?
19. 5. 2016 | Oldřich Míka
SRABY – JAL 2016 rozděluje se až nad 200 startujících
18. 5. 2016 | Oldřich Míka
Bílsko.! Jsem PRO rozdělení balíku…
TIP na krásný RADMARATHON… Jede se i přes ČR-Lipno.. 205km
http://www.rc-freyung.de
10.7.2016
18. 5. 2016 | Michael Vaněček
Poznámka k Bílsku: Je rozumný odstartovat tam oba balíky současně, se ŠUAC nějakých 130 lidí?
18. 5. 2016 | Miroslav Jiřička
reakce na: Karel Juráň (26. 4. 2016)
Ahoj Karle, pro rok 2016 se VV dohodl následovně: „Mistrovství ČR SAC bude zařazeno do JAL ale bez koeficientu 1,1 tedy bodování od 150 bodů. Bez zařazení bychom měli asi málo závodů. M ČR SAC 2016 organizuje Moravský pohár. Termín je stanoven na 30. a 31. 7.“ (v "" je výpis zápisu jednání VV, který je uložen na tomto webu). Dále si oslovil emailem členy VV (dokonce i nečleny) a co vím, tak všichni, kteří alespoň odpověděli veřejně v korespondenci byli i proti bodům za ples. Není v tom trochu zmatek? Robert
4. 5. 2016 | Robert Sedlecký ml.
reakce na: Michael Vaněček (30. 4. 2016)
Zítra budeš mít pohár v Milevsku a všichni ostatní. Jinak to bylo o tom druhém Michalovi.
30. 4. 2016 | Karel Juráň
Tys to napsal tak jako bych nebyl na vyhlášení na akci právě JAÁ Michael… který si právě vyhlášení báječně užil i s nadmírou alkoholu. Taký člověk který nevynechá žádnou akci zábavu a radost..
Pohár se špatným štítkem jsme měli ponechat na stolku pro přelepení a od té doby JÁ VÍM jak mi bylo již při každém setkání vyzvedni si až pojedeš okolo… Nuu a cenu jsem nevyzvedl…:-(
30. 4. 2016 | Michael Vaněček
Ahoj všichni čtenáři, dal jsem si to pěkně na papír…číselně z loňska, aby z toho bylo trošku jasné o co mi jde. Mnozí už to pochopili a dávají mi za pravdu a ti druzí ať to berou jako omluvu za můj boj. Ředitel a všichni pořadatelé závodů JAL si myslím, že by měli prosazovat co největší základnu závodníků a jejich co možná nejčastější účast na závodech seriálu JAL. Ideální stav, všichni přijeli na všechny závody… pak si pořadatelé i s ředitelem mohou mnout ruce a být spokojeni. Jsme lidé dospělí a aktivní, plní zájmů i jiných, než je cyklistika a tak je jasné, že 95% závoďáků se nebude jen a pouze věnovat JALce. Proto je tu to započítávání deseti závodů z patnácti, což už je slušná neúčast. Dal jsem si práci a zjistil, že v loňském roce ze všech přihlášených, absoluvovalo alespoň deset závodů pouze 29 borců napříč všemi kategoriemi. Uznejte sami, že to je číslo malé. Dále již budu reagovat na podnět a dotazy Michala Zrnéčka. Druhý Michael má tak nějak ten samý názor jako já, takže k tomu nemám co dodat. Vezmu to popořadě, tak jak to Michal napsal, za což mu moc děkuji, vede to k lepší diskusi a porozumění. Body za ples… by měly být nesmazatelné, čili se přičtou k deseti nejlepším závodům v sezóně. Řešil jsem kolik by to ta mělo být, pak jsem opět vzal tužku a papír a sečetl bodové rozdíly mezi jednotlivými závodníky, kteří odjeli deset závodů v sezóně. Když to uděláte také, tak součet rozdílů děleno kusy Vám hodí číslo „30“. Abych byl úplně přesný, počítal jsem to z kategorií A,B,C,D. Takže já tvrdím, že za ples každému 30 bodů, nesmazatelných. A teď se můžete podívat s kým by to kam hýblo. Komu to může vadit? Jen těm, kteří potřebují JALku ke kontrole své výkonnosti nad ostatními. To kteří jsou z nás nejlepší, si můžeme říct tady u počítače, ale kdo je nejpilnější účastník a účastní se byť jen pro pocit sounáležitosti se ukáže až na počtu startů a účasti na akcích JAL. Zrovna Michal je krásný příklad. Loni objel všech patnáct závodů, skvělé, ale pak si nenašel