reakce na: Karlos (3. 11. 2013)
Děkujeme Karlovi Juránovi za skvělé vyhlášení ve Volyni. Myslím, že všichni přítomní si slavnostní vyhlášení náležitě užili.
6. 11. 2013 | V. Píša
Děkujeme všem, kteří nás poctili svojí přítomností na balíku 2013 a vytvořili skvělou atmosféru přátelství a doufám, že kladné vzpomínky na tento večer budou převládat.Už se těším až se potkáme někde znovu. JALce zdar a Vám všem hodně stěstí, zdraví a veselí v dalším roce s kolem!!!
3. 11. 2013 | Karlos
Zdar amíci, zítra nebo pozítří jdu vyřídit objednané ubytování na balík, včera ve Veselí se přihlásil Olda Míka s dědou(Kotrbou), prý se na fialové bobule bude pít první liga a tak je třeba přespat, takže na ubytce už je deset lidí a na hotelu čtyří. Jinak na TBCéčku ve Veselí zase nářez…start jak na svěťáku, balík jak na Tour, zatáček až se hlava točila, žádný kopec, ten si užijete ve Volyni, Pechyna lítá zas jak utrženej, ještě,že bude za týden na dovolené, zas poskočím v pořadí…Jo a na soc. sítích píše kámo Bechyně, že druhé Veselí už nebude, no škoda, asi zjistil, že něco uspořádat chce kus času na úkor tréninku. Tak doražte v sobotu za kotelnu na svařák a buchty…
28. 10. 2013 | Karlos
Tak Petr neunesl možnost volby výběru, tak má ještě někdo možnost uspořádat balík, ať může VV v Kájově vybrat a rozhodnout?
31. 7. 2013 | Karlos
Uf…taky si dovolím vyjádřit názor.
Nejprve k pravopisu – každý dělá chyby, i Petr má v textu nějakou tu hrubku a jestli si pamatuju, tak za jednu chybu byla ve škole ještě jednička z diktátu, ne? Bohužel tu není možnost opravit text po vložení (které je často v afektu, kdy si to dotyčný po sobě sotva jednou přečte) a tak bych řešil zejména věcnou část.
No a k věci: Za sebe musím říct, že závěrečný balík je pro mě příležitost pokecat s kamarády, se kterými si mám co říct (potkávám je celý rok na závodech). Nepotřebuji sedět dva stoly od nějaké „VIP“ osobnosti. V JALce se pohybuji nějakých 6 let a co bylo před 20ti lety, když vznikala, netuším. Nedávno jsme slavili kulaté narozeniny Pavla Havránka a ten měl připravenou krásnou prezentaci na počítači a videonahrávky z dob svých cyklozačátků, u které jsme se hodně nasmáli a kluci ještě přidávali příhody z těch dob. To by byl asi můj návrh – aktivně zavzpomínat, přihodit něco z „veselých příhod“. Na prostředí opravdu nesejde.
Ad závody pro děti vs Rakousko: Karlův etapák byl jeden z nejlepších momentů JALky za poslední roky – Rakousko beru jako obrovské plus a moc nerozumím tomu srovnání se závodem pro děti – pokud máš, Petře, nápad a možnost sehnat dotaci na dětský závod, určitě to některý z pořadatelů uvítá. Ale bude to okrajová věc, protože už jen samotný závod pro „dospělé“ dá zabrat.
29. 7. 2013 | Petr Zikmund
Mě sem psát trapné není, tak tomu dám také štábní kulturu ať to trochu vypadá.
3.Nikdy jsem neřekl, že nechci a nestojím o setkání se skalními a
zakladajícími členy JAL a vzpomenout na ty, kteří tam už nepříjdou, to
sem podsouváš pěkný kraviny!
4.Závody dětí? Kdo může a má náladu tak je udělá, ale JAListi to je od
počátku seriál dospělých a těch důvodů pro pořadatele proč do toho
nejít, je také určo dosti. Ale máš pravdu, jde to v triatlonu, proč by to
nešlo v JAL
5.Takže, pokud ještě nemáš jiné důležitětější věci zůstaň ještě
se zájmem o balík v Písku prosím.
