Zdravím všechny, tak máme závodní sezónu za sebou, tak se sluší Vám všem poděkovat za každou startovní účast na závodech. Do balíku to nějak posčítám, co z toho vyleze. Především reaguji na parádní účast na posledním závodě v Brdech, kde jsme se pěkně zviditelnili. Co chválím je 27 startujících z JALky, k tomu několik lidiček z TBC a na co jsem pyšný je, že z těch 27 bylo 7 borců z Diablo ČK. Čímž jsme potvrdili, který že tým je letos nejlepší!!! Počasí bylo sice hnus, ale co bylo super, že pořadatel vymyslel zase jinou trať než loni a celkové zabezpečení bylo luxusní. Vše klapalo jak má a tak nálada byla skvělá. A loterie silničky nebo bike??? Asi to bude vždy loterie, zda volit pomalejší jistotu „29“ a nebo risknout vydrncanou rychlejší silničku s hrozbou defektů?! Obojí má své + i -!!! Radek Plechata se poučil z loňska, dorazil a vyplatilo se…super, gratuluji. Co stojí za zmínku je číslo sedm…tolik totiž se postavilo na start našich žen z JAL. Lucce Tomečkové se z toho točí hlava ještě teď!!! A nebo je to z toho kotrmelcování po lese? No prostě to vzala na houby trošku rychleji… přes řidítka!!! Takovejch však bylo víc, takže já vzadu už žádný houby neviděl! Bohatá tombola v cíli při vyhlášení mě také dost pobavila. Po zvolání…každý si vezme co ráčí… se ukázalo, jak jsou někteří nenasytní a brali a brali a brali, co jim tělo uneslo!!! Z JALky nikdo,díky, o to to bylo úsměvnější!!! Tak 25.11. ve Volyni na viděnou i s dobrou náladou. Karlos.
10. 10. 2017 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (18. 8. 2017)
Velké poděkování za nápad BĚH ve Volyni…
24. 8. 2017 | Michael Vaněček
Zdar amíci. Tak to máte za sebou, druhý Vimperk a poslední závod JAL, do kterého jsem se montoval pořadatelsky! Díky těm, kteří včera dorazili a roztočily své pedály na tomhle okruhu. Daly se zajet hodně dobré průměry. Jediná stížnost padla od Martina Boubala, že jste nedorazili vy mladí špurteři, aby jste ho donutili trošku si zazávodit. Takhle z toho udělal v S1 představení jednoho muže. Ostatní borcí, ale drželi pohromadě a pěkně si to rozdávali na pásce a my měli na co koukat. V S2 to bylo tradičně nabitější a tady jsem to měl v přímém přenosu. Takže můžu říci, že se zde blýskla Zuzka Zemanová, když nás dvě kola povodila po okruhu a srdnatě diktovala tempo. Zřejmě ji to trošku ubralo sil a tak se posléze zařadila do skupiny svých soupeřek, kde holky parádně točily a nic si nedarovaly a na konec dostaly od prvního Jíři a Křižáka pouhé kolo a jejich průměrná rychlost překročila 36 km/h. Křižák s Jířou si z toho udělali nedělní tréninčíček, někde trošku na vyšších tepech, za nimi potrénoval časovku David Horký, no a my v hlavní skupině jsme to sledovali pěkně z odstupu a jednou za tři kola si to střihli o bodík na prémii.Zde se blýskl Pepa Dvořák a prokázal chytrost a bojovného ducha, kdy několikráte využil mé nepozornosti a zaváhání a pěkně na férovku mě převálcoval. Jednou mě tam pěkně zavřel, takže se můj přední ráfek otřel o jeho šaltr, ale dobrý…ustál jsem to a emoce vyprchaly již při závodě. Rozhodně mě to Pepo nenaštvalo, jak se Ti možná zdálo…naopak smekám před Tvojí bojovností a nasazením nic nevypustit. Petr Zobal tam včera byl s námi a staral se o tempo naší skupiny, tak snad si to užil více nežli v Písku, kde to takticky nezvládl. Kdo mě překvapil svou výkonností, byl Vladan. Hodně si šel nahoru a na rovinách nebylo snadné Ti uhákovat! Co by Tě mohl Jířa, jako leadr týmu trošku proškolit, je jízda do zatáček a trošku té taktiky ve skupině. Párkráte jsi měl blizoučko k bodům, ale po půl kole na špici a dlouhém špurtu si byl snadnou kořistí pro několik z nás. Tak snad jsme Tě moc neotrávili. Věčně mladý a lačný po skalpech svých soupeřů…závoďák Láďa Benhák, několikráte, myslím, že třikráte, spojil kriterium s cyklokrosem a vyjel mimo trať na vysečený trávník, ale nikdy ho to moc nerozhodilo a pokračoval vesele dále. Takže na TBC sérii by se určitě neztratil?! Na výsledcích se pracuje, tak zatím zdar bez nehod. Karlos.
