reakce na: Tomáš Mařík (12. 1. 2017)
Zdarec, no konečně někdo. Nikdy jsem tam nezávodil, tak nám to přibliž? Zatím se v srpnu rýsuje silnice ve Vodňanech 19. nebo 26.
12. 1. 2017 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (2. 1. 2017)
možná budu už s tím Železnym Dědkem otravnej, ale co dohodnout zařazení JAL tam? Dřív to taky bylo. A je to srpen.
I bych se toho ujal.
12. 1. 2017 | Tomáš Mařík
Zdravím všechny a především ty rychlíky, kteří se přihlásili mezi prvními!!! Musím se omluvit a upozornit je, že pokud už byli tak skvělí a již také zaplatili. Až do pátku bylo v přihlašování chybně zadané číslo účtu k zaplacení poplatku. Tento účet neexistuje, takže peníze by se Vám měli vrátit zpět. V sobotu Pavel vše napravil a tak už můžete vše napravit. Děkuji za pochopení a s pozdravem Karlos.
9. 1. 2017 | Karel Juráň
Tak další nové zprávy do Nového roku, Pavel Jelínek mi definitivně potvrdil, že v letošním roce vynechá pořádání časovky a silničního závodu v Temelíně, což je pro nás velká škoda, ale je třeba jeho důvody respektovat a doufat, že třeba za rok se sem vrátíme. Za to si dal za úkol, objevit se na nějakém závodě jako závodník a tak provětrat své soupeře v kategorii. Pak je zde ještě předběžná informace od pana Škrabala, ředitele SAC, který prozatím nesehnal žádného možného pořadatele MČR SAC 2017, takže připustil myšlenku, že v tomto roce MČR SAC nebude!!! Pokud někdo máte myšlenku na uspořádání nějakého závodu do seriálu JAL v srpnovém termínu, tak se ozvěte a nějak to pořešíme, jinak se pokusím přesunout třeba Volyňský závod do srpna, tak aby zde nebylo prázdné okno!
2. 1. 2017 | Karel Juráň
Tak Zdravím všechny vstoupivší na tyto stránky, Pavel stylově s novým rokem otevřel i registraci na letošní rok, tak si popřejme ať je nás alespoň o pět více než loni, což může ovlivnit každý z Vás, pokud máte na loňský ročník kladné vzpomínky a přitáhnete svým vyprávěním někoho z okolí. Za každou kladnou reklamu děkuji a kdo přivede do JALky svým příkladem nového člena, má u mě na balíku pivo. Hodně štěstí a zdraví v další sezóně s Námi Vám přeji. Váš ředitel Karlos. Né že každý sežene dvacet nových členů!!! Mě to zrujnuje a z Vás se stanou alkoholici!!!
1. 1. 2017 | Karel Juráň
Sakra, to jsou samé urážky, výhružky a negativa…. Co Petře děláš
tak světoborného pro Jalku a ty děcka že tu můžeš stále psát ty tvé
„VZNEŠENÉ“ poznámky??? Kde jsi byl letos v červnu, když jsme s Bike
teamem pořádali ve Vodňanech již druhý ročník dětských závodu? Jarda
Hronek s dětmi dorazil a účast tvého „Projektu“ by se nám hodila.
Podle letošních celkových výsledků Galaxy série účast tvého Projektu
trošku pokulhávala ne? Pravda v MTB poháru už to bylo výrazně lepší, to
uznávám.
Co se týče zařazení dětských kategorií? Jsi schopen zařídit pravidelnou
alespoň 70% celoroční účast dětí na závodech Jalky? Ono je totiž
hrozně fajn, když vše připravíš, zařídíš ceny, seženeš spoustu
peněz, aby děti měli pěkné vyžití na jedno odpoledne a nakonec přijdeš
na to, že nemůžeš poskládat děti ani na stupně vítězů. A proč ne?
Protože dětí, které aktivně jezdí na kole a kteří jezdí pro radost a
netrénují na to aby se z nich stali budoucí reprezentanti, je málo.
Zjistíš, že nemůžeš sloučit dětské kategorie, protože 6 letý kluk
má jiné fyzické předpoklady než 10 kluk. V momentě kdy to uděláš se
ti začnou bouřit rodiče, že je to nespravedlivé a hlavně i to dítě moc
dobře ví, že nemůže vyhrát. Myslím si, že tenhle problém není
v Karlovi jako řediteli Jal a není ani v Jalce. Určitě dobře víš, že
série závodů se v sezoně trošku kryjí anebo se jede celý víkend.