29. 7. 2013 | Karlos
reakce na: Petr Koblic (28. 7. 2013)
Tak pane moudrý a moudřejší, to je přesně tvůj styl. Něco začneš a pak z toho vycouváš! Nevím co je špatného napsat na kus papíru Písek a vedle Volyně. V Kájově a v Monínci to dát na prezenci a nakonec sečíst podpisy. Dokonce věřím, že to Písek vyhraje. Nebylo to tam špatné, jen jsem si dovolil navrhnout jinou variantu?! Tvé zdroje jsou jistě dost zajímavé, jinak by se tu neobjevily témata jako „Přežijeme rok 2013“ nebo od září 2012 řešit kalendář 2013 a od dubna řešit balík. A vlastně řešit to tu můžem, od toho je tu fórum a rozhodne VV.
29. 7. 2013 | Karlos
Připadá mi trapné a je pod mojí úroveň si tu vypisovat, ale neodpustím si poslední poznámku:
Hrozně moc mě mrzí, že co X lidí dělalo vše proto, aby JALka fungovala, se během chvíle pěkně zazdí. Kde jsou všechny závody, které měli své pravidelné místo v kalendáři? Proč se pořadatelům nepomůže z Magistrátu v ČB, nebo z velkých firem na jihu Čech? V současné chvíli je mezi partnery JAL pouze jediná společnost a to je dle mého hodně málo… Proč se nedělají závody pro děti na které se snadněji seženou dotace??? Místo toho se dělají závody v Rakousku…
28. 7. 2013 | Petr Koblic
jdu z práce,tak jeste v rychlosti zareaguji,nepovazuji to za handrkovaní, pouze ja mám názor a návrh a jiný má zase Petr, nikdo možná nereaguje,ale čte to spousta a ta se pak může rozhodnout co je pro ně přijatelnější akce, na kterou rádi přijedou.A pak to patří na diskuzi páč je to o nás všech.Že by bylo dobré udělat hlasovaní o většině, pokud je více možností, jsme diskutovali se stávajícím ředitelem a závěr jsem napsal v první zprávě, toť vše.
27. 7. 2013 | Karlos
Troufám si navrhnout, abyste se přestali dohadovat přes fórum a podnikli věcnou diskusi mezi čtyřma či více očima. Petře, přijeď na závody, nejlépe na Moninec, kam vždy přijede spousta lidí, většina aktuálních členů JAL (já se z bitky předem omlouvám, neboť budu na dovolené) a před vyhlášením výsledků na terase, kde je příjemně a pohodově, podnikněte rozpravu o výročním balíku. Třeba bude chtít většina v kvádrech na Žofín… A dle hlasu lidu se může poté organizátor orientovat. Klidně mi nadávejte, ale ne tady, zvedněte telefon nebo lépe mi to přijďte říct osobně:-).
26. 7. 2013 | Jan Bicek
Naše výsost, je několik lidí,kteří se na Volyňském dění podílejí,přijdemi horší říkat já,já,já sám!!!Jestli chceš urážet nynější členy JALky, že jsou to povaleči po hospodách stodolového typu tak můžeš, hlasování jsem navrhl neb se i někteří ptají, jestli to zas bude u nás. Proto mě napadlo ať se vyjádří skuteční aktivní členové seriálu, protože JALka je živý organismus pro ně a né jen vzpomínky co bylo. Obdivuji Tvoji snahu v JALce stále něco řešit a sledovat vše z povzdálí a nebýt toho součástí. Víš mylevsko také tak nějak bohužel nevyšlo, ač sis ho nechal dát do kalendáře, že už máš formality pod kontrolou?! A jestli není lepší stodola s přátelskou atmosférou, než než traumata vítězů, kterým předávají ceny sličné profesionálky?!