21. 8. 2017 | Karel Juráň
Zdravím, tak ještě jednou bych se rád vrátil k nedělním Nahořanům. Moc bych chtěl poděkovat a vyzdvihnout všechny, kteří svou nezištnou pomocí přispěli k celkovému obrazu celého dne. Objednaným pořadatelům jsem již poděkoval osobně, ale teď a tady bych chtěl poděkovat všem, kteří přivezli něco dobrého a naplnili náš společný stůl. Někteří dokonce tvrdili, že to nešlo sníst!!! Tak to vyčiňte těm, kteří nezůstali a odjeli ihned po závodě. Pak bych rád poděkoval velké části SB cyklo Olympia v zastoupení rodiny Roučků a také Vlaďky Pechoušů. Láďa s manželkou skvěle nahradili vypadlé organizátory a zajistili Vaši bezpečnost na jediném kruháči a Vlaďka ochotně spoluodstartovala hromadný start s běžci. Bez ní by tam stáli dodnes! Jak je skvělé a bezchybné vyhlašování nám opět potvrdil Michal Gromovský a musím říct, že lepšího a vynalézavějšího časoměřiče a zpracovatele výsledků neznám. Jeho pomoc je vlastně dokonalý servis, za který se vyplatí si připlatit. Díky Michale a zůstaň JALce věrný.Bylo pár nápadů a námětů od Vás, aby byl závod delší, na okruhy, z kopce, v sobotu a jiné varianty. Upřímně říkám, že na víc nemám! Je to otázka dalších pořadatelů, větší zabezpečení a ty sjezdy si také jako organizátor nelajznu a utvrdily mě v tom i pády kluků po závodě, kdy možná přecenili své schopnosti a to ještě pořád o nic nešlo. A navíc pro a proti je podle ohlasů tak 50/50. Mně se na tom závodě líbí, že dá přičichnout i těm, co méně trénují, a byť třeba odpadnou jako vždy, v cíli ta ztráta vypadá lépe. Navíc se prosadí svojí bojovností a v cíli je mi odměnou jejich dobrá nálada z toho, že byli vidět vepředu. Jako třeba Tomáš Kudlák, který mi to pěkně ve špurtu nandal!!! A těch příkladů by se tam našlo více. Toť ode mne vše k závodu a jdu chystat další neděli!!! Kdo má dlouhé plánování volna, tak si poznamenejte a zarezervujte datum 25.11. 2017 jako datum výročního balíku ve Volyni. Nechte si ušít společenské šaty a aktivujte své partnery…půjdeme do divadla za kultůrou!!! S pozdravem a neděste se…vše jako vždy při starém, jen veseleji. Karlos.