Dokážeš postavit děti na start v sobotu i v neděli? A chtějí děti
vůbec celý víkend závodit na kole? A teď tato slova ber jako výzvu abys
nám něco dokázal. Pokud zvládneš postavit na závody děti, budeš schopen
aktivně komunikovat s ostatními týmy a kluby, kde děti trénují a budete
se aktivně s dětma účastnit závodů, tak si budu myslet, že jsi Bůh a
rád tě podpořím!! Ono je snadné neustále hledat chyby, ale „UKAŽ
SE“.
Jinak prosím tě nepouštěj zlou krev mezi JALku, pokud nepřijdeš
s konstruktivním řešením a návrhem jak věci vyřešit, aby se povedly. Ty
se budeš moc věnovat „dětem a dětským závodům“, nebudeš se muset
furt s někým dohadovat a já tu nebudu muset psát dětinskovské nesmysly.
Omlouvám se všem, co to četli, že jsem vás okradl o váš čas. Jen jsem
lehce shrnul mé postřehy za dva roky zpět a nějak jsem to už musel
ventilovat. Byl bych rád, kdyby zdejší fórum sloužilo hlavně k věcem,
které ovlivňují dění Jal, nikoliv k urážkám a podobným
stupidnostem.
22. 11. 2016 | Pavel Zástava
Co děláš v JAL ví v posledních šesti letech každý člen, to nemusím hledat! A stačí na to jedno slovo a né sloh.
22. 11. 2016 | Karel Juráň
Třeba novou „mládežnickou ligu“ založím já, třeba to bude někdo jiný. Na tom vůbec nesejde kdo bude vedený jako statutár. Hlavní je, že se udělá něco v regionu pro mladé adepty na silnici. A neodbíhej od tématu a to je JAL, ne TBC. No a kdybys náhodou něvěděl co zrovna dělám tak se mrkni na www.juniorcycling.cz. Tam najdeš úplně vše…
22. 11. 2016 | Petr Koblic
No vida máme tu kandidáta, ona se nezaloží, založit jí budeš muset asi ty a s kým? Konkrétní asi nebudeš, kteří že dva pořadatelé do toho půjdou s tebou? JALka neutrpí, založ. A proč že to neobjíždíš se svým dětským oddílem seriál TBC? Hronkovci objíždí celý seriál, Jistebnice objíždí seriál, Č. Krumlov též a ty nějak stále hledáš, kde je zakopaný pes? Raději konej, nějak už si lidé zvykli, že rád mluvíš!
No asi to bude chtít zvolit ředitele JAL, který pochopí jak je důležité uspořádat akce i pro mladší ročníky. Nebo se založí nová soutěž jen pro mládež?? Také by to bylo (ku škodě JAL) řešení…
Velmi správně, TBC série, Bernartice, Tábor…a pak jsi byl kde? Podpora dětských kategorií…
reakce na: Karel Juráň (21. 11. 2016)
Neochota, alibismus… Jenom samé slohové práce, spousty vět o ničem a skutek utek… A propos: Mluvil bych pouze sám za sebe, ne za ostatní pořadatele. Vím minimálně o dvou dalších, kteří by s pořádáním závodů pro děti neměli problém. S dalšími jsem zatím nehovořil, ale věřím, že pokud se jim to odprezentuje trochu „jiným způsobem“ (ne jenom proč to nejde)tak do toho jednoduše půjdou. Stačí se podívat kolik bylo dětí na závodech 17.7.16 v Písku, 24.9.16 v Bernarticích a kolik dětí se zúčastnilo dalších závodů TBC série. Nezdá se mi, že by jich bylo málo. Výběr a zajištění tratí?? Nic není nemožné.