26. 7. 2013 | Karlos
Karle tak Ti nevím, jestli to nemělo být „my“. Nebo snad „mi“, naše výsost? :-) Ale to je detail. Každý se někdy sekne. Fakt mě ovšem zaráží, že chceš „kandidovat“ s pořádáním balíku při dvacátém výročí JAL opět v té stodole. Promiň, ale je to tak. Asi jsem někde jinde. Mě to hlava nebere… Čest a sláva Tvé aktivitě, ale buď nohama na zemi! Jestli budou ostatní členové soudní při hlasování (které nikdy předtím nebylo, nakonec vše je jednou poprvé…) o pořadání 20. balíku JAL, nemůže pro Volyni zvednout ruku ani jeden člověk. Znovu opakuji – já se o to za každou cenu drát nebudu! Sám přehodnoť svoji kandidaturu kvůli nedůstojnému prostředí. Pokud ale chceš za každou cenu balík pořádat a plénum toto potvrdí, já osobně to budu brát jako neúctu ke všem, co měli v minulosti s JALkou co společného. Budu to brát jako neúctu k zakladatelům, pořadatelům a všem dlouholetým účastníkům závodů JAL a nakonec i favorité roku 2013 nebudou mít nejlepší vzpomínky na vyhlášení!!! Toť můj názor. A naposledy něco takového řeším touto cestou. Nebudu tu plkat něco, co X lidí vůbec nezajímá… Pokud si budeš chtít názory vyříkat osobně, můžeš mi zavolat na 733321821. Petr Koblic
26. 7. 2013 | Petr Koblic
Zdar amíci, v Kájově uděláme podpisové hlasování o balíku, pokud má někdo zájem uspořádat dvacátý ročník, tak ať to dá vědět a připíšem ho do seznamu, zatím je to Písek a Petr Koblic v Růži a nebo mi 2.11.2013 po mistráku v cyklokrosu ve Volyni.
26. 7. 2013 | Karlos
reakce na: karlos (26. 6. 2013)
Karle děkuji Ti za přání. Ale k níže uvedenému. Nepsal jsem, že bylo
slabé pohoštění. Psal jsem, že by na 20. výročí JAL mohlo být
důstojnější prostředí a více prostoru. V minulých letech se moc lidí
do organizace balíku nehrnulo. Bylo to jak to bylo. Když bude více návrhů,
může se dát hlasovat o místě konání. Pokud to bude dělat kdokoliv, ať
si to zorganizuje s ředitelem JAL podle svého. Dál už asi není o čem
diskutovat. Možná snad o dalších výdajích, ale to by mělo být
předmětem návrhu – kde, co a za kolik. To, že by se třeba dostavili
někteří extraligoví by určitě na škodu nebylo. Teda jestli by někdo
nechtěl 5000 euro startovné… )) A s těmi dětmi jsi to znovu
zopakoval – JAL se mládeže úplně zbavila a to je věčná škoda,
protože jedině při pořádání závodů pro děti se nechají sehnat dotace.
Několikrát jsem to tu zmínil a opakuji to znovu. A kdo má pak závodit,
když si taková organizace nevychovává svoje členy? A kdo je vzorem pro
takové mladé cyklisty?? Koblic a Juráň to nebudou… Proto jsem uvažoval
o pozvání některé hvězdy. Vše má své souvislosti. Ale to už se
dostávám někam, kam jsem původně nechtěl.
S ředitelem JAL jsem o návrhu pořádání balíku v Písku hovořil.
