolů!!! Fakt smekám až na
zem.
At je trat jakákoliv, tak vždy vyhrává ten nejlepší závodník, jestliže
jsou to roviny či kopce je to úplně jedno!!!
Takže pořádně trénujte, zbytečně tu nekláboste, at neděláte Jalce
v červenci ostudu.
6. 5. 2014 | V. Píša
Já myslím, že každá trať je nějaká, závodník má mozek a kolo má brzdy. Jinak je roztomilé, jak se Cigy zajímá o amatérský mistrák;)
6. 5. 2014 | Miroslav Jiřička
reakce na: Michal Jochmann (5. 5. 2014)
Michale chceš generálku na mistrák??? Budeš mít možnost. Zapiš si do
kalendáře červeně datum 29.6. a sleduj propozice…
Petr
6. 5. 2014 | Petr Koblic
Byl jsem si mistrovský okruh projet, abych věděl o čem je řeč.
Nezáživný? To ani náhodou.
Těžký? Mistři musí ukázat, že jsou nejlepší.
Petr popsal okruh přesně, možná trochu moc dramaticky a nechápu tu
hysterii.
Sjezd k Máchovu mlýnu na první pokus doporučuji v závěru opatrně.
I značení k tomu nabádá. Ale když už víte, co Vás čeká, tak to
takový HLAVOLAM není. O výsledku se tam nerozhodne.
Usek od mlýna do Kratušína je pohda, až romantika.
Kratušín-Drslavice začne přituhovat, krásná tvrz na levoboku…
Drslavice-Škarez těžké stoupání bude dělit slbší kusy.
Škarez-Hoštice sjezd se zatáčkou, přehlednou, a stojka do cíle.
Těžký, nádherný, pěkný asfalt, panorámata jak v pohádce.Úzká cesta
není problém, tam moc lidí pohromadě nepojede.
Vrchaři si musí cvrnknout do kalhot, ale ten kdo si dobře rozvrhne síly bude
mít žolíka v kapse.
Ano. Je škoda, že nebyl letos zařazen jako běžný závod JAL, generálka by
nebyla na škodu. Vědělo by se, zač je toho loket.
A zbytečně by se tu nestrašilo.
Každý máme zdraví a bezpečnost ve svých nohách, rukách a hlavě.
Účast není povinná, jezdíme pro radost a titul nikomu život zásadně
nezmění.
Ale ten okruh je MISTROVSKÝ.
5. 5. 2014 | Michal Jochmann
reakce na: Robert Sedlecký ml. (5. 5. 2014)
Ahoj Roberte, koledoval jsem si o podobný „fuck off“, takže zkusím vysvětlit, co mě k tomu vedlo – rozhodně to nebylo míněno jako útok na tvou pořadatelskou schopnost.
Já se cyklistikou bavím, vyplňuje téměř maximálně můj volný čas – resp. ten čas, který jí věnovat můžu a chci, ten jí věnuji. Nechci to ale přehánět – odpočinek je třeba, relax, pohoda a celý víkend někde na cestách mě rozhodně nenaplňuje. Jedním z příkladů může být celý den v Hosíně kvůli třiceti minutám časovky – na to opravdu čas a náladu nemám. Takto hned na začátku sezóny přetekl můj pohár trpělivosti a stalo se ze mě velmi vznětlivé monstrum.
Explodoval jsem hned při prvním náznaku něčeho podobného – ano, bylo to unáhlené a hned jsem zmínil, že soud nechám až na závod samotný, ale přišlo mi vhodné vyvolat diskuzi na toto téma a zjistit, co vedlo VV JAL k podobnému rozhodnutí a volbě neověřené trati. Sám jsem litoval, že jsem nebyl při projížďce závodu TBC v Lenoře, který jsi také pořádal – bylo jen štěstí, že se tam nikomu nic nestalo a i my v Táboře víme, jak je to nepříjemné, když se na naší trati někdo zraní (Havranův klíček, tržné rány, odřeniny…). Pokud by byla vyvolána diskuze o některých kritických místech, mohlo by po rozumné diskuzi (ano, rozumné…já jsem tentokrát začal špatně) dojít k úpravě trati.
Mrzí mě, že jsme považováni za neustále kritiky a že sami jen přijedeme a hned mizíme – domnívám se…ne, jsem přesvědčen, že toho pro cyklistiku na jihu děláme už 4. rok po sobě dost (TBC, podpora mladých, závody dětí a nově i amatérské časovky pro širokou veřejnost na táborsku) a ohlasy na naší činnost jsou pozitivní – s kritikou se ale také setkáváme a jsme na ni připraveni a často jsme za ni i rádi. Pokud se někomu něco stane na závodě, který je pořádán v našem seriálu TBC, půjde vina i kritika na naší hlavu – proč jsem neprošel trať, proč jsem nevyřadil nebezpečná místa, proč, proč…tomu by se mělo předcházet.