18. 8. 2017 | Karel Juráň
Zdravím všechny amíky a děkuji za hojnou účast v Nahořanech, doufám, že jste nelitovali? Tento víkend by se dal nazvat víkendem zlomených klíčních kostí!!! Dnes je pondělí a já už vím o pěti!!! Že by datum třináctého? Za dvě můžou i naše Nahořany a utvrdilo mě to v myšlence, že závod z Nahořan z kopce, by se nemusel vyplatit! Chlapci se nám rozvášnili i při vyjíždění po závodě a tak si teď trošku odpočinou! Za další dva úrazy můžou bezohlední řidiči plechovek, ten jeden prý ani nezastavil!!! Tak bacha na ně! To jen tak v rychlosti, dnes nestíhám, další komentář přidám snad zítra.
14. 8. 2017 | Karel Juráň
Ok, Vlaďku mám spojenou s Vladěnou, kterou máme v rodině, tak jsem si nedovolil zdrobněliny. Tak někdy na kolech. Karlos.
11. 8. 2017 | Karel Juráň
Zdravím všechny. Neukázala jsem se proto, protože mám i jiné aktivity a nevycházelo mi dostat se na místa závodů. Jinak mi pořád neříkej Vladimíra, jsem prostě Vlaďka :-). Díky a určitě se ještě ukážu. Zdar :-)
11. 8. 2017 | Vladimíra Schmiedová
Zdravím a dodávám ještě něco k nedělním Nahořanům. Všiml jsem si, že jsme letos nezapracovali do propozic variantu s dobrovolným startovným, pokud se někdo rozhodne přichystat něco dobrého, či zdravého k snědku na společný pozávodní švédský stůl pro všechny. V této cílové hospůdce se nevaří, takže ve startovném budete mít 2× pití…pivo, limo do půllitru. Ještě mě napadá co oddíl Jezdím sama za sebe? Vladimíra už se nám dlouho neobjevila na žádném závodě? Tak dej vědět, jestli se nenaplnily Tvé představy o JALce a končíš a nebo se ještě někde ukážeš? Jeden JALkový sponzor Tě chtěl podpořit ve Tvé týmové samotě a snaze se dále zlepšovat. Tak v neděli po dvanácté se začněte shlukovat v Nahořanech. Ve tři start. Zdar…Karlos.
10. 8. 2017 | Karel Juráň
Zdar závoďáci, malá omluva i za Jardu, ředitele píseckého kritéria. Na pořádání závodu si odskočil z dovolené a po závodě v ní opět pokračuje. Je na chaloupce, bez vymožeností moderní doby…tedy jen částečně, takže bez internetu a počítače, ale s mobilem!!! Takže mi dnes volal, že výsledky už má zpracované a snad zítra, či pozítří, až dorazí na síť, tak mi to přepošle ke kontrole, no a pak už to poletí k Pavlovi a do tabulky. Ještě jednou díky všem, kteří dorazili do Písku i přes hrozbu deštěm a doufám, že se Vám líbilo a trochu jste se vyřádili.
8. 8. 2017 | Karel Juráň
Zdar amíci, mám tady takovou zprávičku od Karla Švece na chystaný závod na Hradišti. Mají v plánu uspořádat vložený závod koloběžek pro děti a snad pro všechny zájemce co by si tento pohyb z mládí chtěli připomenout. Budou tam mít několik testovacích kolobrnd na půjčení, takže vemte děti, vnoučata, známé a přijeďte na Hradiště za zábavou. Karlos.
31. 7. 2017 | Karel Juráň
Zdar JALoví amíci. Famílie Tomečkojc to moc neventiluje, koho se to týká, tak už to ví a je připraven, ale Ti, což žijeme jen JALkou, tak možná nevíme, že zítra na Cunkově je to zároveň mládežnický mistrák do vrchu s puncem ČP. Jak si pamatuji z loňska, tak nám tam v Cunkově caparti náramně zafandili, tak co jim to letos oplatit? Startují v pět, tak jestli to stíháte, tak přijeďte dříve, stoupněte někde v kopci, zafanděte nahlas a tiše záviďte, jak to ty klucí v tom kopci točí!!! Já jak sundám velkou, tak jsem v h.....! No a my se sejdem v 18,15 hodin v Sedleci na startu. Zdar Karlos.