Režie sálu tam není žádná. V případě jiných návrhů ať se klidně
hlasuje. U mě pouze platí dát info do konce července…
26. 6. 2013 | Petr Koblic
Petrovi a jeho rodině je třeba pokratulovat k sobotnímu nočnímu maratonu, který zvládli jakvidno vítězně se zaslouženou odměnou, tak ať jsou všichni veselí a zdraví a malá jalistka ať roste do krásy a sílí. Právě si nám odkryl své další aktivity a tak dál budu pokračovat k výročnímu balíku.Rád bych, aby tady zazněli v klidu názory všech co chodí na tento náš malý bulvár a zrovna k balíku své postřehy uvedli. Tak jako tobě přislo slabé pohoštění v zapadlé stinné městské hospůdce, tak mě osobně přijde trošku mimo mísu, zvát na Jalisty jakoukoli pětadvacetiletou osobnost české cyklistiky. S mládeží Jalka nepracuje a nevím co by tito kluci ač nejlepší závoďáci v republice a na světě mohli vnést do duší nás amíků od kategorií B až Z. Možná debata o výživě a doplňcích elity by byla zajímavá, ale mohl by o ní vůbec hovořit a mělo by to přínos pro naše nadšení a výkonost do dalších let?Rád tyhle kluky vidím v akci, je to koncert v podání mistrů a zaslouží si naše ovace a uznání, ale na sportovišti a ne na akci ke které nemají osobní vztah. Jsou prostě někde jinde o životě prostých zatím nemají tuchy a na fráze o tvrdé dřině a píli už asi nejsme úplně natřesený. Možná jsem trochu troškař, ale raději uvidím tváře se kterými se potkávám v průběhu celého roku a nebo s těmi, kteří k Jalce od počátku neodmyslitelně patří.S těmi si máme co říct. Může to být, ale jen můj názor.Dík
26. 6. 2013 | karlos
reakce na: Karlos (18. 6. 2013)
Hlasovat se může pouze tehdy, když je z čeho brát. Samozřejmě se tu může navrhnout uspořádání balíku třeba v Českých Budějovicích. Já každopádně proti nebudu. Pokud se najde adekvátní prostředí za „přijatelnou“ režii, proč ne… Pořadatelé hlaste se. Budou volby. Já bych toto hlasování ale nenechával až na říjen… Můj plán tu byl již naznačen. Pozvat osobnosti JAL za 20 let a to se nedá udělat ze dne na den. Dále bych chtěl třeba pozvat Romana Kreuzigera, nebo jinou výraznou postavu české cyklistiky současné doby. Kulhavého, Štybara atd. Nejsem troškař. A nechci tu jen plkat o ničem. Do konce července potřebuji info, jestli je Bílá růže v Písku vhodné místo, či nikoliv. Pak to začnu organizovat, nebo to pustím z hlavy a začnu se zabývat jinými projekty…
19. 6. 2013 | Petr Koblic
Nechci tu bojovat za uspořádání balíku, ale napadá mě,že třeba by nebylo od věci, dáj vebmastrovi za úkol vytvořit hlasovačku a akceptovat tak většinu, jak si představují důstojnou oslavu.Zajímavé dvacáté výročí by mohlo být podle mě i tam, kde to vše začalo, takže v Budějicích? Tam to maj asi veteráni nejblíže? Komunikativní budou v každém zařízení, kde jim mimo sezónu nabídneš kšeft a za to sál zdarma už je dnes standart.
18. 6. 2013 | Karlos
reakce na: Petr Zikmund (17. 6. 2013)
Petře nemyslím si, že rozhodující v tomto směru je cena piva. Jinak vše je o dohodě a paní majitelka je komunikativní. S otázkou pohoštění se musíš obrátit na ředitele a VV JAL. Může být i cyklokros, pokud se vše naplánuje včas… Ovšem chci tímto upozornit, že nebudu za každou cenu usilovat o pořádání balíku. Je to pouze můj návrh, jak společně oslavit 20 let Jalky.
18. 6. 2013 | Petr Koblic
Petře, mám k tomu jen dvě otázky – Jaká bude cena pití? Bude pohoštění? Posledně si tuším dost lidí stěžovalo na přepálené ceny piva atd. no a gáblík ve Volyni byl legendární :) My jsme s klukama bohužel museli opustit vyhlášení dřív, ale to co jsme viděli se nám líbilo. Osobně jsem tedy pro spojení s cyklokrosem těsně před začátkem Balíku…
17. 6. 2013 | Petr Zikmund