Musím říct, že nápad s dětskými kategoriemi se mi líbí, ale už se mi nelíbí způsob, jakým se to prezentuje. Ono uspořádat dětský závod je hezká věc, ale problém je jak tam dostat děti. Ve Vodňanech máme akci s názvem Vodňanské cyklování a hlavním bodem jsou dětské cyklistické závody. A vedlejší doprovodný program zaměřený na bezpečnost. Největší problém, který řešíme, je jak na akci dostat děti. Jak je zaujmout a co vše jim dát aby přišli (podotýkám celý den je zadarmo a každé dítě si odnáší více než jen účast na závodě – hmotné věcné ceny a tombola a další). Každý rok nám přijde 50 dětí. A s ohledem na kategorie, které máme od 3–15 let rozděleny na dívky a chlapce to moc není. Spíše naopak. Takže za mě palec nahoru, ale chce to víc než jen přidat do seriálu JAL dětské kategorie. Chce to vymyslet jak děti na závody přilákat. A hlavně kolik by jich opravdu pravidelně jezdilo. V případě, že by se přidali dětské kategorie do seriálu JAL tak by měla být jistot, že děti jezdit budou a ne že jich přijede 5 (to je demotivující, pro děti i pro pořadatele). Je to tedy i o propagaci a dalších věcech. Otázka je, jestli je na to v JAL dostatek lidí, kteří by toto chtěli pro děti dělat.
10. 10. 2016 | Lenka Brehovská
reakce na: Petr Koblic (8. 10. 2016)
Petr to určitě nemyslí zle a svojí práci s mládeží dělá dobře, což se projevuje na všech závodech dětských kategorií, ale doufám, že se zde vyjádří i další stálí pořadatelé závodů JAL, nebo potenciální pořadatelé. Pravdou doufám je, že JAL nevznikla primárně pro to, aby vychovávala mládež, ale pro to, že lidé neregistrovaní v ČSC chtěli také závodit mezi sebou a tomu také odpovídají skladbou a destinacemi jednotlivých závodů. Děkuji Béďovi, že to s JALkou nevidí zas tak černě a uvidíme co ostatní. Za sebe se vyjádřím až později. Díky Karlos.
9. 10. 2016 | Karel Juráň
Že by JAL živořila jsem si nevšiml! Pro práci s mládeží je tu
primárně Český svaz cyklistiky a oddíly pod jeho hlavičkou a ne
amatérské ligy!
A co se týče letošní milevských okruhů, tak to byla fraška.
8. 10. 2016 | Bedřich Průcha
reakce na: Karel Juráň (6. 10. 2016)
Vážení příznivci JALky,
nyní je doba pro kontaktování sponzorů a partnerů. Je také doba příprav
pro podávání žádostí na různé dotace a grandy. Je také doba hluboce se
zamyslet nad stávajícím modelem JAL a podávat návrhy na změny. Doporučuji
pro rok 2017 obnovit soutěž dětí v rámci Jihočeské amatérské ligy.
Pokud tomu tak nebude, JAL si bude dále „živořit“… Projekty, které
organizujeme a pořádáme pod hlavičkou JUNIOR CYCLING PROJEKT TEAMU jsou
zaměřené hlavně na práci s dětmi. Ti, kteří se našich akcí aktivně
zúčastňují (nebo alespoň z povzdálí přihlížejí) ví co tu nyní
píši. Nesoustředil bych se na to kdo kde napeče buchet a usmaží řízků,
ale na to kdo připraví v rámci JAL závod pro děti!!! Je v kraji mnoho
aktivní mládeže a zájemců o cyklistiku. Bohužel JAL dětem závody
nedopřává. Pouze sporadicky dle aktivit a nadšení jednotlivých
pořadatelů. Ovšem to není o celoroční soutěži, která tu chybí a
která by časem přivedla nové aktivní členy JAL do seniorských
kategorií…
Jednoduše – pokud nebude mít JAL v celoroční soutěži kategorie dětí,
Milevské okruhy se již v kalendáři JAL 2017 neobjeví.
Petr Koblic
Junior cycling projekt team Písek
8. 10. 2016 | Petr Koblic
Zdar všem aktivním JAListům, přichází čas účtování a příprav na příští sezónu, tak mě napadá, jeli někdo, kdo uvažuje o zorganizování nového závodu, nechť dá vědět, ať to můžem probrat a zařadit. Zatím vím o staronovém projektu ve Skopytcích s pořadateli z Velo klubu Tábor. Býval to pěkný závod, tak snad se zadaří. Nebyla by od věci ještě nějaká příjemná časovčička, někde kolem Vodňan?! Stálé pořadatele si obtelefonuji. Díky Karlos.
6. 10. 2016 | Karel Juráň