reakce na: Tomáš Mařík (20. 11. 2016)
Díky Tome za vstup a postřehy. Máš ve všem pravdu,ale předchozí diskuze je maličko o něčem jiném. Nevím o jediném pořadateli JALky, který by nechtěl na svých závodech děti či mládež. JALka vznikla a žije trošku z jiného důvodu a v jiných podmínkách. Pokud seriál jezdíš, tak znáš jednotlivé závody a jejich polohu.Většina z nich je pořádána kdesi v pustině co možná nejatraktivnější pro dospěláky s předstartovním dovětkem, každý startuje na vlastní nebezpečí a pořadatel neručí…a tak dále. To u dětských závodů nelze. Trať pak musíš mít uzavřenou, pořadatelsky daleko více zajištěnou a další prima vychytávky, které znají jen ti co pořádají. Navíc si bereš zodpovědnost za něčí děti?! Když přijede mladý kluk s tátou a táta se za něj zaručí, nejlépe to odjede s ním, tak ho zatím asi vždy na závod JAL vpustili? Což je možná i tvůj případ? Ale na závodech mimo velká města prostě neuděláš závod dětí a amatérů dost dobře. Tedy možná, že jo, ale zatím to tak nevypadá? A proč nejsou závody ve velkých městech jako ČB, Tábor, Hradec? Třeba také zase někdy budou a pak tam třeba budou i závody dětí. V Milevsku šlo udělat závod dětí, protože to byly závody dětí a JALka se k tomu tak nějak přilepila. V Písku kriterium, závod JAL jediný na uzavřeném areálu, kilometrový okruh…závod dětí se nabízí, přesto čas ukáže, v jakém množství to naláká dětské kategorie? A že by ty děti tam na nás obdivně koukaly, tak to taky nevím. Ale je to fajn vidět ty malý špunty, jak to berou vážně i nevážně.Na Kleť a Cunkov také vpustí každého, tak to je další závod. Ale v Bílsku, Monínci, Kašperkách, Skopytcích,Temelíně, Volyni, na časovce v Krumlově, nemůžeš striktně říci, musíte uspořádat závod dětí!Možná se pletu a některý z pořadatelů, to uvede na pravou míru? Rozhodně se do JALky nebudou vracet již dospělé děti jen pro to, že tu kdysi začínaly, ale pro to, že je na ní něco zajímavého. Třeba prostředí, nebo parta fajn lidí a kamarádů, kteří se scházejí pro radost a né ze zjištných důvodů. Bylo by více co k tomu dodat, ale zrovna mi to moc nejde. Tak díky za příspěvek a třeba to ještě někdo okomentuje? Karlos.
21. 11. 2016 | Karel Juráň
že vám do toho tak vstoupím. Ona to nemusí být ani tak práce svazu, jak tu zaznělo.
Závody dětí jsou supr a, troufám si tvrdit, leckdy náročnější než závody pro dospělý. Ale má to smysl. Nevim jak pro ostatní, ale když jsem začínal jezdit na kole, tak závodit s vrstevníkama a kamarádama byla velká motivace. Kdyby mi ale v tý době někdo řekl „sorry, pro tebe tu neni místo, máš bejt na závodech ČSC“, tak bych žádnou JALku neznal a možná ani na kole nejezdil.
Takže, není to nesmysl. A když se to dělá fakt dobře a pořadatelé
mají chuť a energii do toho jít, stojí to pak za to. Třeba tady jak to
dělaj kamarádi (pořádaj taky třeba Železnýho Dědka)
http://bb.cesyk.cz/
20. 11. 2016 | Tomáš Mařík
reakce na: Petr Koblic (11. 10. 2016)
Ale já mám v JALce velmi schopné lidi, kteří drží partu a pro ten svůj závod odvedou maximum a pak přijedou na ty ostatní závody a to z nás dělá partu. Znáš lepší? Tak je přiveď, ukažte jak to máme dělat a my se rádi staneme pouhými, vděčnými členy Vašich závodů. Ale díky za Tvé postřehy, už mě napadají další podněty pro další ročníky.Jak moc zábavné je půl roku chystat závod a pak pro…třeba špatné počasí, nebo blbej termín je na startu víc pořadatelů než závodníků, to ať si každý přebere sám. Ty sečtělejší si třeba mohou otevřít výsledky GALAXY serie a podívat se jak aktivní byly dětičky v jedenácti závodech seriálu. Děti je dobré a správné podporovat, ale jak píše Béďa, nechme to na ČSC a trenérech a funkcionářích, kteří za to jsou placení a mají k tomu ty nejlepší kvalifikační předpoklady. Abychom ty naše dítka spíše neodradili?! V JALce není mnoho šťastných otců, kteří by úspěšně převedli svoji vášeň pro kolo na své potomky. Ale jó, Rybaříci, Švadlenové, Píšové, Šlehófíci…kdysi.
11. 10. 2016 | Karel Juráň
Zdravím Jalkaře, Můžu se jen zeptat kdy bude zasedání VV ??? Rád bych se ho zůčastnil a řekl vám pár myšlenek které jsem za dva roky účasti v Jal s mojí Lenkou posbíral. NEBUDU se zde rozepisova a bavit tím lidi kteří se náhodou podívají na Jal stránky. NEJSEM přesvědčený o tom, že VYDÍRÁNÍ je ten správný způsob jak Jal změnit!!!!
11. 10. 2016 | Pavel Zástava
reakce na: Karel Juráň (10. 10. 2016)
Karle tady nejde o to co chce Koblic. Dělat závody pro děti je prostě
nutnost a samozřejmost! Je to také vizitka JAL – čemu se ta organizace
věnuje a na co se soustředí. Na kategorii C, potažmo D??! Sorry… Jednou
jsme udělali velikou chybu, když jsme v JALce odpískali akce pro nejmladší
cyklisty. A to byla kardinální blbost. Bylo to krátkozraké. Proto je dnes
na startu v kategorii A (a leckdy i B) balík, který se spočte na prstech
jedné ruky. Kolik je přihlášených mužů A a B do celkové
soutěže…?