25. 7. 2017 | Karel Juráň
Zdravím všechny na netu i za řidítky v tréninku, startovka se nám pěkně plní, za což Vám děkuji a přeji hodně úspěchů a zářezů za pokoření svých cílů a soupeřů. Kategorie žen nám atakuje číslo deset, což je velmi potěšitelné a jestli dosáhne čísla dvacet, ta jim snad uděláme i věkovky?!Takhle bude balík S2 zas o mnoho hezčí a atraktivnější než S1, což třeba náš Pepa Vlášek v kategorii A nikdy nezjistí!!! O Velikonocích má být hnusně, tak se chystám přidělit čísla novým a přestoupivším členům, tak se registrujte ať mám méně práce později a můžem se těšit všichni do Kájova.
11. 4. 2017 | Karel Juráň
Jedna rychlá, krátká…pro všechny co plánují dlouho dopředu…včera mi ředitel ŠUAC, Tomáš Bauer potvrdil, že zařazují naše závody v Bílsku a ve Volyni do svého poháru a tak i my na oplátku zařazujeme, jako v loňském roce jejich dva závody ve Strakonicích a Kašperkách. Jak jsem již minule upozorňoval, v Kašperkách se pojede pouze o jedny body v silničním hromadném závodě. Časovka do vrchu letos neproběhne. Zdar a sílu do tréninku, od příštího týdne zas můžem sedět na kole o hodinu déle…tak se nám to jaro přiblížilo!!!
21. 3. 2017 | Karel Juráň
Zdar amíci, Děkuji Vencovi za rychlou informaci Vás všech, přeposlal to přesně v ten den, co to mailově dal na vědomí ředitel SAC. Škoda jen, že také nepřispěje svojí účastí v závodech JAL. Trénuje prý jako ďas a tak by mohl vnést do našich poklidných vod čerstvý vítr. To, že nebude letos MČR SAC je určitě škoda, možná je to vůbec poprvé za demokratické éry…, ale možná mě někdo opraví? Každopádně doufám, že je to věc ojedinělá, či jedinečná a už se nikdy opakovat nebude. Smutné je, když člověk ví kolik toho ten pořadatel musel absolvovat a obětovat a pak narazil na partu úředníčků, kterým sportovci smrdí a přinášejí jim jen starosti a práci navíc, i když ji od nich nikdo nepožaduje?! Dál bych Vám rád upřesnil co se děje s kalendáři a popř. znal názory Vás, kteří k tomu máte co říct, hlavně závoďáci. Termínovku berte trošku s rezervou, ještě se s ní bude pracovat. Když si otevřete závody ŠUAC, tak v nich nejsou zařazeny žádné závody od Nás. Tomáš Bauer slíbil, že s tím ještě zkusí něco udělat a teď, když padlo MČR SAC, které měli v poháru, tak by to mohlo klapnout, tak uvidíme. My v JAL máme zatím zařazeny jejich závody ve Strakonicích a v Kašperkách. pro letošní rok jsou Kašperky vypsány jen jako silniční závod na okruzích, Vyřadili tu populární a vymazlenou časovku do vrchu, pro kterou měl tento závod svůj zvuk. Kritéria ve Vimperku jsem do kalendáře zařadil zatím jen předběžně, pro případ, že by nedošlo k dohodě se ŠUAC na závodech. Ve Vimperku na uzavřeném okruhu v areálu Vodník, by nás rádi uvítali a rozšířili tak sportovní aktivity, pro které je tento areál určený. Napadlo mě, kdyby jsme o prázdninách zkusili takové závodně rekreační, přátelské víkendy? V sobotu kriťáček, přespání v chatkách a nedělní společná vyjížďka po Šumavě. Více výkonnostních skupin, každá může jet jinou variantu s nějakým styčným bodem. Jinak areál je vhodný pro celé rodiny i s dětmi, takže proč to nespojit. Což by přineslo i tak vyzdvihované dětské závody?! V areálu je také luxusní hospůdka, kde se dá spousta věcí probrat pěkně u piva a ionťáku…pro závoďáky!!! Na to bych rád zde četl Vaše názory a ohlasy a podle toho konal dále? Já vím, už je to zas dlouhé, tak hurá do sedel…Karlos.