chvilku přijet si pro cenu a vidět se neformálně se soupeři. Já Michala osobně za jeho výkony obdivuji, páč je zajíždí i ve velké pracovní zátěži a daří se mu to již dlouhá léta. O to více mě pak mrzí a je mi smutno, když takový borec mezi nás nedorazí. Dedukce, že závěrečné vyhlášení je vlastně pro prvních pět v každé kategorii…to doufám byl jen žert. Neb si myslím, že tento večer by měl být především pro ty, kteří jsou po většinu roku Ti v té druhé polovině výsledků a nikdy si ze závodů krom únavy nic neodvezou. Ano v rámci této zábavy je třeba si připomenout a ukázat ty nejlepší z nás a patřičně je za to odměnit. …Znevýhodnění noví členové? Jak to? Naopak, zvýhodnění za věrnost.Jezdil jsi letos a byl jsi na vyhlášení? Tady máš třicet bodů do další sezóny. Jsi nový? Ukaž co umíš a jestli Tě to bude bavit i další rok, tak už to máš také s bonusem. Jednoletí členové nejsou doufám naším cílem. No a poslední Zikyho návrhy na zvýhodnění, slevy či ceny pro nejlepší. Trošku to podráží tu masu, která tvoří celý peloton. Pak se to odvíjí také od finančního, nebo materiálového zajištění JALky. Pro čtenáře uvedu a Michalovi připomenu, že jsem mu nabídl reklamu jeho firmy na našich stránkách oplátkou buď nějaké zajímavé věcné ceny do tomboly na vyhlášení, nebo nějakou formu slevy pro členy JAL z produktů firmy, kterou reprezentuje. Michale, ani jsi mi neodpověděl, což je také odpověď. Naše stránky jsou však pouze cyklistické. No a pak si otevřeš seznam.cz a tam frčí reklama. Takže to jde. To není výtka, jen obraz toho, jak má JALka podporovat ty nejlepší. Zatím se mějte a zítra v Milevsku všem dobrou náladu a vítr v zádech. Karlos.
30. 4. 2016 | Karel Juráň
reakce na: Michael Vaněček (30. 4. 2016)
A tim se rozjelo téma… BONUS BODY v poharu ANO-NE...... Bonus akce musi být vždy v kalendáři předem zapsány…
reakce na: Michal Zrnečko (29. 4. 2016)
My co se pohybujeme i v jinem sportovnim odvetvi… Zname v poharu takzvané BONUS body do poháru… Jedna se vždy o symbolické !! 2..3body za účast na dané akci… Většinou nerozhodujou tyto body… Ale … Prostě bonus co vice psát… BONUS BODY za účast na plese… Určený jiný Zavod… Tim například zde i zmiňované treba MČRnaMorave _ Bechyně a taaaak… Dva tri ctyri akce za par bodů už udělá i za rok 10.12bodů… V jihoceskembezeckem poháru se toto uz roky se zajmem ujalo… Bonus body se neskrtaji jako nejhorší ve výsledku ale vzdy pripocitavaji..... JSOU TO PROSTĚ symbolické body jak PRO KOHO DŮLEŽITÉ !!!
reakce na: Karel Juráň (26. 4. 2016)
Ahoj Karle,
jak chceš rozdělit spravedlivě body za účast na celoročním
vyhlášení? Bude mít snad bodů více ten, kdo dorazí jako první nebo snad
ten, kdo vypije více panáků nebo piv?
Nebo snad všichni dostanou za účast stejně bodů? Pokud to nebude alespoň
cca 140–145 bodů, tak těm lepším se stejně na závěr budou škrtat a pak
celá akce nemá smysl. A co ti, kteří se neumístili na prvních 6 místech
a kteří tudíž vyhlašováni ani nebudou? Ti také musejí přijet?
A co ti, kteří jalku dosud nejezdí/ tudíž se logicky letos asi vyhlášení nezúčastní / a chtěli by začít příští rok jako nováčci? To je potrestáš hned na úvod tak, že budou ještě před startem 1. závodu bodově znevýhodněni?
Asi to nemáš dobře promyšlené. Nemluvím za sebe, i když mě zrovna se toto téma dotýká. Já mám i jiných aktivit dost a když zrovna se nebudu chtít vyhlašovat, tak stejně kvůli bodům nepřijedu.
To Ziky měl daleko lepší nápad: ti lépe umístění by měli např. nějakou finanční slevu v následující sezoně. Myslím tedy slevy na startovném. To je daleko lepší motivace.