K běhu JAL, k jejímu řízení, formátu, závodům i jinému bylo řečeno už moc – nepovažovali jsme za důležité trávit hodiny povídáním o tom jak něco bude, když to bude třeba úplně jinak. Navíc jsme jeli jedním autem, bydlíme daleko a někteří mají rodiny. Jsem ale rád, že řada námětů vzešlých z této a podobných diskuzí se už aplikovala do aktuálního ročníku (např. společné starty všech kategorií). A co je hlavní – věnuji cyklistice pouze ten čas, který má podle mě smysl.
Omlouvám se za formu mé kritiky plynoucí z obavy o vlastní zdraví, nicméně za její náplní si stojím a budu jen rád, když bude vše růžové tak, jak to teď vlastně vypadá.
5. 5. 2014 | Petr Zikmund
Já ani nevím jestli mám komentovat výroky od „webrů“. Pouštět se do diskuze s lidma, kteří umí jen pořád dokola negativně kritizovat jak se v JAL vše dělá špatně a přitom jen objet závod, pak mazat domů usednout k PC a spustit kritiku. Kde jste byli když zasedal VV JAL po posledním TBC závodě? Ano, hned vedle v místnosti a ani jste se neobtěžovali udělat tři kroky a říct aspoň jednu kritiku na VV JAL. Jestli bude MSAC ostudou pro JAL, bych nechal na kritiku po závodě a tu rád přijmu, ale kritizovat něco co bude za 3 měsíce mi přijde moc smutný, tedy spíš ubohý. Plánuji uspořádat závody, tak aby to nebyla ostuda, ale spíš reklama pro JAL. Okruh je na krásném okruhu v krásné přírodě na bezvadném asfaltu. Ano, parametry těžký, to nikomu nevyvracím, ale parametry mistrovského závodu. Dva předchozí ročníky se jel mistrák na rovině, kde byli v nevýhodě jiní závoďáci. Webrům se tedy omlouvám, že jsem na Šumavě nenašel 100km placky. Mj. po rovině je to každou středu v Plzni…
5. 5. 2014 | Robert Sedlecký ml.
Okruh je OK,místy dost ůzká silnice,nevím kolik lidí pojede v kategorii a jestli se to nebude dojíždět s jinýma kategoriema,kde místama není moc prostoru.Spíš nechápu proč je časovka až v neděli,většinou to bývá obráceně.Silnici doporučuji rozdělit na co nejvíc kategorií. Jo a nestěžoval jsem si.......
2. 5. 2014 | Petr Cirkl
Panove, myslim, ze tak vasniva diskuze na tema, ktere je predevsim otazkou
vkusu, je zbytecna. Kazdemu sedi jiny profil. A po minulych rovinatych
mistracich aspon dostanou letos sanci jini zavodnici.
Ja uz jsem zacal hubnout a muj lonsky Author ma odtucnovaci kuru zdarne za
sebou. Ma o kilo min a rika si Cube Litening :-)
Robert Sedlecky uz dokazal, ze umi usporadat zavody na dobre urovni. Takze
i tady si myslim, ze odsuzovat zavod predem, neni nutne.
2. 5. 2014 | Pavel Jelínek
Profíci si poslední dobou stěžují, že jim pořadatelé chystají čím dál těžší tratě, zařazují pořád tvrdší kopce. Tak amatéři přece nemůžou zůstat pozadu, kdo na 60 km nenastoupá 3000 metrů, ten se za závodníka přece nemůže považovat:-))).
1. 5. 2014 | Jan Bicek
reakce na: Karlos (1. 5. 2014)
Za tu hovadinu se omlouvám – málem jsem v afektu použil i horší slova. Každopádně to nic neměni na tom, že by měl být mistrák na trati s historií. Toť vše.
1. 5. 2014 | Petr Zikmund
A na víc, když tam pojedou Cigi, Pechyna,Roučky a Pivasové, tak už můžem je na dovolenou všichni! Předpokládám, že Olda ač objíždí celou republiku, třeba Rokycany, tak se zhubnout nechystá a také mu takový okruh nezavoní!
1. 5. 2014 | Karlos
reakce na: Petr Zikmund (1. 5. 2014)
Petře!!!Hovadinu?Cigi popsal jen náročnost okruhu a myslím, že on tam rozhodně bude.Neodsuzuj něčí počin vytvořit něco jiného než minulé mistráky. Jasně,že nezajedu ta krásná 10 a 11 místa poté co jem se sto kiláků pěkně hákoval, mé šance na takovém okruhu jsou leda na to, dostat rundu a jít spát.Prostě to bude o něčem jiném a každý ukáže co umí. Takovej Beny by možná jásal a nemusel rozštípat Treka,když mu uviseli plašáci,kteří ho za odměnu nakonec sestřelili!A vzhledem k tomu, že vím co pro to Robert už obětoval nervů a prošlapanejch bot po úřadech a otrávenejch úředníčcích, že měl připravené min. tři varianty trati, tak věřím, že nás čeká zážitek, každému dle jeho výkonosti.To ostatní bude ok a né hovadina.
1. 5. 2014 | Karlos