18. 3. 2017 | Karel Juráň
Mám zde zaplacenou registraci na ZDEWEK TIRIK , 5902171363, zaplacené 14.4. Nikdo takový v tabulce není, tak mi to prosím objasněte. Pro kontrolu nechť mi odesílatel napíše nějaké údaje ze zadání platby, ať to můžu zkontrolovat, že je to skutečně on. Díky Karlos.
16. 2. 2017 | Karel Juráň
reakce na: Karel Juráň (31. 1. 2017)
dotaz! Jak to bude, je s tou časovkou družstev, když člověk neni
v žádnym družstvu…?
Ď
12. 2. 2017 | Tomáš Mařík
Tak další opravička na popud ředitelky Lucky…Cunkov je ve středu a to je 26.7. 2017. Díky za bystré oko. Karlos.
8. 2. 2017 | Karel Juráň
Ahoj amíci, jak držíte váhu v těch mrazech?!!! Aby jste si nemysleli, že na Vás nemyslím. Přípravy na letošní sezónu probíhají, tak nebojte. Abych Vám nabídl kompletní termínovku, tak to zase zdržuju já, neb se snažím Volyni přesunout do srpna, aby jsme v létě úplně nezlenivěli a možná to potěší i Zikyho, že ho JALka nebude brzdit v TBCéčku. A pak také přesný termín Píseckého Hradiště, kde se vždy čeká, až motokáry vylezou s kalendářem. Ostatní závody už jsou termínově asi potvrzené, tak Vám jen nezávazně nastíním kalendář, ale ještě to neberte jako 100% věc, některé datumy se ještě mohou změnit. 1.-Časovka Kájov – 23.4.,2.- časovka družstev Bechyně – 6.5.,3.-silnice Strakonice – 14.5., 4.- silnice Bílsko – 28.5., 5.- silnice Skopytce – 11.6., 6.-silnice mistrák JAL Monínec – 17.6.,7.-8.- časovka+sinice Kašperky – 24.6., 9.- časovka mistrák JAL Tálín – 1.7., 10.-???kriterium Písek – 22.7.???, 11.- silnice Cunkov – středa 27.7., 12.??? silnice Volyně – nejraději 5.8., 13.- silnice Vodňany – 26.8., 14.- časovka Kleť – 10.9. 2017…Tak kéž by to tak klaplo. Kdyby někdo z Vás byl tak skvělý a uspořádal by fajnovou JALovskou časovku na nějakém příjemném profilu, dal bych v nabídku mistrák za prvoroční Tálín. Tak zatím zdar a už pomalu oprašujte své stroje, ať vám nepuchří galdy!!! Karlos.
31. 1. 2017 | Karel Juráň
Díky za odkaz, otevřel jsem si ho, nahlédl. Musím říct, že závod to bude určitě luxusní a vymazlený. I pár borců z JALky, co ho již jeli, pějí chválu. Jako řediteli se mi však trošku nepozdává to, že vlastně mi ze závodu nemáme zpětnou vazbu a vlastně ani my pro ně nejsme nijak zajímaví. Loňská výsledkovka naznačuje, že limit 500. startujících už se blíží naplnění, takže bych nerad členy JAL nutil k urychlenému přihlášení do závodu, aby se na ně ještě dostalo. Ale bude to dobrá varianta pro někoho, kdo si bude chtít testovat formu týden před závodem ve Vodňanech. Zatím to vypadá, že v srpnu budou natuty Vodňany, 26.8., já se pokusím přesunout na začátek srpna Volyň a JALka by tak skončila časovkou na Kleť 10.9. a mohli by jsme z vesela skočit do cyklokrosů.
16. 1. 2017 | Karel Juráň