Problémy s pořádáním dětských závodů – není nic jednoduššího a
zábavnějšího. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
Pokud se tato zásadní věc nezmění – pořádání dětských závodů
v rámci JAL, nikdo zde v budoucnu nemůže čekat žádné zázraky.
A spokojenost se současným stavem nepřinese JALce nic blahodárného. Ovšem
to samozřejmě není o jednom pořadateli, o jednom řediteli. Toho se musí
chopit velice schopná parta lidí, nejspíš pořadatelů, která chce
společně posunout když ne o krok tak alespoň o krůček JALku
dopředu…
11. 10. 2016 | Petr Koblic
reakce na: Petr Koblic (8. 10. 2016)
Tak jsem si to od včera probral ze všech stran a Petra asi nepotěším. Nikdo až na Lenku a Béďu zatím neměl potřebu se vyjádřit, tak to napíšu za sebe. JALka je živá a přežívá přes mnohá a každoroční varování!!!Jak přežívá, na to má každý svůj názor a lišit se tento názor bude tím, kdo je přímým a pravidelným účastníkem a kdo jen něco jednou zařídí, či objede a více se neukáže. Pak sbírá informace z doslechu a možná z fóra. Z mého pohledu účastníka všech letošních závodů JAL, účastníka Jihočeského běžeckého poháru a Jihočeského poháru v triatlonu můžu prohlásit, že JALka má dobrou kvalitu a jméno nejen na jihu. Je to ale díky lidem, kteří se jí pravidelně zúčastňují jako závodníci a já jim velmi děkuji, za jejich letošní závodní morálku a vystupování při závodech. Ano někdo bude namítat a vytasí některé příklady, ale v kontextu sledu událostí se každá událost může jevit úplně jinak. Tím,že jsem byl u všeho, řeknu jen, tohle tu již bylo mnohokráte a jsou to jen emoce a závodní stres, které z beránků dělá vlky. Pak jsou tu také pořadatelé, kteří v drtivé většině odvedli maximum, aby závody proběhly ku spokojenosti všech. Pokud budu mluvit za sebe, buď jako za pořadatele dvou letošních závodů, nebo za ředitele, tak kategorie dětí v JALce v příštím roce nebude. Samozřejmě o tom rozhodne VV. Ale když jsem si Petře otevřel kalendář letošních závodů, Tak dětské závody v rámci JAL jsi uspořádal ty a já, lépe řečeno Jarda Hronek na Hradišti. Tím spíše můžu říci, že jsou JALce dětské kategorie k ničemu! Ty děti co závodí ani neví, že jely nějaký závod JAL. Odzávodí, poberou ceny a fičí domu k televizi, či počítači. Koho by zajímali nějací páprdové, jak se honí po okruhu! Stejný obraz byl v Milevsku, tak v Písku. A Petrovo dětský oddíl jde příkladem, viz Písek. Vlastně děti tam zůstaly, ty Jardovo, neb ty jediné pomohly se závodem. Jsem rád, že mám svědomí čisté a že jsem byl pořadatelsky u druhého závodu JAL, který se též věnoval dětem.Ostatní závody v JAL jsou pořadatelsky pro děti nereálné a plně chápu jejich pořadatele, proč to nedělají. Kdo neví nechť se mě zeptá. Bude-li mít někdy JALka dětské kategorie, pak to bude JALka velkých měst a budou to závody dětí, kam bude přiřazena kategorie dospělých hobíků, jako nutný závod otců. Když už jsme u té mládeže, tak zas tak špatné jméno JALka nemá, neb nás využívají mládežnické kluby z jiných krajů, pokud zrovna mají volno ve svém nabitém programu a naše závody převážně chválí a vrací se. Těm také patří náš dík. Co se mi v letošním roce moc líbilo, byly spojené závody JAL a ŠUAC. Účast byla vždy luxusní a závodění dostalo zas trochu jiný rozměr.I náladou závodníků v těchto závodech si letos vše sedlo. A abych jen nechválil, tak se říká, že vždy je co zlepšovat. Takže řízkům, buchtám a jiným laskominám zdar i v příštím roce. A abych nechválil jen JALku a sebe, tak musím zmínit, jak skvěle dělá závody Petr v Bernarticích, to co bylo letos bylo super, má to rok od roku vychytanější a když na ten závod přijdete, vidíte kolik lidí je do něho vtaženo a baví je to. Byl to krásný den, plný sportu. Tady je prostor pro dětské kategorie a propagaci cyklistiky. Na TBC serii si totiž můžou krásně bikeři uvědomit, proč si mají pořídit krosku nebo silničku ještě k tomu biku.
10. 10. 2016 | Karel Juráň