Zrno
29. 4. 2016 | Michal Zrnečko
Zdravím všechny, v aktualitách je již odkaz na MČR SAC 2016, takže jsem se opozdil se zprávou, že po mé reakci a návrhu u výkonného výboru, jsem prosadil některé změny, které se někomu nebudou asi líbit, ale většina to pochopí a nebo odsouhlasí. Ta nejdůležitější je asi, že MČR SAC v tomto roce nebude bodováno do JALky. Samozřejmě, je to prestižní závod, ale byl by jinak bodovaný, než ostatní závody JAL, Předpokládám, že odstartovat na něm má zálusk maximálně 20, i kdyby 30 závoďáků z JALky a nás všech je 90.Navíc JALka jako člen SAC na tyto závody přispívá schválenou částkou, což je v pořádku, tak proč tam nutit jezdit borce pro body, když nemají ambice na celkový výsledek.Navíc máme v pravidlech, že výkonnější, starší mohou zařadit do kategorie mladších. Pak jsme to už jednou na mistráku řešili. Budu-li ředitel, nebo člen VV,bude pro mne toto jediná varianta. Teda mistrák v JALce ano, pokud to bude závod JALky a svojí kvalitou bude osloven, nebo navrhnut na uspořádání MČR SAC. Což nevidím nereálně, když si vezmu, že Pavel a jeho Temelín má k tomu slušně našlápnuto, pokud vůbec má takové ambice. Druhá věc, kterou jsme se dohodli, že i za účast na slavnostním vyhlášení JALky, budou udělovány body do celkového hodnocení na další sezónu. Budou to takové plusové body do dalšího ročníku. O konečném výsledku nerozhodnou, ale mohou být rozhodující!!! A proč? Protože si myslím, že naše závody jsou tak trochu i společenská akce a naše vyhlášení je tak trochu sportovní ples. Účast na něm by měla být pro každého samozřejmostí, jako ty závody. My pořadatelé se vám snažíme tímto vyhlášení poděkovat za vaši celoroční přízeň a vy závodníci by jste měli svou účastí potěšit nás pořadatele a vzdát hold, těm letos lepším. Není to můj výmysl, ale tato myšlenka se mi líbí v jiných seriálech, kde to má úspěch a funguje to. Možná se mi podaří i zorganizovat to, že by na vyhlášení mohl proběhnout i první závod JAL roku 2017. Ale to předbíhám, vše je jen ústní a v jednáních. Nechte se překvapit. Ještě bych chtěl požádat některé z Vás, pokud si pořizujete denní tiskoviny a občas narazíte na článek o JALce a našich závodech, zda by jste mi články, pokud je sami nesbíráte, neschovali a nepředali. Pokud mi to čas a nálada dovolí, budu se snažit před a po závodech na tyto upozorňovat a propagovat. Tak uvidíme, zda to bude mít přínos. Karlos VRC
26. 4. 2016 | Karel Juráň
děkuji za info… uu fff já ty časovky nerad… (na jednom cizím
kalendáří bylo psáno časovka tak jsem se zarazil)
tím mám zase větší radost z našeho JAL 2016 kalendáře…
22. 3. 2016 | Michael Vaněček
reakce na: Michael Vaněček (20. 3. 2016)
Zdar, Strakonice a Volyně, pokud proběhnou, tak jako silnice. Ten kdo postřehl podivení se pořadatele Strakonic,pana Macnera, že mu okupujeme jeho závod, tak vězte, že jsem to řešil s ředitelem ŠUACu a ten již náš dohovor neposlal dále. Také jsem ho prosil, aby osobně uvedl vše na pravou míru, ale nic neproběhlo, tak doufám, že vše běží jak má.
21. 3. 2016 | Karel Juráň
9.4. Zahajuje v Rakousku prvni zavod a hned 200km tak proMNE jasna volba.
DOPLNITE MI prosim informace ohledne JAL zavodu STRAKONICE a VOLYNE?? casovka nebo hromadny??
20. 3. 2016 | Michael Vaněček
Jestli má někdo zájem si otestovat svou formu před startem JALky, tak Vás zvu na časovku do Prahy, kterou pořádám v UAC v sobotu 9.4.2016. Délka je 17 Km a bude měřeno čipy. Tímto závodem si vyzkoušíte trasu časovky, která bude v roce 2017 pořádána jako MČR SAC.
http://www.uac.cz/…016/silnice/
Registrační formulář do závodu se zvýhodněným startovným je pouze pro přihlášené členy UAC. Přesto všem členům JAL poskytnu také zvýhodněné startovné, o které si můžete požádat registrací do 6. 4. 2016 na emailu: murin@centrum.cz
Hezký slunečný pátek strávený v sedle kola.
Robert Sedlecký
18. 3. 2016 | Robert Sedlecký ml.
Asi jsou Loučovice na Šumavě a ty máš psát něco jiného…vzpomínáš? Jinak co já vím, tak chlapci ze ŠUACu zkouší pořídit grant na olympijské léto na Lipně. A co vím bude to závod jeden a po Čechách. Toliko z mých info.
18. 3. 2016 | Karel Juráň
V kalendáři ŠUACu se objevil závod v Loučovicích – co to je, kdo za tím je, proč není v JAL? :)
17. 3. 2016 | Petr Zikmund
Snad ano…
1. 3. 2016 | Petr Koblic
Neviděl bych to tak tragicky – určitě došlo jen k nějakému informačnímu šumu.
1. 3. 2016 | Petr Zikmund